Asiakastarina

Miilux Oy


Timesavers parantaa Miiluxin laaduntuottokykyä

Teräspalvelukeskus ja sopimus­valmistaja Miilux Oy hankki viime syyskuussa Timesavers 42 WRB 1600 -viimeistely­koneen parantamaan laadun­tuotto­kykyään ja vastaamaan alati kasvaviin asiakasvaatimuksiin.

Miilux-teräspalvelukeskuksen toiminta tuottaa satojatuhansia teräsleikkeittä vuosittain.

– Asiakasvaatimukset kasvavat koko ajan ja laaduntuottokykyyn oli pakko panostaa. Leikkeitä viimeisteltiin aiemmin käsin hiomalla ja jokainen ymmärtää käsin hionnan haasteet: ergonomia, pöly, kipinät, melu jne. Timesavers poistaa purseet ja pyöristää reunat ympäristöä rasittamatta. Lisäksi koneen tuottama laatu on tasaisen hyvää, avaa ­Miilux Oy:n myynti- ja tuotantojohtaja Olli Mattila Timesaversin hankinnan perusteita.

Hinta ei ratkaissut ostopäätöstä

– Hinta ei ratkaissut asiaa viimeistelykoneen hankinnassa. Referenssit ja pitkä yhteistyö Vossi Groupin kanssa näyttelivät merkittävää osaa. Luotamme Vossi Groupiin maahantuojana ja tiedämme heidän palvelukykynsä varaosa- ja huoltopalveluissa. Tietenkin tutkimme myös muita vaihtoehtoja ja tutustuimme referenssikohteisiin. Keskustelimme yritysten vastuullisten henkilöiden kanssa eri vaihtoehdoista ja niiden tietojen perusteella päädyimme Timesaversiin, kertoo Mattila

Laatua ympäristöä rasittamatta

Mattilan mukaan Timesavers poistaa purseet ja pyöristää reunat ympäristöä rasittamatta.

– Myös kappaleissa olevien reikien reunat Timesavers pyöristää hyvin. Lisäksi kone poistaa plasmaleikkeiden leikkauspintaan syntyneen oksidin. Tämä on tärkeää, sillä oksidikerros hankaloittaa hitsaustöitä.

– Edelleen on tuotteita, joita Timesaversilla ei valitettavasti pysty viimeistelemään. Nämä tuotteet viimeistellä käsin hiomalla. Meillä on ollut ja on edelleen neljä viimeistelijää. Timesaversin myötä meidän ei tarvinnut rekrytoida lisäresursseja. Timesaversin etu tulee siinä, että tuotannon läpi voidaan ajaa paljon enemmän tuotteita lisäämättä viimeistelyresursseja.

Miiluxin Timesavers on tehtaan vakiomalli muutamilla lisävarusteilla höystettynä. Koneeseen lisättiin mm. tuotteiden paluukuljetin. – Koneen leveys 1 600 mm on ainoa rajoittava tekijä. Käytännössä koneella kannattaa viimeistellä pieniä kappaleita. Kone helpottaa sellaisten tuotteiden myyntiä, joissa on ehdoton edellytys 1–2 mm reunojen pyöristykselle. Tämän kaltaisissa tuotteissa Timesavers on ehdoton, sanoo Mattila.

– Timesaversin etu tulee siinä, että tuotannon läpi voidaan ajaa paljon enemmän tuotteita lisäämättä viimeistelyresursseja, sanoo Mattila.

– Timesaversin etu tulee siinä, että tuotannon läpi voidaan ajaa paljon enemmän tuotteita lisäämättä viimeistelyresursseja, sanoo Mattila.

– Timesavers poistaa purseet ja pyöristää reunat ympäristöä rasittamatta. Myös kappaleissa olevien reikien reunat Timesavers pyöristää hyvin. Lisäksi kone poistaa plasmaleikkeiden leikkauspintaan syntyneen oksidin. Tämä on tärkeää, sillä oksidikerros hankaloittaa hitsaustöitä, kertoo myynti- ja tuotantojohtaja Olli Mattila.

– Timesavers poistaa purseet ja pyöristää reunat ympäristöä rasittamatta. Myös kappaleissa olevien reikien reunat Timesavers pyöristää hyvin. Lisäksi kone poistaa plasmaleikkeiden leikkauspintaan syntyneen oksidin. Tämä on tärkeää, sillä oksidikerros hankaloittaa hitsaustöitä, kertoo myynti- ja tuotantojohtaja Olli Mattila.

”Vossin aikavasteissa ei parannettavaa”

– Kokemuksemme mukaan Vossi Group on panostanut jälkimarkkinointiin. On vaikea kuvitella mitä heidän aikavasteistaan voisi parantaa. Tietenkin joskus jonkin komponentin saanti Euroopasta kestää, mutta näissäkin tapauksessa olen saanut ymmärtää, että Vossi tekee kaikkensa kiirehtiäkseen asioissa, kehuu Mattila Vossin toimintaa, ja jatkaa: – Miilux Oy on hankkinut Vossi Groupilta vuosien varrella yhteensä kuusi tuotantokonetta Suomeen, joista viimeistä odotamme tulevana kesänä. Lisäksi Vossi Groupin kautta olemme varustaneet meidän Turkin tehdasta merkittävillä koneinvestoinneilla.

Globaalin toimijan omavaraista tuotantoa

Tänä päivänä Miilux Oy on globaali toimija, jonka tuotannosta noin puolet menee vientiin.

Tekemisen suhteen Miilux on varsin omavarainen, ainoastaan pintakäsittely ja kokoonpanotyöt tuotetaan alihankintana. Yrityksen tuotantoteknologioihin kuuluvat termisinä leikkausmenetelminä kaasuleikkaus, viisteplasma ja kuitulaser. Taivutuskapasiteettia edustaa 1 200 tonnin sekä 650 tonnin särmäyskoneet sekä mankeli. Koneistusta tehdään kolmella työstökeskuksella, avarruskoneella ja porausportaalilla. Hitsausmenetelminä ovat MIG-, MAG- ja TIG-hitsaus sekä jauhekaarihitsaus.

Käytettäviä materiaaleja ovat rakenneteräkset, erikoislujat rakenneteräkset sekä kulutusteräkset vuosivolyymien ollessa luokkaa 15 000 tonnia.

– Valmistamme yksittäiskappaleita ja satojen kappaleiden sarjoja osavalmistuksen puolella. Sopimusvalmistuksessa teemme muutaman kappaleen sarjoja, kertoo Mattila.

Miiluxin tuotantotilat Raahessa ovat mittavat, noin 12 000 m2. Viime vuonna näissä tiloissa tehtiin ennätyksellinen 46,3 miljoonan euron liikevaihto.

– Tällä hetkellä kuormitus suhteessa kapasiteettiin on hyvin lähellä 100 %. Meillä on käytössämme useita vuorojärjestelmiä päivävuorosta aina jatkuvaan viiteen vuoroon (24/7), ja vuoroja lisäämällä meillä on mahdollisuus nostaa kapasiteettia, sanoo ­Mattila.

– Vahvuuksiamme ovat nopeus, laatu ja luotettavuus. Näiden lisäksi meidän on oltava hinnallisesti kilpailukykyisiä.

”Vierivä kivi ei sammaloidu”

– Kilpailua on aina, mikä on hyvä asia. Se muistuttaa yrityksiä kehittämään toimintoja, jotta kilpailukyky säilyisi. Vierivä kivi ei sammaloidu, kuuluu vanha sanonta. Se pätee myös teolliseen toimintaan. Jos et kehitä toimintoja, jäät kilpailussa jalkoihin. Yritysten pitää investoida ihmisiin, tietojärjestelmiin, laitteisiin yms. Meillä on investoitu sekä koneisiin, että ihmisiin. Meillä on aktiivinen investointiohjelma, joka tähtää aina kolme vuotta eteenpäin. Tätä ohjelmaa päivitetään tarvittaessa vuosittain. Tälle vuodelle koneinvestointimme nousevat lähelle kahta miljoonaa euroa.

– Arvomaailmassamme yhtenä arvona on kannattava kasvu. Seuraamme toimintaympäristöä jatkuvasti. Teemme analyyseja ja pyrimme oikeilla päätöksillä kasvamaan kannattavasti. Itse kasvaminen ei ole tavoitteenamme, vaan hallittu, kannattava kasvu. Viiden vuoden päästä Miilux on hieman suurempi, hyvin palveleva globaali yritys, päättää Mattila.

Julkaistu Eurometalli 4/2024, *Kuvat: Atacan Ergin, Miilux Oy

Miilux Oy
Olli Mattila
myynti- ja tuotantojohtaja
044 771 3693
www.miilux.fi

Lisää Timesavers Levyhiomakoneista:
Vossi Group Oy
010 8200 500
www.vossi.fi/timesavers

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus