Asiakastarina

JP-Set Oy


Thoman-rullataivutuskone tärkeä palanen JP-Setin 1,5 miljoonan euron investointi­hankkeessa

Tuotantopäällikkö Jere Kankkunen esittelee Thoman RB4 -rullataivutuskoneella valmistettuja putkispiraaleita.

Tuotantopäällikkö Jere Kankkunen esittelee Thoman RB4 -rullataivutuskoneella valmistettuja putkispiraaleita.

JP-Set Oy:ssä puhaltaa muutosten tuulet. Ja kovan vauhdin nuo muutokset ovat yrityksen purjeisiin puhaltaneetkin, sillä vuoden 2019 liikevaihtolukemat 500 000 euroa ovat kasvaneet tälle vuodelle 1,5 miljoonaan euroon. Voimakkaaseen kasvuun on monta tekijää, mutta isoa osaa näyttelee 1,5 miljoonan euron investointihanke, jossa yksi tärkeä koneinvestointi on Thoman RB4 -rullataivutuskone.

Vuonna 1982 perustettiin Silvolan Konepaja Timo Partasen ja Jorma Piepposen toimesta. Vuonna 1992 yritys jatkoi toimintaansa nimellä JP-Set Ky, ja vuonna 2002 yritys siirtyi Jukka Piepposen omistukseen ja toiminta jatkui Oy-muotoisena. Iso muutos kurssissa tapahtui viime vuonna, kun yritys siirtyi Ykköskaide Oy:n omistukseen ja vetovastuun yrityksestä ottivat yrityksen osaomistajina myös toimivat toimitusjohtaja Tuomo Kyttälä ja tuotantopäällikkö Jere Kankkunen. Tällöin myös laitettiin alulle 1,5 miljoonan euron investointihanke, jonka myötä yrityksen toiminta lähti erittäin voimakkaaseen kasvuun.

– Tämänkin säiliön ympärillä olevat alipainerenkaat tullaan jatkossa taivuttamaan Thoman-rulla­taivutuskoneella. Aiemmin nämä valmistettiin laserleikkaamalla, jolloin materiaalihukka on suuri. Lisäksi Thoman ohjelmiston ansiosta säteen toleranssi on todella tarkka, jolloin rengas istuu täsmällisesti säiliön ympärille, kertoo toimitusjohtaja Tuomo Kyttälä.

– Tämänkin säiliön ympärillä olevat alipainerenkaat tullaan jatkossa taivuttamaan Thoman-rulla­taivutuskoneella. Aiemmin nämä valmistettiin laserleikkaamalla, jolloin materiaalihukka on suuri. Lisäksi Thoman ohjelmiston ansiosta säteen toleranssi on todella tarkka, jolloin rengas istuu täsmällisesti säiliön ympärille, kertoo toimitusjohtaja Tuomo Kyttälä.

Sertifioitua laatua

JP-Set Oy:llä löytyy paljon erikoisosaamista. Tuotteina yritys valmistaa Eco-Set-lietelämmönvaihtimet, levy- ja putkilämmönvaihtimet, säiliörakenteet, ruuvikuljettimet, runkorakenteet sekä painelaitteet ja putkistot. Painelaitteet valmistetaan tarvittaessa standardin SFS-EN 13445 ja G-moduulin mukaisesti. Sertifioituna yrityksellä on myös kantavien teräsrakenteiden standardi EN1090-3, EXC 3 saakka. Hitsauksen laatua varmistetaan standardilla ISO 3834-2. JP-Setiltä löytyy niin ikään sertifioitu johtamisjärjestelmä ISO 9001, ympäristö­sertifikaatti ISO 140001 sekä työterveys- ja työturvallisuussertifikaatti ISO 45001.

Korkean laadun takaamiseksi tuotantotiloja on kaksi; 1 500 m2 kokoisen yksikön lisäksi 500 m2 tuotantotilat, jossa keskitystään vain alumiinin käsittelyyn – eli eri värisille metalleille löytyy omat hallit.

– Meillä on parikymmentä huippuammattilaista toteuttamassa vaativimpiakin asiakkaiden töitä aina menetelmäkokeita myöten. Teemme myös paljon yhteistyötä asiakkaiden kanssa tuotekehityksen saralla. JP-Setillä on aina ollut hyvä maine laadukkaiden tuotteiden valmistajana, ja tämä hyvä historia valaa tukevan perustan tekemisellemme. Nyt tehtyjen mittavien tila- ja koneinvestointien ansiosta tuotamme nykyaikaisissa tuotantotiloissamme huippukoneilla huippulaatua. Tämä on huomattu myös asiakaskentässä, sillä työtä on ollut mukavasti ja näkymääkin on ensi kevääseen saakka. Hyvä maineemme on kiirinyt myös työntekijöiden korviin, sillä olemme löytäneet hyvin osaajia. Viimeisen 1,5 viikon aikanakin olemme rekrytoineet kaksi uutta ammattilaista, kertoo Tuomo Kyttälä marraskuisessa haastattelutuokiossa.

Cleantech-teknologian valmistaja

– Hyville perustoille on ollut hyvä rakentaa ja nyt fasiliteettimme ovat kunnossa tehdä hyviä ja laadukkaita tuotteita. Erityisesti olemme panostaneet vihreiden arvojen ympärillä olevien tuotteiden valmistukseen. Tahtotilamme on yhdessä asiakkaiden kanssa kehittää energiatehokkuutta, muun muassa hukkalämmön tehokkaaseen talteenottoon. Cleantech-tuotteet ovat tärkeitä meidän jokaisen tulevaisuuden kannalta, ja haluammekin antaa oman panoksemme tähän yhteiskunnalle tärkeään vastuullisuusarvoon, sanoo Kyttälä.

Kustannustehokkuutta ja koulutusta

– Erottaudumme muista toimijoista kustannustehokkuudellamme ja korkean ammattitaidon toiminnallamme, jossa omistajat ovat mukana päivittäisessä toiminnassa. Koulutamme myös aktiivisesti henkilökuntaamme. Tällä hetkellä on meneillään hitsauksen laatuun liittyvä koulutus.

Thoman-rullataivutuskoneen ohjelmisto vakuutti

Myös uusimmat koneteknologiat ovat olleet isossa roolissa JP-Setin kehityspolulla. Kahden Vossi Groupilta hankitun Macri-putkentaivutuskoneen rinnalle yritys hankki Thoman RB4 -rullataivutuskoneen, joka liittyi JP-Setin arsenaaliin lokakuussa.

– Tuotannon ja menetelmien kehitys on yksi toimintamme teräsjalkoja. Jokainen säästetty sauma on aina paitsi kustannuksia säästävää, myös tuotteen laatua ja turvallisuutta lisäävä asia. Muun muassa näiden asioiden vuoksi hankimme uuden Thoman-rullataivutuskoneen, taustoittaa Kyttälä investoinnin syitä.

Rullataivutuskoneen investoinnissa JP-Set kartoitti kolmea eri merkkiä.

– Kaikki kartoittamamme merkit olivat runkorakenteeltaan vahvoja, mutta saksalaisen Thoman ohjelmisto vakuutti. Se antaa mahdollisuuden vapaasti ohjelmoida tuotteita. Muun muassa kaksoiskaarevien muuttuvaspiraalisten tuotteiden valmistus onnistuu Thoman hienon ohjauksen ansiosta. Thoman ohjauksen G-koodi on avoin, joten pääsemme tekemään halutut asiat ilman rajoitteita, kehuu Kyttälä ja jatkaa:

– Huomioitavaa on myös Thoman digitaalisesti ja langattomasti toimiva säteenvalvonta. Se on äärettömän hyvä. Thoman on ainoa kone, jossa on tämä ominaisuus.

Thoman tuo kustannussäästöjä sekä materiaalissa että valmistusajassa

Thomanin toiminta-alue on putkissa Ø 12– 168,3 mm, s = 5 mm (materiaalista riip­puen).

– Pystymme valmistamaan Thomanilla putkirakenteita ilman hitsaussaumoja. Esimerkiksi muuttuvaspiraaliset putket tehtiin aiemmin paloista hitsaamalla. Nyt ne valmistuvat Thomanilla valmiina taivutettuina tuotteina ilman saumoja. Niin ikään erityyppisiä runkorakenteita teemme nyt Thomanilla, esimerkiksi RHS-putkista sekä U- ja HEA-palkeista. Lattateräksestä valmistamme Thomanilla alipainerenkaita säiliöiden ympärille. Niitä tehtiin aiemmin laserleikkaamalla levystä, joten saavutamme myös merkittäviä materiaalisäästöjä Thomanin ansiosta. Esimerkiksi säiliöissä kustannushyöty on puolet, valmistusajat huomioiden kokonaishyöty on moninkertainen, laskee Kyttälä.

– Luonnollisesti konevalinnassa vaikutti pitkäaikainen yhteistyö Vossin kanssa. Koneen toimitus sujuikin hyvin ja voimme luottaa siihen, että myös jälkimarkkinointitoimet sujuvat koko koneen elinkaaren ajan, päättää Kyttälä.

 

JP-Set Oy
Tuomo Kyttälä
toimitusjohtaja
puh. 0500 900 639
www.jp-set.fi

Lisätietoja Thoman- ja Macri-putkentaivutuskoneista:
Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/thoman
www.vossi.fi/macri

JP-Set Oy:n toimittaa vaativiakin laiteratkaisuja valmiiksi tuotteiksi saakka. Kuvassa yrityksen valmistama lämmönvaihdin, jossa olevat 180 asteen putkikäyrät on taivutettu Ø 76,1 mm putkesta Macri-putkentaivutuskoneella, jolloin säästytään turhilta hitsaussaumoilta.

JP-Set Oy:n toimittaa vaativiakin laiteratkaisuja valmiiksi tuotteiksi saakka. Kuvassa yrityksen valmistama lämmönvaihdin, jossa olevat 180 asteen putkikäyrät on taivutettu Ø 76,1 mm putkesta Macri-putkentaivutuskoneella, jolloin säästytään turhilta hitsaussaumoilta.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus