Asiakastarina

HT Laser Oy


HT Laser laajensi 3D-metallitulostukseen

HT ­Laser investoi loppuvuonna jauhepetitekniikkaa hyödyntävään SLM:n 3D-metallitulostimeen. Tuotanto käynnistyi alkukeväästä. 3D-metallitulostuksen palvelut laajentavat talon palvelukenttää, kertoo alueen projektiryhmän vetäjä HT Laserilla Sanna Teiskonen.

Projektiryhmä kehittää 3D-metallitulostuspalveluita HT Laserilla. Vasemmalta Nea Kontoniemi, Sanna Teiskonen, Jari Naukkarinen ja Riikka Maija Helin.

Projektiryhmä kehittää 3D-metallitulostuspalveluita HT Laserilla. Vasemmalta Nea Kontoniemi, Sanna Teiskonen, Jari Naukkarinen ja Riikka Maija Helin.

HT Laser Oy on ollut suomalaisella alihankinnan kentällä kehityksen eturintamassa monta kertaa. Perheomisteinen Teiskonen-konserniin kuuluva HT Laser on vuodesta 1992 uurtanut uraa esimerkiksi laser- ja vesileikkauksen sekä laserhitsauksen tuotantokäytössä Suomessa.

Nykyisin talon palettiin kuuluvat ohutlevytöiden lisäksi myös moninaiset koneistuksen palvelut.

Samaan aikaan yritys tunnetaan paikallisesta palveluorganisaatiostaan. Yritys toimii kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi tuotantoa on Puolan Poznanissa.

Asiakkaan lähellä oleminen tämän asian ydin, sanoo yrityksen perustaja Hannu Teiskonen.

”Paikallinen palvelu on joustava ja nopea palvelu. Tuotteet toimitetaan usein optimoituina läheltä suoraan asiakkaidemme tuotantolinjoille”

Kasvu-yrityksenä tunnetun HT Laserin viime vuosien kehitys on jatkunut nopeana. Investointeja tehdään jatkuvasti, hiljattain esimerkiksi Lappeenrannan yksikössä investoitiin isosti yrityksen yhdelle vahvuusalueelle eli laserhitsaukseen kookkaan soluratkaisun myötä.

Suomen tehokkain 3D-metallitulostin

SLM 280 2.0 TWIN palvelee niin HT Laserin omaa tuotantoa kuin jatkossa myös asiakasprojekteissakin. Kammiokoko koneessa on 280x280x365 mm.

SLM 280 2.0 TWIN palvelee niin HT Laserin omaa tuotantoa kuin jatkossa myös asiakasprojekteissakin. Kammiokoko koneessa on 280x280x365 mm.

Lisäävä valmistus, AM eli 3D-metallitulostus on tehnyt tuloaan viime vuodet Suomenkin teollisuuteen. Kehitys olisi voinut olla nopeampaakin, mutta 3D-metallitulostimia kuitenkin maassa on nyt jo useampia.

HT Laserilla tämän uuden monien mahdollisuuksien teknologian kehitystä on seurattu ja mahdollisuuksia tutkittu jo useammankin vuoden ajan.

”Kiinnostus on vain kasvanut matkan varrella. 3D-metallitulostuksen hyödyntäminen laajenee maailmalla. Olemme nähneet siinä pitkään mahdollisuuden palveluidemme laajentamisesta uudelle alueelle ja tämän teknologian yhdistämisestä muihin käytössä oleviin tekniikkoihimme”, sanoo Sanna Teiskonen.

HT Laser on tehnyt pitkään yhteistyötä eri oppilaitosten ja tutkimuslaitosten kanssa mm. laserhitsauksen alueella. Viime aikoina yhteistyö on laajentunut 3D-tulostukseen.

Taustoituksena HT Laser teki taannoin myös yrityskyselyn, joka osoitti, että yli puolet suomalaisista valmistavan teollisuuden yrityksistä on tunnistanut metallitulosteiden tarpeen omassa toiminnassaan.

