Promeco Oy

Promeco Oy


Timesavers varmistaa Promecon laatua

– Visuaalisuus ja terävien reunojen poistot ovat tärkeässä roolissa valmistamissamme tuotteissa. Timesaversin myötä saamme koneesta ulos tuotteet entistä valmiimpina ja manuaalisesti tehtävän viimeistelyhionnan tarve vähenee, kertovat myyntipäällikkö Janne Saarijoki ja tuotantolinjapäällikkö Mikko Kohtamäki.

– Visuaalisuus ja terävien reunojen poistot ovat tärkeässä roolissa valmistamissamme tuotteissa. Timesaversin myötä saamme koneesta ulos tuotteet entistä valmiimpina ja manuaalisesti tehtävän viimeistelyhionnan tarve vähenee, kertovat myyntipäällikkö Janne Saarijoki ja tuotantolinjapäällikkö Mikko Kohtamäki.

Visuaalisuus on tärkeässä osassa Promeco Oy:n valmistamissa tuotteissa vaatien valmistusprosesseissa paljon muun muassa reunanpyöristyksiä ja viimeistelyhiontaa. Näitä työvaiheita yrityksen Kankaanpään yksikkö on viime vuoden lopusta lähtien suorittanut Vossin toimittamalla Timesaversilla, joka on vähentänyt myös manuaalisesti tehtävän viimeistelyn työmäärää.

Promeco Group Oy muodostuu kolmesta yrityksestä: Promeco Oy, VM-Group Oy ja Promeco S.A. Kaksi yrityksistä on perustettu 1970-luvulla. Promeco Groupin tehtaat sijaitsevat Kankaanpäässä, Vaasassa ja Puolan Gościcinossa. Konserni työllistää viitisen sataa työntekijää, liikevaihdon ollessa noin 60 M€.

Promeco on jo pitkään toimittanut asiakaslähtöisesti huipputason sähkömekaanisia järjestelmiä ja palveluja omien alojensa markkinajohtajille. Promeco on asiakaslähtöinen, perheomisteinen yritys, jonka palvelut kattavat maailmanlaajuisesti esimerkiksi metalliteollisuutta ja offshorea, raideteollisuutta, voimalaitoksia ja valmistavan teollisuuden laitteistoja.

Erityisten tuotantoteknologioiden hallintaa

Promecon erityisiin tuotantoteknologioihin kuuluvat mm. kitkahitsaus pyörivällä työkalulla, keskikokoisten alumiini- ja teräsrakenteiden hitsaus, esim. MIG/TIG ja robotti sekä laserleikkaus, taivutus, pehmyteristeiden valmistus kuten myös erilaiset liitosmenetelmät, esim. niittaus, toksaus ja liimaus.

Testaus ja luokitus

Promeco on vahva meri-, raideliikenne- ja offshore-teollisuuden erikoisasiantuntija.
– Alan maailmanlaajuiset markkinajohtajat, kuten Bombardier Transportation, Kongsberg, Wärtsilä ja ABB, ovat jo pitkään luottaneet kykyymme toimittaa järjestelmiä, jotka täyttävät tai jopa ylittävät alan vaatimukset, sanoo myyntipäällikkö Janne Saarijoki.
– Asiakkaidemme meriteollisuudelle toimittamien järjestelmien luokituksen yhteydessä meidät on valtuutettu tekemään virallisia testejä ja tarkastuksia ilman ulkopuolisen sertifioijan läsnäoloa. Tämän oikeuden Promecolle on myöntänyt sekä Det Norske Veritas (DNV) että Bureau Veritas. Itse asiassa Promeco oli Suomen ensimmäinen sähköteknisten järjestelmien valmistaja, jolle tämä oikeus myönnettiin, valaisee Saarijoki.
Monipuolisten resurssien ja laaja-alaisen osaamisen ansiosta Promeco voi myös tehdä kattavia lämpötestejä ja mittauksia asiakkaidensa puolesta.

Timesaversin automaattisessa leikattujen levyjen hiomakoneessa 42 WRB 1350 on nauha edessä ja erisuuntiin pyörivät harjat, jotka varmistavat jopa yli R2 levynreunan pyöristyksen sekä myös reikien ja muotojen reunojen pyöristykset.

Timesaversin automaattisessa leikattujen levyjen hiomakoneessa 42 WRB 1350 on nauha edessä ja erisuuntiin pyörivät harjat, jotka varmistavat jopa yli R2 levynreunan pyöristyksen sekä myös reikien ja muotojen reunojen pyöristykset.

Video Promecon automaattsesta hiontaprosessista Timesaveres 42 WRB 1350 levyhiomakoneella.

Tavoitteena ensisijainen kumppanuus

Promecon asiakaskuntaan kuuluu omien erikoisalojensa markkinajohtajia. Jotkut asiakkuuksista juontavat juurensa jopa 1970-luvulle asti. Näiden lippulaivayritysten kasvaessa myös Promeco on kasvanut, mutta yrityksen sitoutuminen asiakkaisiin on silti pysynyt yhtä vahvana toiminnan ensimetreiltä asti.
– Niin uudet asiakkaamme kuin jo tutuksi käyneet yhteistyökumppanimme voivat aina luottaa lähes neljän vuosikymmenen kokemukseemme ja erikoisosaamiseemme. Me Promecossa haluamme tarjota jokaiselle asiakkaalle huipputason asiantuntemusta. Lupaamme tarjota taatusti laadukkaita ja luotettavia tuotteita sekä palveluita, ja pitää avoimesti ja aktiivisesti yhteyttä asiakkaisiimme. Saumaton yhteistyö eri yksiköidemme välillä takaa, että olemme tehokas ja joustava kumppani jokaiselle asiakkaallemme. Tavoitteemme on olla ensisijainen kumppani yhä kasvavalle joukolle johtavia ja nousevia asiakasyrityksiä valituilla liiketoiminta-alueilla, sekä Euroopassa että maailmanlaajuisesti. Haluamme myös kehittää kansainvälistä toimintaamme, jotta voimme palvella asiakkaitamme siellä, missä he meitä eniten tarvitsevat. Voimme tarjota asiakkaillemme kattavia palvelukokonaisuuksia omilla erikoisaloillamme – laadusta tinkimättä, vakuuttaa Saarijoki.
– Olemme kiinnostuneita myös uusista mahdollisuuksia ja haasteita, joissa voisimme hyödyntää taitojamme ja osaamistamme, jatkaa Saarijoki.

Timesaversin testiajot vakuuttivat

Hollantilaisen Timesaversin automaattinen levynhiomakone 42 WRB 1350 tarjoaa jopa yli R2 levynreunan pyöristyksen sekä myös reikien ja muotojen reunojen pyöristykset. Muun muassa nämä ominaisuudet vakuuttivat Promecon valitsemaan juuri tämän koneen tuotantoonsa viiden valintaprosessissa olleen hiomakoneen joukosta.
– Timesaversin edustaja Vossi järjesti tehtaan testihionnat tuotantokappaleillemme. Tehtaalta saimme videot sekä dokumentoinnin joka osan kohdalta. Hienoa toimintaa näin poikkeusaikoina, millä oli myös merkitystä konetta valittaessa, kiittelee tuotantolinjapäällikkö Mikko Kohtamäki.

Manuaalisesti tehtävän viimeistelyn määrä vähenee

Timesavers on tuonut selkeitä etuja Promecon tekemiseen. – Pyöristetyt reunat ovat monessa kohtaa tärkeitä maalauksen vuoksi, mutta meidän valmistamissamme tuotteissa ne ovat myös turvallisuustekijä. Vanhaan korvattavaan hiomakoneeseemme verrattuna Timesavers kykenee viimeistelemään pääsääntöisesti alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä valmistamamme tuotteet entistä tasalaatuisemmin ja tarkemmin nauhahionnan ja eri suuntiin pyörivien harjojensa ansiosta. Tämän ansiosta manuaalisesti tehtävän viimeistelyhionnan tarve vähenee. Uusi kone on myös huomattavasti vanhaa konettamme hiljaisempi, arvioi Kohtamäki.
– Timesavers ei ollut suinkaan puntaroimistamme hiomakoneista hinnaltaan halvin, mutta paitsi sen korkea teknologia myös koneen korkeatasoinen viimeistely vakuuttivat meidät. Emme hakeneet yksinkertaisimman teknologian konetta, vaan parasta, kiteyttää Saarijoki koneen valintaan johtaneita tekijöitä.

Promecon korkeatasoisesta hitsaus­osaamisesta kielii mm. EN 15085 CL1-standardin mukainen hitsausprosessi.

Promecon korkeatasoisesta hitsaus­osaamisesta kielii mm. EN 15085 CL1-standardin mukainen hitsausprosessi.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus