GROB

5-akselikoneistuksen uusi ulottuvuus ja suorituskyky

Saksalainen työstökonejätti GROB valmistaa edistyksellisiä vaakakaraisia 5-akselityöstökeskuksia sekä niihin liittyvää automaatiota.


Uudenlaista vapautta ja dynaamisuutta

Saksalainen edistyksellisiä 5-akselityöstökeskuksia sekä automaatiojärjestelmiä valmistava perheyritys GROB valmistaa vaakakaraisia 5-akselityöstökeskuksia neljässä eri kokoluokassa (G350, G550, G750 ja G1050) aina kappalekokoon Ø 1 600 mm ja korkeus 1 500 mm sekä palettikokoon 1250 x 1000 mm asti. Karavaihtoehtoja on runsaasti ja niistä löytyy tehoa 100 kW, vääntöä 2 500 Nm sekä kierroksia 30 000 1/min asti.

Ainutlaatuinen rakenne

GROBin poikkeuksellisen älykäs rakenne mahdollistaa suurimman akselivapauden sekä huippudynaamisuuden, -tukevuuden ja -tarkkuuden erittäin kompaktissa koossa. Kolme lineaariakselia ja kaksi pyöritysakselia (A=225 ja B=360, jolla voi myös sorvata) yhtäaikaisella interpolaatiolla. Lisäksi vaakasuuntainen kara mahdollistaa erinomaisen tukevuuden sekä karan pitkä Z-liike mahdollistaa isojen työkalujen hyödyntämisen ilman maksimi kappalekoon pienentymistä sekä myös pienien työkalujen käyttämisen. Ylösalaisin kääntyvä pöytä mahdollistaa ylivoimaisen lastunpoiston myös kuivakoneistuksessa sekä nopea kiekkotyyppinen työkaluvaihtaja äärimmäisen nopean työkaluvaihdon (2,7 s lastusta lastuun).

GROBin 5-akselityöstökeskuksien ainutlaatuinen Z-akselin liike eli karan liikkuminen rungon sisään tunneliin mahdollistaa täysmittaisten työkalujen käyttämisen ilman maksimi kappalekoon pienentymistä.

GROBin 5-akselityöstökeskuksien ainutlaatuinen Z-akselin liike eli karan liikkuminen rungon sisään tunneliin mahdollistaa täysmittaisten työkalujen käyttämisen ilman maksimi kappalekoon pienentymistä.

GROBin 5-akselityöstökeskuksien poikkeuksellisen älykäs rakenne mahdollistaa suurimman akselivapauden ja niillä onnistuu sorvaus sekä pöydällä (portaattomalla pöydän silmultaanikallistuksella) että karan interpoloinnilla.

GROBin 5-akselityöstökeskuksien poikkeuksellisen älykäs rakenne mahdollistaa suurimman akselivapauden ja niillä onnistuu sorvaus sekä pöydällä (portaattomalla pöydän silmultaanikallistuksella) että karan interpoloinnilla.

Älykäs automaatio

GROBin tavoitteena on tarjota haastaville kappaleille alhaisin kustannus per osa, uusia mahdollisuuksia suunnittelijoille, huippulaatuiset kappaleet sekä ensiluokkainen palvelu. Vuonna 1926 perustettua, n. 1,3 miljardin euron liikevaihtoa sekä 6 000 henkeä työllistävää perheyritystä johtaa kolmatta sukupolvea edustava Christian Grob. Yrityksellä on neljä tehdas, jotka sijaitsevat Saksassa, USA:ssa, Brasiliassa ja Kiinassa. GROB valmistaa itse mahdollisimman pitkälle kaiken liittyen koneisiin sekä niiden automaatioratkaisuihin. Yritys tarjoaakin koneisiin kompakteista palettiautomaatioratkaisuista isoihin FM-järjestelmiin sekä kokonaisten tehtaiden automatisointeihin. GROB panostaa myös runsaasti ohjelmistokehitykseen ja Industry 4.0 -mukaiseen digitalisaatioon.

Videolla erittäin kompakti ja älykäs 15-paletin automaattivarasto PSS-R15, mikä ei vaadi koneelta erillistä paletinvaihtoasemaa.

Teknologiakeskus ja 24H/360D tekninen tuki

Saksan Mindelheimissa sijaitsevassa pääkonttorissa ja -tehtaassa työskentelee yli 4 000 henkeä ja tuotantopinta-alaa on noin 155 000 m². Siellä sijaitsee myös teknologiakeskus, jossa asiakkaat pääsevät tutustumaan kaikkiin konemalleihin sekä pääosaan automaatioratkaisuista. GROBilla on tiimi asiakkaiden sykliaikalaskelmien sekä testikoneistuksien tekemiseen. Yrityksen pääasiakaskunta koostuu autoteollisuudesta, joiden vaatimukset ovat nostaneet koneiden laatutason lisäksi myös palvelutason huippuunsa. Esimerkiksi kaikkien asiakkaiden käytössä on ympärivuorokauden vuoden jokaisena päivänä palveleva tekninen tuki, josta vastaa aina tekninen ammattihenkilö, jolla on pääsy etäyhteydellä asiakkaan koneelle.


Suomalaisia Grob menestystarinoita


Kuvagalleria


Videot

G350 esittelyvideo.

G350T sorvaavalla pöydällä.

GROBin koneilla pystyy hyödyntämään conical barrel -työkaluja, joilla viimeistelyajasta voi saada jopa 90 % pois.

G350 yhdistettynä joustavaan ja älykkääseen PSS-R15 palettiautomaatioon.

G750 esittelyvideo.

G1050 esittelyvideo.

G550 lentokoneteollisuuden alumiiniosan koneistusta.

G550T vapaasorvausta pöydän portaattomalla silmultaanikallistuksella.

Power skiving -hammastusta.

Feed-out-kara

GROB4Pilot edistykselinen ohjauspaneeli

Koripalloverkon koneistusta alumiinista

GROB työkalukoneistusta, jossa kappale liikkuu ja kara pysyy lähes paikallaan.


Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus