Asiakastarina

Virkoneistus Oy


– Biglia on osoittautunut erittäin laadukkaaksi sorviksi. Koneen tarkkuus, jämäkkyys ja käytettävyys ovat huippuluokkaa, toteaa Heikki Pietiläinen.

– Biglia on osoittautunut erittäin laadukkaaksi sorviksi. Koneen tarkkuus, jämäkkyys ja käytettävyys ovat huippuluokkaa, toteaa Heikki Pietiläinen.

Leipuri leipoo Vossin koneilla

Hannu Suhosella on mielenkiintoinen työhistoria. leipurina aloittanut moniosaaja on työskennellyt osakkaana myös betonielementtiyrityksessä, jonka jälkeen heräsi kiinnostus terästä kohtaan. Milleniumin aikoihin metallialaan sulanut virtolainen leipoo nyt suurinta unelmaansa koneistamoyrittäjänä. Konevalinnoissa Suhonen luottaa täysin Vossin ratkaisuihin.

VirKoneistus Oy:lle lähtölaukaus ammuttiin viime toukokuussa.

– Mikäli yrityksen perustaisi kovimman nousubuumin aikaan, voisi sen jälkeinen pudotus
olla liian raju nuorelle yritykselle. Nyt olikin paras aika aloittaa yritys. Tällaisessa tiukassa
taloustilanteessa joutuu valamaan perustat todella vahvoiksi. Yksikään työ ei tule automaattisesti, vaan jokainen kauppa saadaan huolellisen laskennan ja tiukan hintakilpailun jälkeen, arvioi yrittäjä Hannu Suhonen.

Koneistaja Teemu Vierikko näppäilemässä Mitsubishillä ohjeita Akira-Seikille. Vierikon mukaan Mitsubishi on parhaita markkinoilla olevia ohjauksia. – Mitsubishin nopeuden ansiosta tuotannon läpimenoajat lyhenevät, arvioi Vierikko.

Koneistaja Teemu Vierikko näppäilemässä Mitsubishillä ohjeita Akira-Seikille. Vierikon mukaan Mitsubishi on parhaita markkinoilla olevia ohjauksia.
– Mitsubishin nopeuden ansiosta tuotannon läpimenoajat lyhenevät, arvioi Vierikko.

Homma laajeni heti alkumetreillä

Suhosen ajatus oli aloittaa yhdellä koneella yhden miehen yrityksenä.

– Edeltävästä työhistoriastani hyvät tutut miehet osoittivat kiinnostusta alkavaa yritystäni kohtaan. Kolmen miehen voimin aloiteltiin ja nyt meitä on jo viisi. Jokainen tiimimme jäsen on korkealla ammattitaidolla ja motivoituneella asenteella varustettu. Nuoret osaavat ammattilaisemme ovatkin ehdoton kilpailuvalttimme. Kappalevaihtajia meillä ei ole, vaan jokainen mies osaa käyttää ja ohjelmoida tarvittaessa jokaista konetta.

– Tänä päivänä menestyminen vaatii kykyä reagoida tilaajien nopeisiin tarpeisiin. Nopeasti muuttuvista kuormitustilanteista voidaan selvitä ainoastaan jokaisen työntekijän halulla palvella asiakasta. Eli vaaditaan venymistä ja kykyä joustaa. Kuormitustilanne määrittelee tehdäänkö yhtä, kahta vai kolmea vuoroa. Tällä hetkellä jauhetaan kahdessa vuorossa, kertoo Suhonen.

– Jotta joustavaan ilmapiiriin päästään, se vaatii näkemykseni mukaan avointa johtamispolitiikkaa. Meillä esimerkiksi on joka miehellä talon puolesta tablettitietokoneet, joista jokainen näkee kaikki tilauksessa olevat työt ja niiden kriittiset tiedot. Jokainen mies siis tietää missä milloinkin mennään.

Vossi erottuu palvelukonseptillaan

Miksi kaikki VirKoneistuksen koneet ovat Vossilta?

– Nostaisin esiin esimerkin VirKoneistusta aiemmasta työhistoriastani. Eräässä yrityksessä
meillä oli kolmen eri maahantuojan koneistuskeskuksia ja sorveja. Vossi oli ainoa näistä kolmesta toimijasta, joka vastasi nopeasti tarpeisiimme. Kaksi muuta ei ollut konekaupan jälkeen kiinnostunut reagoimaan nopeasti koneisiin tulleiden ongelmien hoitoon. Nämä ovat kuitenkin koneita ja koneissa tulee aina jossain vaiheessa jotain korjattavaa. Hyvä maahantuoja erottuu akanoista siinä, miten nämä ongelmat hoidetaan ja saadaan koneet jälleen nopeasti tuottavaan työhön, näkee Suhonen.

Femco irrotti VirKoneistuksen ensimmäiset lastut ja on toiminut luotettavana työjuhtana kovankin paineen alla. Kuvassa konetta valvoo nuoren osaavan tiimin jäsenistä koneistaja Samuli Kellomäki.

Femco irrotti VirKoneistuksen ensimmäiset lastut ja on toiminut luotettavana työjuhtana kovankin paineen alla. Kuvassa konetta valvoo nuoren osaavan tiimin jäsenistä koneistaja Samuli Kellomäki.

– Näiden meille tehtyjen konehankintojen perusteella voin todeta, että sama hyvä palvelualttius on Vossilla kaikissa toimissa aina tarjousvaiheesta, koneiden asennukseen, käyttökoulutukseen sekä tekniseen tukeen, kehuu Suhonen.

VirKoneistuksen osaaminen kattaa kaikki materiaalit. Kuvassa pienemmän pään valmistusreferenssejä. Lähellä olevan yhteistyöverkoston kautta myös pintakäsittelyt, hitsaustyöt ja vaikka taonnat luonnistuvat nopeasti.

VirKoneistuksen osaaminen kattaa kaikki materiaalit. Kuvassa pienemmän pään valmistusreferenssejä. Lähellä olevan yhteistyöverkoston kautta myös pintakäsittelyt, hitsaustyöt ja vaikka taonnat luonnistuvat nopeasti.

Biglian laatu yllätti

VirKoneistuksen avainkoneina toimivat CNCtyöstökeskus Akira-Seiki V4.5 sekä CNC-sorvit Femco HL-25 ja Biglia B 658.

– Minulla on aiemmilta ajoilta hyvät kokemukset Femcosta ja tällä merkillä tämäkin yritys ensimmäiset lastunsa irrotti. Femcosta otettiin alkumetrillä kaikki mahdollinen teho irti ja vähän enemmänkin – ja hyvin kone tähän huutoon vastasikin.

– Alkuperäinen suunnitelmamme oli hankkia myös toinen Femco, mutta onneksi vaakakuppi kääntyi kuitenkin Bigliaan. Annetaanpa mukana osakkaana olevan koneenkäyttäjän Heikki Pietiläisen kertoa, miksi olemme italialaiskoneeseen tyytyväisiä.

 

– Koneen tarkkuus, käytettävyys ja jämäkkyys ovat aiemmilta ajoiltani tutun japanilaisvalmistajan tasoa. Korkean laatutason lisäksi Biglia on käteen sopiva ja siinä on ohjaksena tuttu Fanuc 32.

– Vaikka Biglia ei ole halvimpia merkkejä, myös seuraavaa konetta hankkiessamme vaakakuppi kallistuu erittäin vahvasti tähän suuntaan. Niin vakuuttava Biglia on ollut, sanoo Suhonen.

”Mitsubishi paras mitä tiedän”

Koneistuskapasiteettia tarvittiin myös työstökeskustöihin pian yrityksen perustamisen
jälkeen. Lääkkeeksi tähän puutoksen löytyi Vossilta nopealla varastotoimituksella Akira-
Seiki V4.5. – Uusi kone on aina uusi kone. Kun on tottunut vanhoihin koneisiin, uudella koneella työskentely on miellyttävää. Kone pitää mittansa ja toimii luotettavasti, kertoo koneistaja Teemu Vierikko.

– Erityisesti nostaisin esiin Akira-Seikin ohjauksen. Mitsubishi on paras ohjaus mitä tiedän. Jos on tottunut Fanuciin, myös tämän oppii helposti. Mitsubishi on todella nopea ohjaus ja näin lyhentää läpimenoaikoja, arvioi Vierikko.

Laaja asiakaspohja löytynyt nopeasti

Vaikka VirKoneistus on toiminut vasta vajaan vuoden ajan, asiakaspohja on kasvanut yllättävän
suureksi.

– Täytyy sanoa, että homma on lähtenyt liikkeelle todella pirteästi. Asiakaspohjamme on laajentunut melko laveaksi rakennusteollisuuden ja koneenrakentajien yrityksistä. Näiden jo lähes 30 asiakkaamme ansiosta ensimmäiselle toimintavuodellemme asetut liikevaihtoluvut ylitettiin jo reilussa puolessa välissä, iloitsee Suhonen.

– En oikein osaa sanoa yhtä syytä hyvälle alulle. Ehkä viesti leviää alalla nopeasti, myös positiivinen sellainen. Eli ammattitaitomme ja venymiskykymme nopeisiin toimituksiin on huomioitu ja olemme tämän takia saaneet hyviä asiakkuuksia. Totta kai merkitystä on myös omalla historiallani. Moni ostaa töitä vanhalta yhteistyökumppaniltaan Suhosen Hannulta, ei niinkään VirKoneistukselta.

Jaa sivu:
Contact us

 

SALES
+358 (0)10 8200 500

Offer request

MAINTENANCE
+358 (0)10 8200 530

Service order

SPARE PARTS
+358 (0)10 8200 540

Spare parts order