1.3.2017

Eagle 12 kW + 6 G — Maailman nopeimmat kuitutasolaserit


Suomen ensimmäinen Eagle kuitulaserleikkausjärjestelmä toimitetaan Siuron Metallirakenteelle.

Suomen ensimmäinen Eagle kuitulaserleikkausjärjestelmä toimitetaan Siuron Metallirakenteelle.

Uuden sukupolven kuitulaserkonsepti

Älykkääseen konepajatuotantoon erikoistunut Vossi Group Oy ja maailman edistyksellisimpien kuitulasereiden valmistaja Eagle ovat solmineet yhteistyösopimuksen Eagle kuitulaserleikkausjärjestelmien yksinmyynnistä sekä niitä tukevien elinkaaripalveluiden tuottamisesta. Tämä tuo uuden sukupolven kuitulaserkonseptin vihdoin saataville myös Suomeen tarjoamaan ylivoimaista tuottavuutta ja tarkkuutta.

6 G kiihtyvyys

Eaglen lippulaivamallin InSpiren ylivoimainen dynaamisuus saavutetaan mittauskoneista tutulla polymeeribetonirungolla, joka massiivisen painonsa lisäksi sitoo ja luovuttaa hitaasti lämpöä. Tällä saavutetaan erinomainen rungon värinättömyys sekä tarkkuus. Koneen hiilikuidusta tehty äärimmäisen kevyt siltarakenne puolestaan liikkuu rungon välissä tuettuna molemmin puolin kahdella lineaarijohteella sekä tarkkuuden varmistavilla absoluuttimittasauvoilla. Lisäksi koneen kaikilla akseleilla (X, Y ja Z) on huippunopeat ja huoltovapaat lineaarimoottorit.

Uuden sukupolven Eagle kuitulaserkonsepti vihdoin saatavilla myös Suomessa tarjoamaan ylivoimaista tuottavuutta ja tarkkuutta. 150 m/min maks. leikkausnopeuden ja 350 m/min maks. paikoitusnopeuden mahdollistavat peräti 6 G kiihtyvyys ja 12 kW IPG kuitulaserresonaattori, jota hyödynnetään Eaglen itsekehittämällä eVa-laserleikkauspäällä.

12 kW IPG kuitu

Markkinoiden ylivoimaisesti nopeimman kuitulaserleikkauksen (maks. leikkausnopeus 150 m/min ja paikoitusnopeus 350 m/min) mahdollistaa 6 G kiihtyvyyden lisäksi peräti 12 kW IPG kuitulaserresonaattori, jota hyödynnetään Eaglen itsekehittämällä eVa-laserleikkauspäällä. Tehokkaiden kuitulasereiden hyödyt ovat suurimmat ohuemmilla materiaaleilla, mutta kyseisellä kombinaatiolla pystytään leikkaamaan rosteria ja terästä 60 mm, alumiinia 50 mm, messinkiä 30 mm ja kuparia 25 mm asti. Kuitenkin InSpire koneen mekaaninen rakenne mahdollistaa sujuvan leikkauksen 45 mm materiaalivahvuuteen asti.

Eaglen kuitulaserleikkausjärjestelmissä on äärimmäisen nopean -vain 9 sekunnissa (1,5x3 m) tapahtuva – leikkauspöydänvaihto. Lisäksi tarjolla on täydellinen automaatio levyaihioiden sekä leikattujen levyjen tehokkaaseen käsittelyyn sekä varastointiin.

Pöydänvaihto vain 9 sekuntia

Leikkuupöydän huippuinnovatiivinen täysin mekaaninen rakenne on toteutettu ilman alalla yleisesti käytössä olevia hitaita hydraulisia tai pneumaattisia toimintoja, mikä mahdollistaa äärimmäisen nopean -vain 9 sekunnissa (1,5×3 m) tapahtuvan – leikkauspöydänvaihdon. ”Laserleikkaajien yksi suuri hukkatekijä on hitaat pöydänvaihdot. Tällä on erittäin suuri merkitys, jos pöydänvaihtoja on paljon päivässä, viikossa, kuukaudessa ja vuodessa”, Vossi Groupin liiketoiminnan kehitysjohtaja Marko Vossi korostaa. Eagle tarjoaa myös täydellisiä kuitulaserleikkaussoluja, joissa on tehokas automaatio levyaihioiden sekä leikattujen levyjen käsittelyn sekä varastointiin.

Keskittyminen kuitulasereihin

Eagle on päättänyt keskittyä puhtaasti todellisien kuitulasereiden hyödyntämiseen niiden ylivoimaisen teknologian ansiosta suhteessa muihin alalla käytössä oleviin laserteknologioihin. Kuitulaserit ovat erittäin varmatoimisia sekä tarjoavat merkittävän käyttökustannussäästön sähkökulutuksen (70 % pienempi kuin CO2) ja huoltokustannuksien pienentymisen ansiosta (yksinkertaisempi rakenne kuin CO2). Lisäksi modulaarisen rakenteen ansiosta mahdollisesti vikaantunut kuitulasermoduuli on helppo ja nopea vaihtaa ilman pidempää leikkauksen keskeytymistä.

Myyntimenestys Tanskassa

Edistyksellinen konsepti on otettu erinomaisesti jo myös Pohjoismaissa vastaan ja viime vuonna Eagle myi peräti seitsemän konetta Tanskaan. Lisäksi vuoden 2017 ensimmäinen tanskalaiskauppa käteltiin J.B Damgaard A/S asiakkaan kanssa helmikuussa VTM 2017 -messuilla Eagle iNspire1530 12kw kuitulaserleikkaussolun toimittamisesta kaksitornisella levyvarastoautomaatilla. Vuonna 2006 perustetun puolalaisen Eaglen juuret ovat sen omistajan Marcin Ejman pitkällisessä kokemuksessa alan tunnetuimpien laservalmistajien huoltotehtävissä, joissa hän sai syvällisen kokemuksen eri valmistajien hyvistä ja huonoista ratkaisuista. Tästä hänelle syntyi visio uuden sukupolven kuitulaserkonseptin kehittämisestä, jossa hyödynnetään alan uusimpia ja parhaimpia teknologioita.

Eagle on ollut huikea myyntimenestys Tanskassa, jossa myytiin viime vuonna peräti seitsemän järjestelmää. Kuvassa vuoden 2017 ensimmäisen kaupan kättely helmikuussa VTM 2017 -messuilla J.B Damgaard A/S asiakkaan kanssa Eagle iNspire1530 12kw kuitulasersolun toimittamisesta kaksitornisella levyvarastoautomaatilla.

Eagle on ollut huikea myyntimenestys Tanskassa, jossa myytiin viime vuonna peräti seitsemän järjestelmää. Kuvassa vuoden 2017 ensimmäisen kaupan kättely helmikuussa VTM 2017 -messuilla J.B Damgaard A/S asiakkaan kanssa Eagle iNspire1530 12kw kuitulasersolun toimittamisesta kaksitornisella levyvarastoautomaatilla.

Yksi Eaglen itsekehittämän ohjauksen kätevistä ominaisuuksista on Drop & Cut -toiminto, jolla on helppo ja nopea leikata haluttuja kappaleita osittain käytetyistä levyaihioista.

Yksi Eaglen itsekehittämän ohjauksen kätevistä ominaisuuksista on Drop & Cut -toiminto, jolla on helppo ja nopea leikata haluttuja kappaleita osittain käytetyistä levyaihioista.

Vossin elinkaaripalvelut tukena

Maailman edistyneimpien kuitulasereiden tueksi Vossi tarjoaa kattavat elinkaaripalvelut käsittäen Eaglen kouluttamien huoltoteknikkojensa tekemät asennukset, koulutukset, huollot sekä teknisen tuen. Lisäksi Vossi varastoi kulutusosia ja kaikkein kriittisimpiä varaosia Tampereen varastossaan. Vossin huoltoammattilaisilla on pitkäaikainen ja vahva kokemus erilaisten laserteknologioiden asentamisesta, kouluttamisesta sekä huoltamisesta. ”Kannustamme kaikkia edistyksellisestä kuitulaserleikkauksesta kiinnostuneita asiakkaita ottamaan yhteyttä ja lasketaan yhdessä, mitä uusin teknologia voisi tarjota teille. Järjestämme kevään aikana myös tutustumismatkoja tehtaalle”, Marko Vossi kutsuu.

Valmistajan kotisivu: www.eagle-group.eu

Jaa sivu:
Contact us

 

SALES
+358 (0)10 8200 500

Offer request

MAINTENANCE
+358 (0)10 8200 530

Service order

SPARE PARTS
+358 (0)10 8200 540

Spare parts order