Asiakastarina

ACGO Power Oy


AGCO Power Linnavuoren tuotannossa on noin 200 aktiivista putkinimikettä. Crippa CA 1042 E CNC-putkentaivutuskone on hankittu varmistamaan näiden osien joustava tuotanto.

AGCO Power Linnavuoren tuotannossa on noin 200 aktiivista putkinimikettä. Crippa CA 1042 E CNC-putkentaivutuskone on hankittu varmistamaan näiden osien joustava tuotanto.

AGCO Powerin taivutuskapasiteetti varmistetaan Crippalla

AGCO Power Linnavuoren tehdas etenee kovassa kasvuvauhdissa. Vauhdin ylläpitämiseksi tämän vuoden alkupuolella saadaan käyttöön uudet tuotantotilat moottorikokoonpanon kapasiteettia nostamaan. Kilpailukykyä ylläpidetään myös aktiivisella investointipolitiikalla, josta viimeisimpiin kuuluu Crippa CA 1042 E CNC-putkentaivutusautomaatti.

AGCO Power on 70 vuotta Nokian Linnavuoressa toiminut teknologiaosaaja, jonka tuotanto jakaantuu kolmeen eri pääryhmään: dieselmoottorit, dieselgeneraattorit ja pumput sekä hammaspyörät ja vaihteistot.

AGCO Powerin fuusioituminen amerikkalaiseen AGCO konserniin ja tähän sulautumiseen liittyvät kymmenien miljoonien eurojen investoinnit nostivat AGCO Powerin yhdeksi maailman merkittävimmäksi dieselmoottorien valmistajaksi.

Lokakuussa 2008 yrityksen nimi vaihtui Sisu Dieselistä AGCO SISU POWERiksi. Kesäkuussa 2012 yrityksen liiketoiminta integroitiin entistä tiiviimmin AGCO-konsernin ydinliiketoimintaan vaihtamalla yrityksen nimeksi AGCO Power.

– Järeän koko luokan koneeksi Crippa on yllättävän nopea, toteavat koneenkäyttäjä Henri Rantanen (vas.), työnjohtaja Timo kärkkäinen ja valmistuspäällikkö Ville Yli-Jama.

– Järeän koko luokan koneeksi Crippa on yllättävän nopea, toteavat koneenkäyttäjä Henri Rantanen (vas.), työnjohtaja Timo kärkkäinen ja valmistuspäällikkö Ville Yli-Jama.

AGCO uskoo suomalaisosaamiseen

Monien muiden kansainvälisten toimijoiden siirtäessä tuotantoaan halvemman kustannustason maihin, AGCO on investoinut voimakkaasti Suomeen. Nokialla valmistetaan mm. neljässä vuorossa kuutena päivänä viikossa vaativimmat moottorin osat, sylinterikannet ja ryhmät.

Linnavuoren tehdas onkin konsernille strategisesti merkittävässä roolissa, sillä vaikka AGCOlla on moottoritehtaita myös Kiinassa ja Brasiliassa, tuotekehitys on keskitetty Suomeen.

Lähiaikojen merkittävin panostus näkee päivänvalonsa alkuvuonna 2013, kun uusi moottoritehdas valmistuu nykyisen tehtaan yhteyteen Nokian Linnavuoreen. Investoinnin suuruus on yli 20 miljoonaa euroa. Tuotanto uudessa 6600 neliömetrin tehdasrakennuksessa alkaa suunnitellusti vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. Laajennus nostaa teh taan nykyisen kapasiteetin 38 000 moottorista 50 000 moottoriin vuodessa.

Merkittävä työllistäjä

AGCO Power on merkittävä työllistäjä Pirkanmaan alueella noin 800 työntekijällään. Myös uudella moottoritehtaalla on työllistävä vaikutus. Tuoreisiin tuotantotiloihin on rekrytoitu jo 40 uutta työntekijää.

Crippa varmistaa moottorituotantoa

– Putkituotantomme koostuu matalapaineputkista kokoluokissa 15 – 45 mm. Aktiivisia putkinimikkeitä on yli 200. Putkiosastomme palvelee moottorituotannon lisäksi protovalmistuksen ja jälkimarkkinoinnin tarpeita. Putkentaivutus, joka työllistää 20 henkilöä, on siis tärkeässä roolissa. Uutta putkentaivutuskonetta hankittaessa täytyy kiittää tämän ammattitaitoisen joukkueen panosta. Ilman heidän apuaan lopputulos ei olisi näin hyvä, kiittelee valmistuspäällikkö Ville YliJama.

– Saimme Crippa CA 1042 E CNCputkentaivutuskoneen tuotantoon sovitun aikataulun puitteissa tämän vuoden alussa. Tarve koneelle tuli suurempien dimensioiden ja kasvavan moottorituotannon myötä. Oli myös tärkeää saada toinen putkentaivutuskone konerivistöön varmistamaan tuotanto. Putkituotannon on palveltava nopeasti ja joustavasti moottorituotantoa.
Tähän huutoon Crippa on pystynyt vastaamaan odotusten mukaisesti.

– On myös tärkeää, että Suomessa on kolme vastaavilla työkaluilla varustettua Crippaa olemassa. Näitä koneita voimme alihankintatöinä tarvittaessa hyödyntää mahdollisen konerikon tai lisäkapasiteettitarpeiden ilmaannuttua.

– Suuri merkitys konevalinnoissamme on myös jälkimarkkinointipalveluilla. Vossi Group pystyi vakuuttamaan meidät näillä toiminnoillaan ja eduksi voidaan laskea myös näiden palveluiden nopea saatavuus naapuristamme Tampereelta.

Irmco säästää henkilöstökuluissa

– Valmistamme täällä Nokialla huipputeknologiaa. AGCO Power on edelläkävijä moottoriteknologiassa, josta osoituksena ovat uudet Common Rail -moottorit täyttäen viimeisimmät päästövaatimukset Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Ympäristön huomioon ottaminen on aina ollut lähellä sydäntämme ja sen vuoksi moottorimme on kehitetty käyttämään myös ympäristöystävällisiä biopolttoaineita. Mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittava toimintamalli on myös tuotannossa yksi avainasioitamme. Pyrimme myös vähentämään teollisuuden kemikaaleja moottoreiden puhtausvaatimuksia silmällä pitäen. Osien täytyy olla puhtaita, kun ne menevät moottoreihin. Nämä olivat syitä, miksi valitsimme tuotantoomme Irmcon öljyttömän voiteluaineen, perustelee Yli-Jama.

– Irmco poistaa myös turhia työvaiheita tuotannosta, kun robottisolulla kierteitettyjä moottorisylinteriryhmiä ei tarvitse enää jälkipuhdistaa eikä taivutettuja ja päämuovattuja putkia pestä ennen hitsausta. Tällöin myös hitsausprosessi on käryttömänä miellyttävämpi. Pitkässä juoksussa saavutetaan merkittäviä säästöjä, kun puhdistuksia ja pesuja varten ei enää tarvita henkilöstöä, laskee työnjohtaja Timo Kärkkäinen.

 

Teksti ja kuvat: Petri Kuhlman/Faktavisa Oy

Jaa sivu:
Contact us

 

SALES
+358 (0)10 8200 500

Offer request

MAINTENANCE
+358 (0)10 8200 530

Service order

SPARE PARTS
+358 (0)10 8200 540

Spare parts order