Asiakastarina

Saarijärven Säiliövalmiste Oy


Saarijärven Säiliövalmiste taivuttaa tuleviin vuosikymmeniin Faccinilla

Saarijärven Säiliövalmiste Oy:n juuret ulottuvat vuoteen 1965, jolloin Vilho Kinnunen aloitti levyn mankeloinnin käsikäyttöisellä Mankolla. Koneen kapasiteetti riitti 4 x 1400 mm levyn pyörittämiseen. Pitkä tie on kuljettu tuon mankelin antamista mahdollisuuksista uusimman Faccinin levynpyörityskoneen hankintaan, jolla pystytään muovaamaan levyä täysleveydellä aina 90 mm asti.

Saarijärven Säiliövalmiste Oy:n päätuotteet

Lieriömäisten kappaleiden valmistus toimii edelleen punaisena lankana Saarijärven Säiliövalmisteen toiminnassa. Pohjan yrityksen toiminnalle loi öljysäiliövalmistus. Nyt lähes viisi vuosikymmentä myöhemmin erilaisia säiliöitä on toimitettu lähes sataan maahan.

Tänä päivänä toisen polven yrittäjän, Onni Kinnusen omistaman perheyrityksen vahvinta osaamisaluetta ovat paine-, prosessi- ja polttoainesäiliöt. Erikoisosaamisalueisiin voidaan kirjata myös savupiiput, ruostumattomasta ja haponkestävästä valmistetut säiliöt sekä erikoissäiliöt (mm. ajoneuvosäiliöt). Yrityksen toimintaa ohjaa ISO 9001/2000 sertifikaatti ja painelaitteet valmistetaan voimassaolevan painelaitedirektiivin mukaisesti.

Johtaja Onni Kinnunen (vas.) ja toimitusjohtaja Pekka Pitkänen hankkivat Suomen suurimman muuttuvageometrisen Faccin levynpyöristyskoneen lähinnä tuulivoimaloiden runkoputkien taivutuksia silmällä pitäen. Kuvassa koneella taivutetussa tarkan pyöreysvaatimuksen omaavassa koneistukseen menevässä rummussa on ainevahvuutta 45 mm halkaisijan ollessa kolme metriä.

Johtaja Onni Kinnunen (vas.) ja toimitusjohtaja Pekka Pitkänen hankkivat Suomen suurimman muuttuvageometrisen Faccin levynpyöristyskoneen lähinnä tuulivoimaloiden runkoputkien taivutuksia silmällä pitäen. Kuvassa koneella taivutetussa tarkan pyöreysvaatimuksen omaavassa koneistukseen menevässä rummussa on ainevahvuutta 45 mm halkaisijan ollessa kolme metriä.

Osatoimitusvalmistus lisääntynyt

– Valmistamamme kuperan päädyn säiliöt ovat pääsääntöisesti alle 100 m3 ja halkaisijat  5m. Kotimaan toimituksissa halkaisijat voivat olla 7 m asti. Sitä suuremmissa on yleisesti ottaen kartiomaiset katot. Nämä säiliöt tehdään yleensä osavalmiiksi pajallamme ja kasataan asennuskohteissa. Tämän suuntainen toiminta on koko ajan lisääntymään päin, kertoo vuodesta 1999 toimitusjohtajana yrityksessä toiminut Pekka Pitkänen.

Uudet upeat tuotantotilat

Viime vuoden lopulla Saarijärven Säiliövalmiste muutti uusiin 4 800 neliön toimitiloihin. – Vuosien varrella valmistamiemme säiliöiden koot ovat kasvaneet. Enää emme juuri alle viiden kuution säiliöitä tee. Uudet tilat, 12 metrin hallikorkeus sekä 30 ja 40 tonnin siltanosturit tukevat meitä tässä suuntauksesta. Pystymme nyt myös paremmin erottamaan kirkkaiden säiliöiden valmistukselle oman osan, sanoo Pitkänen.

Uusiin tiloihin valmistui myös pintakäsittelylinja, joka on mitoitettu halkaisijaltaan noin 6 m ja 60 tn painoisten kappaleiden pinnoitukseen. Toiminnasta vastaa pitkäaikainen yhteistyökumppani Keski-Suomen Teollisuusmaalaamo Oy.

Muutto toi lisätilaa myös tytäryhtiölle

Saarijärven Päätytuote eriytettiin yhtiöstä vuonna 1987 omaksi osakeyhtiökseen säiliöiden päätyjen ja erilaisten syvävetotuotteiden alihankintavalmistajaksi.

Säiliövalmiste toimi aiemmin Päätytuotteen tiloissa. Muuton myötä vapautuneet tilat mahdollistivat myös Päätytuotteen kasvun.

Ympäristöajattelu loi pohjaa Faccinille

Uudet tuotantotilat loivat uusia mahdollisuuksia myös koneinvestointeja silmällä pitäen. Hitsauksen tehokkuutta lisättiin uudella jauhekaarihitsauautomaatilla. Kahdeksan metrin korkeuteen yltävän koneen puomin ulottuvuus on 12 metriä. Hitsausprosessia voidaan ohjata ja valvoa monitoreitten avulla alhaalta.

Taivutuskapasiteettia on vahvistettu kahdella uudella levynpyöristyskoneella. Pienempi Faccin 4HEL 3134 korvaa vanhan levynpyörityskoneen tuotannossa. – Kone tuo tehokkuutta tuotantoomme mm. CNC-ohjauksen ja lineaarisen liikeratansa ansiosta.

Uusiin toimitiloihin saatiin myös todella järeän luokan vahvistus Faccin HAV / S 3162 levynpyöristyskoneen myötä. Kone on suurin koskaan Suomeen toimitettu muuttuvageometrinen levynpyöristyskone. Se yltää 3100 mm työleveyteen. Maksimi ainevahvuus levyntaivutuksessa on 75 mm, esitaivutettuna 50 mm koko leveydellä. Puolileveydellä päästään aina 90 mm maksimivahvuuksiin saakka.

– Koneen valinnan vaakakupissa painoi paljon se, että italialaisella Faccinilla koko tuotantoketju on omassa hallinnassa, eikä se ole pelkästään kokoonpanotehdas. Näin varmistetaan tasainen laatu. Suuri merkitys koneen valinnassa oli myös Vossin tarjoamalla omalla huollolla.

– Vihreän ajattelun mukaiset tuulivoimalat tekevät tuloaan entistä voimakkaammin. Tähän on myös metalliteollisuuden reagoitava. Uuden Faccinin antamien mahdollisuuksien myötä olemme valmiita näihin haasteisiin, lupaa johtaja Onni Kinnunen.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus