Asiakastarina

Metallipalvelu Turppa


Metallipalvelu Turppa otti tuotantoon jo toisen Baykal-särmäyspuristimen

Reilu vuosi sitten Metallipalvelu Turppa siirtyi särmäyksessä kahteen vuoroon ja alun perin väliaikaiseksi suunniteltu rytmi on jo edennyt seuraavaan vaiheeseen, kun särmäys ja levyn leikkaus ovat pyörineet useita viikkoja kolmessa vuorossa.

– Aloitettuamme kaksivuorotyöt, asiak-kaat huomasivat meidän saavan nopeammassa tempossa kappaleita ulos tuotannosta, jolloin tilausmäärät kasvoivat. Tilanne näyttää oikein hyvältä, kertoo Lasse Turppa Metallipalvelu Turpalta.

Kaksi Baykalia antavat Metallipalvelu Turpan tuotevalmistukseen kaivattua joustavuutta. Ensimmäinen iso kone on saanut hoidettua koko tarvittavan tuoteskaalan, mutta työkaluvaihto on turhaan hidastanut lyhyitä sarjoja tekevän yrityksen tuotantoa.

Baykal APHS 31160

Joulun alla yritykseen saapunut Baykal on ominaisuuksiltaan juuri oikeankokoinen Metallipalvelu Turpan tuotantoon. Koneen maksimi leveys 3100 mm ja maksimi ainevahvuus 6 mm. 160 tonnin koneessa riittää potkua yrityksen särmäystarpeisiin.

Delem on erityisesti särmäykseen kehitetty ohjaus, joka on helppo oppia käyttämään ja toiminnallisesti erittäin joustava ja selkeä. Sama ohjaus, mutta hieman vanhempana versiona löytyy myös isommasta koneesta.

Tuotannon pullonkaula pois

– Ongelmaksi ison särmäyspuristimen kanssa muodostui työkalujen vaihtoon kuluva aika. Kaikki työkalut on siirreltävä nostimen kanssa ja se on hidasta. Isompi kone suuren puristusvoimansa vuoksi vaatii kestävän työkalujen kiinnityksen, joiden avaaminen ja kiinnittäminen on myös varsin työlästä ja aikaa vaativaa. Vanhemman koneen kapasiteetti on 4100 mm leveyttä, 440 tn puristusvoimalla. Kuitenkin yrityksemme valmistamat puolivalmisteet ovat pääasiassa erittäin lyhyitä sarjoja, jolloin hidas työkalujenvaihto muodostaa ongelman.

Uuteen Baykaliin valittiin kiinnitystavaksi paineilmakäyttöiset työkalunkiinnittimet, joiden avulla työkalujen vaihtotyö sujuu nopeasti.

– Jo näin reilun neljän kuukauden käytön jälkeen on käynyt selväksi, että saimme poistettua tuotannosta melkoisen rahareiän. Uuden koneen työkalut ovat niin kevyitä, että ne saa vaihdettua käsin ja kiinnittämiseen/irrottamiseen ei enää kulu kuin muutamia sekunteja aiemman kymmenien minuuttien sijaan. Monesti on myös tilanteita, joissa tällä kokoonpanolla työkalujen vaihto jää kokonaan pois, kun toisella koneella on tällinki valmiina.

– Delem ohjauksena on työntekijöillemme tuttu ja siksi on helppo tehdä sarjat tarpeeseen parhaiten soveltuvalla koneella.

Helppo valinta

– Meille oli käytännössä itsestään selvää valita koneen merkiksi Baykal, koska kokemukset merkistä ovat olleet erittäin positiivisia ja halusimme ohjauksen samanlaisena myös uuteen koneeseen. Etsimme aluksi käytettyä konetta, mutta nähtyämme Vossin tarjouksen uudesta koneesta, päädyimme yksimielisesti siihen, Lasse Turppa miettii valintaa.

Vossi tarjoaa jälkimarkkinointipalveluna huoltosopimuksia koneille ja niitä myös Metallipalvelu Turppa käyttää särmäyskoneidensa kunnossapitoon.

Luotettava yhteistyökumppani

– Varsin pieniä ovat ongelmat koneissa olleet, mutta silloinkin olemme saaneet Vossilta nopeaa ja ammattitaitoista palvelua. Varaosia ei ole tarvinnut odotella viikkokausia ja toimenpiteiden jälkeen kone on taas toiminut kuin uutena. Myös sovitut määräaikaishuollot on hoidettu niin kuin pitää, Turppa kehuu konetoimittajan palveluita.

– Myös konekauppojen yhteydessä kaikki on mennyt lupausten mukaan, eikä niistäkään ole ollut mitään huomautettavaa. Vossi myös otti myyntiin meidän vanhan CNC-kanttimme. Vaikka vanha kone oli monessa hyödyllinen, niin hyvillä mielin ollaan oltu koneen vaihdoksen myötä ja asiat ovat kokonaisuutena nyt erittäin hyvin mallillaan.

Markkinat vetävät

– Siirryimme viime vuonna viikolla 6 kokeiluluontoisesti tekemään kanttausta ja levyleikkuuta kahdessa vuorossa. Kokeilu johti siihen, että tilauskirjat täyttyivät ennätystahtia ja nyt huhtikuun puolivälissä siirsimme molemmat tuotantolinjat kolmeen vuoroon. Meillä on määrällisesti paljon asiakkaita, jotka tilaavat täysin säännöllisesti tuotteita ja suurin osa liikevaihdostamme syntyykin pienemmistä virroista. Niitä virtoja on kyllä mukavasti riittänyt, Lasse hymyilee.

– Noin 85 % liikevaihdostamme tulee puolivalmisteiden tekemisestä ja loput erilaisista, jopa täysin valmiista toimilaitteista. Kotisivuiltamme löydät kaikki palvelumme ja tuotteemme. Meillä on valmiutta tehdä metallista monenlaista tuotetta, keskiraskaasta aina ihan kevyeen saakka. Kerro tarpeesi, niin katsotaan yhdessä mitä voimme sinulle tarjota, Lasse Turppa päättää.

Jaa sivu:
Contact us

 

SALES
+358 (0)10 8200 500

Offer request

MAINTENANCE
+358 (0)10 8200 530

Service order

SPARE PARTS
+358 (0)10 8200 540

Spare parts order