Asiakastarina

Technip Offshore Finland Oy


Technip Offshore Finland Oy suunnittelee ja valmistaa mm. spar-runkoja kelluviin öljyntuotantoyksiköihin.

Technip Offshore Finland Oy suunnittelee ja valmistaa mm. spar-runkoja kelluviin öljyntuotantoyksiköihin.

Bomar sahalinjalla tehdään turvallista teknologiaa ääriolosuhteisiin

Technip Offshore Finland Oy suunnittelee ja valmistaa sparrunkoja kelluviin öljyntuotantoyksiköihin, energiatuotantoon soveltuvia laitteistoja ja alustoja, teräsrakenteita energia- ja prosessiteollisuudelle sekä merenpohjaan asennettavia laitteita. Toimintaa ohjaavina tekijöinä ovat turvallisuus ja joustavuus.

– Joustavuus on ehdoton kilpailuvalttimme. Pystymme suurissakin projekteissa lyhyeen läpimenoaikaan. Esimerkiksi korealaiset kilpailijamme tarvitsevat valmiit suunnitelmat
ennen valmistuksen aloittamista. Meille riittää saadut alkusuunnitteluspeksit
ja teemme suunnittelua projektin aikana. Näin pystymme vaikuttamaan myös rakenteisiin,
valaisee nopean toimittajan taustoja tuotantopäällikkö Jarkko Mäenpää ja jatkaa.

– Nopeus edellyttää jatkuvia laiteinvestointeja. Esimerkiksi ydinvoimaprojektia varten
halusimme nopeutta sahaukseen. Tätä tehtävää varten hankimme Bomar Individual 620.460 DGANC 2300 CNC-vannesahalinjan. Nyt myöhemmin kone on palvellut erinomaisesti myös spar-projekteissa.

– Bomar Individual 620.460 DGANC CNC-vannesahalinja on toiminut vuoden 2011 alusta asti moitteettomasti vaativassa käytössä kahdessa vuorossa, kertovat tuotantoinsinööri Jaakko Leivo ja tuotantopäällikkö Jarkko Mäenpää.

– Bomar Individual 620.460 DGANC CNC-vannesahalinja on toiminut vuoden 2011 alusta asti moitteettomasti vaativassa käytössä kahdessa vuorossa, kertovat tuotantoinsinööri Jaakko Leivo ja tuotantopäällikkö Jarkko Mäenpää.

Turvallisuustekijät etualalla

Toisena Technip Offshore Finland Oy:n tärkeimpänä arvona on turvallisuus.

– Turvallisuus tarkoittaa koko prosessin turvallisuutta valmistuksesta turvalliseen lopputuotteeseen. Haluamme, että jokainen pääsee työpäivän jälkeen terveenä kotiin. Haluamme myös, että lopputuotteemme on ehdottoman turvallinen, kertoo tuotantoinsinööri Jaakko Leivo.

– Turvallisuus näkyy kaikessa tekemisessämme. Olemme panostaneet viimeiset kymmenen vuotta voimakkaasti tälle sektorille ja turvallisuudesta on muodostunut meille myös kilpailuvaltti. Tuotteemme menevät sektoreille, joissa vaaditaan ehdotonta turvallisuutta. Valmistamme esimerkiksi ”ensiapupaketteja”, jotta öljy-yhtiöt saavat toimilupia. ”Ensiapupaketin” avulla eliminoidaan taannoisen Meksikonlahden öljyturman tapaisia ympäristökatastrofeja.

– Näkemykseni mukaan turvallinen valmistus tarkoittaa uusinta teknologiaa valmisprosessissa. Esimerkiksi Bomar sahalinjaan valitsimme öljyttömän Irmco mikrovoiteluaineen, jonka ansiosta työympäristöön sahauksessa muodostuvat ”käryt” pienenivät merkittävästi, sanoo Leivo.

Bomar lyhentää läpimenoaikoja

Uutta sahalinjaa hankittaessa vaakakuppi kääntyi Bomariin sen teknisten ominaisuuksien
ansiosta.

– Bomarille voidaan tuoda USB-tikulla ulkopuolista katkaisudataa. Näin saamme syötettyä valmiiksi tiedot koneelle, eikä tarvitse käsin naputella parametreja koneelle. Tätä mahdollisuutta ei ollut toisessa harkinnassa olleessa koneessa. Lisäksi Bomarissa on laajempi -60˚÷ 0˚÷ +60˚ automaattinen astekulman kääntö, perustelee Leivo sahavalintaa.
– Bomar nopeutti sahausprosessia merkittävästi. CNC-automaattisahalla läpimenonaika lyheni, kun käsittelyaika – mittaamiset ja kohdistamiset – saatiin automatisoitua.
– Myös Vossin elinkaaripalvelut vaikuttivat koneen valintaan. Huolto- ja varaosapolitiikka on toiminut hyvin ja teknistä apua on saatu helposti.

Jaa sivu:
Contact us

 

SALES
+358 (0)10 8200 500

Offer request

MAINTENANCE
+358 (0)10 8200 530

Service order

SPARE PARTS
+358 (0)10 8200 540

Spare parts order