Kiinnostus johti siihen, että viime vuonna yritys investoi 3D-metallitulostimeen, kun Keuruun päätoimipisteeseen hankittiin jauhepetitulostukseen perustuvaa teknologiaa, eli SLM Solutionsin kakkossukupolven kone SLM 280 2.0 TWIN 700W. Malli on samalla ainutlaatuinen kone Suomessa niin kuitulaserien määrän kuin lasertehonsakin suhteen. Kahdella 700 W:n kuituresonaattorilla varustettu kone on Suomen tehokkain 3D-metallitulostin. Koneella pystytään tulostamaan mm. ruostumattomia teräksiä, alumiineja, työkaluteräksiä sekä titaani- ja inconel-materiaaleja. Kammiokoko koneessa on 280x280x365 mm.

Tuotantokäytössä oleva kone

Ohjaus tarjoaa monipuolisen kanavan asetuksiin, simulaatioon ja visualisointiin. Ohjauksella Riikka Maija Helin.

Ohjaus tarjoaa monipuolisen kanavan asetuksiin, simulaatioon ja visualisointiin. Ohjauksella Riikka Maija Helin.

Uuden SLM:n hankinta oli selkeä ja harkittu projekti, mutta koneen käyttöönottaminen vaati Keuruulla omat muokkauksensa. Se alkoi tilojen muutostöillä.

”Teimme tänne Keuruun tiloihin koneistustoimintojemme yhteyteen 3D-metallitulostuksen toiminnoille oman tilan, joka vaatii rakenteellisia järjestelyjä. Itse koneen asennus ja käyttöönotto sujuivat mallikkaasti, mistä kiitokset niin koneen toimittaneelle Vossille kuin SLM Solutionsin väelle. Käyttöönoton tuki on ollut varsin johdonmukaista ja luontevaa”, sanoo markkinointijohtaja Nea Kontoniemi.

3D-metallitulostusta kehittää HT Laserilla oma projektiryhmä, jota Sanna Teiskonen vetää.

”Siirtymä ja testausvaihe on sujunut notkeasti. Kokemus on käytännön testausten kautta ja kone on nyt tuotantokäytössä”, sanoo Sanna Teiskonen.

SLM 280 2.0 TWIN-kone palvelee niin HT Laserin omaa tuotantoa kuin jatkossa asiakasprojektejakin. HT Laser rakentaa 3D-metallitulostuksen ympärille palvelukokonaisuutta, mihin kuuluvat tulostuksen lisäksi esimerkiksi tulosteiden jälkikäsittely. Käsittelyuuni saapui Keuruulle asennukseen hiljattain. Palveluun kuuluvat myös kriittiset suunnittelupalvelut.

”Tuotesuunnittelu on 3D-tulostuksessa keskeinen asia ja siihen tulee panostaa erityisesti. Suunnitelulla luodaan 3D-metallitulostuksen arvo. Meidän kokemuksemme niin 3D-suunnittelusta kuin vaikkapa laserhitsauksestakin luovat vahvan perustan tämän alueen toiminnoille ja olemme niin niiden osalta kuin kaikkien muidenkin tähän uuteen teknologiaan liittyvien asioiden suhteen mielellämme käytettävissä”, Sanna Teiskonen kertoo.

Tulostettuja testikappaleita. Koneella voidaan tulostaa mm. ruostumattomia teräksiä, alumiineja, työkaluteräksiä sekä titaani- ja inconel-materiaaleja.

Tulostettuja testikappaleita. Koneella voidaan tulostaa mm. ruostumattomia teräksiä, alumiineja, työkaluteräksiä sekä titaani- ja inconel-materiaaleja.

SLM 280 2.0 TWIN 700W

  • Metallijauheen lasersulatukseen ja kappaleen kerroksittaiseen kasvatukseen perustuvaa jauhepetiteknologiaa hyödyntävä 3D-metallitulostin
  • Kuitulaserien teho 2x700W
  • Kappaleen kasvatusalue 280x280x365 mm
  • Kasvatusnopeus 88 cm3/h
  • Uutuutena 2.0-mallissa on mukana mm. kaasuvirtauksen päivitys, joka estää sulatuksessa syntyvien partikkeleiden joutumisen lasersäteen tielle. Näin laserteho kohdistuu metallijauheen sulattamiseen eikä osa siitä jää ilmassa leijuviin partikkeleihin.

Julkaistu 3/2019 Konekuriiri

Jaa sivu:
Contact us

 

SALES
+358 (0)10 8200 500

Offer request

MAINTENANCE
+358 (0)10 8200 530

Service order

SPARE PARTS
+358 (0)10 8200 540

Spare parts order