Asiakastarina

Salon Metalelektro Oy


Toinen GROB G350a Salon Metalelektrolle

Uutta teknologiaa Salon Metalelektrolle. Ohjauksella Arttu Mäenpää.

Uutta teknologiaa Salon Metalelektrolle. Ohjauksella Arttu Mäenpää.

Salon Metalelektro kehittää FMS-tuotantoympäristöjään. Yrityksen toisen FMS-linjan uudistamisen täydensi joulukuussa toisen GROB G350a -koneistuskeskuksen asennus vuosi sitten toimessaan aloittaneen saman tyyppisen koneen rinnalle. Konekaksikko mahdollistaa uudentyyppiset tuotteet ja lisää yrityksen kapasiteettia 5-akselisessa koneistuksessa.

Innovatiivista 5-akselikapasiteettia FMS-ympäristöön

Salon Metalelektro on metallin sopimusvalmistaja ja samalla myös varhainen tuotannon automatisoija. Ensiaskeleensa tuotannon automatisointiin 1970-luvulle juurensa ulottava, vuonna 1990 yrityskauppojen jälkeen Salon Metalelektroksi muuntunut yritys teki jo 1990-luvulla.

Samalla vuosikymmenellä yrityksen päätoimintasuunnaksi muodostui mekaniikka ja elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistus. Siinä yritys on vahva toimija, yritys palvelee kookkaita kansainvälisesti toimivia yrityksiä. Kasvun ja kilpailukyvyn mahdollistajana automaatio on ollut keskeinen tekijä.

Kehittyvää automaatiota

Ensimmäinen Fastemsin FMS-linja aloitti toimintansa Salossa vuosituhannen lopulla, ja vuosien mittaan automaatiota talon tuotannossa on kehitetty eteenpäin.

Vuonna 2005 käynnistyi toinen 11 koneen FMS-linja.

Ensiksi mainittua linjaa on viime vuosina uudistettu vaiheittain, kahdeksan vaakakaraista sekä yksi viisiakselinen koneistuskeskus on hankittu linjalle muutaman vuoden aikana. Investointikokokoisuudella tuolloin haettiin lisäjoustavuutta suurten erien ohella myös pienempien erien valmistukseen.

Samalla uudistettiin FMS-linjaa. WCO eli Work Cell Operations on osa Fastemsin MMS-järjestelmää, mikä mahdollistaa älykkään tuotannon suunnittelun, ohjauksen ja valvonnan.

Ensimmäinen GROB G350a saapui yrityksen käyttöön vuosi sitten, toinen joulukuussa. Koneet on sijoitettu FMS-linjalle rinnakkain.

Ensimmäinen GROB G350a saapui yrityksen käyttöön vuosi sitten, toinen joulukuussa. Koneet on sijoitettu FMS-linjalle rinnakkain.

Vuosi sitten linjaa modernisoitiin eteenpäin, nyt 5-akselisen koneistuksen suunnassa vaakakaraisella 5-akselisella GROB-teknologialla. Joulukuussa ensimmäisen koneen rinnalle hankittiin toinen samanlainen. Myös FMS-linjan ohjelmistopuolta kehitettiin edelleen hankkimalla 5-akselisten koneiden ohjelmointiin Hypermill-ohjelmisto.

Investoinnit viimeistelivät tämän kokoluokaltaan Suomessa varsin ainutlaatuisen FMS-linjan uudistamisen.

– Uusien 5-akselisten koneiden hankinta liittyy tuotepalettimme laajenemiseen. Koneet mahdollistavat jatkossa uudet näille koneille soveltuvat asiakastuotteet ja jalostaa kapasiteettiamme muutenkin eteenpäin vaativassa 5-akselisessa koneistuksessa. Kehitimme samassa yhteydessä täällä melkoisesti 5-akselisten koneiden ohjelmointipuolta, kertoo Salon Metalelektron tehtaanjohtaja Petri Pitkänen.

GROB vaakakaraisissa 5-akselikeskuksissa on kaksi kiintoisaa tuotannossa omintakeista rakenteellista ominaisuutta: kolmeen lineaariakselisiin ja kahteen pyöritysakseliin liikkeidensä osalta perustuvissa koneissa ovat ylösalaisin kääntyvä pöytä sekä Z-akselin liike tunneliin rungon sisään.

Tehokkaita juhtia. Yksi kriteeri koneiden valintaan oli sopiva 400 mm:n palettikokoluokka.

Tehokkaita juhtia. Yksi kriteeri koneiden valintaan oli sopiva 400 mm:n palettikokoluokka.

”Kiintoisa rakenne, sopiva koko”

Suomessa Vossi Groupin palettiin kuuluva GROBin tuotteita ovat vaakakaraiset 5-akseliset koneistuskeskukset ja automaatiojärjestelmät.

Koneiden rakenteen osalta Mindelheimissa päämajaansa pitävä saksalaisvalmistaja tunnetaan muutamista ainutlaatuisista ratkaisuistaan.

Kaksi kiintoisaa tuotannossa omintakeista rakenteellista ominaisuutta kolmeen lineaariakselisiin ja kahteen pyöritysakseliin liikkeidensä osalta perustuvissa koneissa ovat ylösalaisin kääntyvä pöytä sekä Z-akselin liike tunneliin rungon sisään.

Ylösalaisin kääntyvä pöytä parantaa merkittävästi lastunpoistoa ja mahdollistaa sorvaavalla pöydällä varustetuissa malleissa (T-malleissa) vapaasorvauksen portaattomasti missä tahansa astekulmassa.

Tunnelin sisään tapahtuvan Z-liikkeen etuihin kuuluvat poikkeuksellisen lyhyiden (suuremmat lastuamisnopeudet värinättömyyden ansiosta) ja pitkien työkalujen käyttömahdollisuus myös suuremmilla työkappaleilla.

Koneita tehdään eri kokoluokkiin, palettikoot ovat 320×320 mm, 400x400mm (Salon Metalelektron koneet), 630x630mm, 800x800mm.

Salon Metalelektrolla uusien 5-akselisten ns. a-mallin koneiden valintaa taustoittivat koneiden ominaisuudet, kuten pöytäratkaisu, sekä myös sopiva kokoluokka.

– Tilamme ovat rajoitetut ja siksi etsinnässä oli palettikokoluokaltaan 400 mm:n vaakakarainen 5-akselinen kone, ja niitähän markkinoilla on huomattavasti vähemmän kuin luokkaa kookkaampia koneita. Tämä kone soveltui meille kooltaan, ja kun kokonaisuuteen lisättiin juuri koneiden monipuolinen suorituskyky, paketti kävi meille hyvinkin kiinnostavaksi. Yksi ratkaisun avain oli se, että konevalmistaja ilmoitti valmiutensa meille tärkeään räätälöintiin. Tehtaallamme on käytössä keskitetty nestelastujärjestelmä, mihin myös uudet koneet muokattiin liitännöiltään ja varustukseltaan yhteensopiviksi, Pitkänen kertoo.

Tulostus kehittyvä liiketoiminta-alue

Salon Metalelektrolla työ tuottavuuden ja tuotannon joustavuuden eteen jatkuu, kertoo Petri Pitkänen. Työtilanne on erittäin hyvä.

– Viime kirjasimme peräti 20 prosentin liikevaihdon kasvun ja tälle vuodelle odotamme saman suuntaista kehitystä. Uusia projekteja on paljon, ja myös sen myötä uusi teknologia sekä kapasiteetin lisäykset ovat tervetulleita, Pitkänen sanoo.

Paitsi koneistuksen puolella, mielenkiintoisia aikoja myös tulostuksenkin sektorilla. Metallin ja komposiittien 3D-tulostus on Salon Metalelektrolle ja sen sisaryritys Sorv-Elektrolle vahvaa liiketoimintaa. Asiasta kertoo omaa kieltään se, että yrityksessä tulostettiin viime vuonna 40 000 osaa, suurin osa tulostettavia osia suunnittelevalle kansainväliselle asiakkaalle.

Yrityksellä on käytössään SLM280 2.0 TWIN 700W 3D-metallitulostin ja useita Markforged-komposiittitulostimia.

Yritys on mukana myös FAME ekosysteemissä, mikä kehittää suomalaista AM-osaamista ja alan kansainvälistymistä.

Julkaistu Konekuriiri 1/2023 Kari Harju

Lisätiedot:

Salon Metalelektro Oy
Petri Pitkänen
Tehtaanjohtaja
+358 45 353 0075
www.smegroup.fi

Vossi Group Oy
Marko Vossi
Toimitusjohtaja
+358 10 8200 502
www.vossi.fi

Omintakeisia piirteitä koneissa ovat pöytäratkaisu sekä Z-akselin liike tunneliin rungon sisään. GROBIn koneissa kara liikkuu Z-akselin suuntaisesti rungon sisään, mikä mahdollistaa lyhyiden työkalujen käytön (suurempi koneistusnopeus värinättömyyden ansiosta) sekä pitkien työkalujen käytön ilman maksimi kappalekoon pienentymistä (syväreiänporaus).

Omintakeisia piirteitä koneissa ovat pöytäratkaisu sekä Z-akselin liike tunneliin rungon sisään. GROBIn koneissa kara liikkuu Z-akselin suuntaisesti rungon sisään, mikä mahdollistaa lyhyiden työkalujen käytön (suurempi koneistusnopeus värinättömyyden ansiosta) sekä pitkien työkalujen käytön ilman maksimi kappalekoon pienentymistä (syväreiänporaus).

GROBin koneet ovat huippudynaamisia ja tarkkoja koneita sekä niissä pystyy hyödyntämään täysin poikkeuksellisia koneistusstrategioita.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus