Asiakastarina

Baltic Steelarc OÜ


Baltic Steelarc palvelee suomalaisteollisuutta

Vaativien ohutlevy- ja teräsrakenteiden valmistamiseen erikoistunut Baltic Steelarc OÜ on kasvanut neljän toimintavuotensa aikana todella vauhdikkaasti. Yrityksen pääasiallinen asiakaskunta muodostuu suomalaisista koneenrakennusteollisuuden toimijoista, joille tehtävien alihankintatöiden monipuolistamiseksi tämä Etelä-Virossa sijaitseva toimija hankki Biglia B1250 YS CNC-sorvin.

Baltic Steelarc laajensi lastuvan puolen kapasiteettiaan merkittävästi Biglia B1250 YS CNC-sorvin myötä. Myös valmistusprosessi nopeutuu oleellisesti, kun jyrsintä ja sorvaus voidaan tehdä nyt samalla koneella – valmis kappale kerralla koneesta ulos.

Baltic Steelarc laajensi lastuvan puolen kapasiteettiaan merkittävästi Biglia B1250 YS CNC-sorvin myötä. Myös valmistusprosessi nopeutuu oleellisesti, kun jyrsintä ja sorvaus voidaan tehdä nyt samalla koneella – valmis kappale kerralla koneesta ulos.

Baltic Steelarcin ydinkoneina ovat 4 kW:n levylaser ja kaksi särmäyspuristinta, joilla yritys muotoilee metalleja aina 20 mm saakka. Yksi yrityksen vahvuuksista on vankka hitsausosaaminen. Suurin osa 18:sta työntekijästä on maailmanluokan hitsauskoneita käyttäviä hitsareita.

“Virolaisen metalliteollisuuden vahvuus tulee esiin niissä toimissa, jotka vaativat paljon miestyövoimaa, koska työvoiman kokonaiskustannus on huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa. Esimerkiksi hitsaus on yksi tällainen työvaihe, samoin kuin kokoonpanotyöt, kertoo Baltic Steelarc OÜ:n Vesa Viitanen.

Erikoismetallit hallinnassa

Toisena Steelarcin vahvuutena Viitanen mainitsee erikoismetallien hallinnan. “Osaamisalueemme kattaa luonnollisesti normaalit mustat materiaalit, mutta suuri osa käsittelemistämme metalleista on ruostumatonta­ ja tulenkestävää terästä sekä alumiinia. Näistä materiaaleista valmistamamme tuotteet päätyvät hyvin pitkälti suomalaiselle koneenrakennus-teollisuudelle, valottaa Viitanen

Suomalaisosaamista

Baltic Steelarc on pääosin suomalaisomisteinen yritys.

“Myös virolaisilla työntekijöillämme on vahva tausta länsimaisesta tavasta toimia, sillä iso osa osaajistamme on tehnyt töitä suomalaisessa konepajateollisuudessa kymmenkunta vuotta. Näin koko organisaatiomme tekijöistä toimihenkilöihin on sitoutunut korkean laatutason tuottamiseen. Laatu onkin joustavuuden ohella yksi toimintamme teräsjaloista. Joustavan ja nopean reagoinnin takaamiseksi meiltä lähtee viikoittain rekkakuljetukset Suomeen valottaa Viitanen.

“Monelle suomalaispäämiehelle on myös tärkeää, että saa toimia kanssamme suomenkielellä, jatkaa Viitanen.

Biglia mahdollistamaan edelleen kasvua

Baltic Steelarcin liikevaihto on kasvanut nopeaan tahtiin lukuun 1,8 M€.

“Kasvu mielessä teimme uuden aluevaltauksen hankkimalla Biglian CNC-sorvin. Tällä maaliskuussa tuotantoon saadulla koneellamme laajennamme palveluvalikoimaamme yhä enemmän myös lastuavalle puolelle, sanoo Viitanen.

Tulenkestävät- ja ruostumattomat teräkset sekä alumiinit muodostavat suuren osan Baltic Steelarcin tuotannosta. Näiden terästen liittämisestä huolehtii ammattitaitoinen 18 henkilön työntekijäkaarti, joista suuri osa on hitsareita.

Tulenkestävät- ja ruostumattomat teräkset sekä alumiinit muodostavat suuren osan Baltic Steelarcin tuotannosta. Näiden terästen liittämisestä huolehtii ammattitaitoinen 18 henkilön työntekijäkaarti, joista suuri osa on hitsareita.

Tukevalla Biglialla kerralla valmiiksi

Tähän asti Baltic Steelarc on lastunnut kappaleensa manuaalisesta sorvaamalla sekä jyrsimällä.  “Biglian ominaisuuksia hyödyntämällä pystymme sorvauksen lisäksi myös jyrsimään. Näin kappaleet tulevat kerralla valmiiksi ilman siirtelyä sorveilta jyrisinkoneille.

Bigliaan integroidun Top Automazioni X-­files ­tankomakasiinin ansiosta saamme tarpeen mukaan myös miehittämätöntä ympärivuorokautista tuotantoa halkaisijaltaan 65 mm tankomateriaalin asti.

Viitasen mukaan Biglian valintaa sorvi­-investointiprojektissa puolsivat erityisesti koneen tukeva rakenne sekä koneen toimittaneen Vossi Groupin paikallinen Viron myynti ja huolto.

“Harkitsimme aluksi pienempää Biglia B465 CNC-sorvia, mut­ta puntaroinnin jälkeen päädyimme tähän järeämpään Biglia B1250 YS ­koneeseen, joka yltää kappalepituuteen 1250 mm ja halkaisijaan 360 mm saakka. Y-­akseli, vastakara ja 10/17 kW teholtaan olevat pyörivät työkalut 16 työkalun revolverissa tekevät koneesta monipuolisen tuotantolaitteen, joka on tärkeä osa kasvustrategiaamme. Aika näyttää, miten lastuavan puolen liiketoimintamme kasvaa. Näin heti alkuun Biglialle on peruskuorma olemassa ja mikäli lastuavan työstön kysyntä kasvaa ennusteidemme mukaan, tulemme vahvistamaan jatkossakin lastuamiskapasiteettiamme.

“Olemme tähän asti toimineet lähinnä levypuoleen erikoistu­neena alihankkijana kokoluokassa sokerinpalasta kuution kokoisiin kappaleisiin. Nyt kun tätä levypuolen osaamistamme on laajennettu enemmän myös lastuavalle puolelle, olemme entistä monipuolisempi toimija palvelemaan suomalaisasiakkaita. Kannattaa olla yhteyksissä, mikäli yrityksenne etsii laadukasta ja kustannustehokasta alihankkijaa. Meiltä saa valmiit kokonaisuudet kokoonpantuina oman märkämaalaamomme pintakäsittelemänä”, lupaa Viitanen.

Julkaistu Eurometalli 04/2017

Jaa sivu:
Contact us

 

SALES
+358 (0)10 8200 500

Offer request

MAINTENANCE
+358 (0)10 8200 530

Service order

SPARE PARTS
+358 (0)10 8200 540

Spare parts order