Asiakastarina

Riitek Oy


RIITEK OTTI VIIMEISTELYT OMAAN HALTUUN – PURSEET POIS 1600 MM:N LEVEYDELTÄ

Punkaharjulla toimiva ohutlevytalo Riitek on muokkaa tuotantoaan reippain ottein. Hiljattain yritys hankki lisää toimitilaa ja samaan aikaan kalustoa on viritetty eteenpäin. Osana viime aikojen investointeja yritys hankki äskettäin Timesavers-teknologiaa viimeistelyyn. Siltäkin osin tuotanto käy nyt koneellisesti oman katon alla.

Teräksen ja alumiinilevyjen alihankintaleikkaukseen ja leikkeiden jatkojalostukseen keskittyvän Riitekin toiminta käynnistyi vuonna 2013, kun putkentyöstön alueen Joros Oy laajensi levytöihin ja keskitti sen alueen työt tytäryritykseen, joka sai nimekseen sujuvasti Riitek.

Alkuun uuden yrityksen työllisti kokonaan Joros. Pian asiakkaita oli enemmänkin, mutta viime vuodet Joros on pysynyt kuitenkin keskeisenä asiakkaana.

Tänä päivänä Riitek on itsenäinen yritys, jonka nyt omistavat toimitusjohtaja Topi Palsa ja yrityksen tuotantopäällikkönä työskentelevä Kimmo Sallinen.

”Koko Suomeen töitä teemme. Lähiseutu eli tämä Pohjois-Karjala painottuu asiakaskunnassa luonnollisesti”, sanoo toimitusjohtaja Topi Palsa.

Imupöydälle käyvät monen kokoiset kappaleet. Pöytäleveys on peräti 1600 mm. Hiontatöissä Matti Riikonen.

Imupöydälle käyvät monen kokoiset kappaleet. Pöytäleveys on peräti 1600 mm. Hiontatöissä Matti Riikonen.

Lisää tilaa…

Riitekin toiminta on viime vuodet kehittynyt vahvasti, ja sen myötä paine on kasvanut uusiin ratkaisuihin niin tilojen kuin koneiden suhteen. Riitek aloitti leikkaustyöt Punkaharjun järvimaisemissa Palomäentiellä noin 700 neliön tiloissa aikanaan neljän miehen voimin yhdellä CO2-laserilla ja särmärillä.

Kun työt lisääntyivät, väkimäärä ja konekanta kasvoivat, tilat kävivät auttamatta vähitellen pieniksi. Se asia sai ratkaisunsa jokin aika sitten, kun yritys hankki käyttöönsä lähistöltä aikanaan puualalla toimineen yrityksen aiemmat tilat, jota viime ajat on sitten remontoitu ja muokattu yrityksen käyttöön.

Uusi tila toi yrityksen käyttöön yli 2000 neliömetriä lisätilaa, ja se mahdollistaa yhdessä aiempien tilojen kanssa nyt huomattavasti toimivammat tilat nyt noin 35 henkilöä työllistävän yrityksen tuotantotarpeisiin. Lisäksi materiaalien varastotointiin saatiin samalla helpotusta yhden ulkovaraston myötä.

”Kyllä, ahtaus on helpottanut, mutta siirtymävaihe jatkuu. Järjestelyt sen osalta ovat käynnissä”, Topi Palsa sanoo. 

… ja uusia koneita

Lisätilat mahdollistavat nyt yrityksen toiminnot melkoisesti aiempaa luonnikkaammin.

Samalla se mahdollistaa palvelujen laajentamisen ja konekannan kehittämisen. Parhaillaan yrityksessä on käynnissä investointikokonaisuus, minkä myötä uusissa tiloissa toimivat jo uusi kuitulaser, vesileikkauskone sekä parhaillaan muotoutuva hitsausosasto.

”Tilan myötä toimintomme kehittyvät ja otamme haltuun toimintoja, jotka asiakkaamme ovat aiemmin joutuneet hankkimaan muualta. Pystymme nyt tarjoamaan ne sujuvasti aiempien työtehtävien kanssa täältä yhdeltä ja samalta taholta”, Palsa sanoo.

Leikkaamisen ja liittämisen toimintojen lisäksi yritys on pystynyt tekemään samalla hyppäyksen viimeistelyn alueella.

Kun aiemmin viimeistelyt hankittiin verkostosta tai tehtiin itse käsin, nyt ne työt tekee taloon hankittu Timesavers-kuivahiomakone. Se on samalla kokoluokassaan lajinsa kookkain, pöydän leveys koneessa on 1600 mm.

”Asiakkaamme tietenkin arvostavat viimeisteltyä pintaa, ja tällä koneella asiat hoituvat sujuvasti. Sama kone tekee reunapyöristyksetkin, jolloin terävistä reunoista päästään eroon ja kappaleiden käsittelyä. Reunat koneella voidaan pyöristää R2:een saakka, meillä tosin kehitys sinne suuntaan on uuden koneen kanssa vasta käynnissä.”

Uusi tilalaajennus toi 2000 neliömetriä kovasti kaivattua lisätilaa Riitekin toiminnoille.

Uusi tilalaajennus toi 2000 neliömetriä kovasti kaivattua lisätilaa Riitekin toiminnoille.

Puhdasta jälkeä kookkailla pyörivillä harjoilla. Työtilaa esittelee Topi Palsa.

Puhdasta jälkeä kookkailla pyörivillä harjoilla. Työtilaa esittelee Topi Palsa.

Tehokkaasti monen kokoluokan kappaleita

Suomessa Vossin edustamat Timesaversit edustavat hollantilaista alan teknologiaa, tarjolla on koneita useisiin kokoluokkiin eri kokoonpanoin harja- ja/tai nauhahiontateknologioin.

Malliston isomman pään RB 42-sarjan koneet ovat harjahiomakoneita, joissa hiontatyöt tekee kahdeksan kookasta pyörivää harjaa.

Viimeistelyn koneita on markkinoilla erilaisia. Riitekillä koneen valintaan vaikutti Palsan mukaan erityisesti kaksi seikkaa, niistä ensimmäinen oli koneen imupöytä, joka mahdollistaa sujuvasti hyvin monen kokoisten kappaleiden käsittelyn.

”Sen myötä koneella voidaan käsitellä hyvin pieniäkin kappaleita suoraan pöydälle laittamalla”, sanoo Palsa. Toinen huomioitu seikka oli pöydän käsittelyleveys, 1600 mm. Siten pieniä kappaleita mahtuu runsaasti rinnakkain, ja myös toisaalta varsin kookkaidenkin levyjen käsittely mahdollistuu”, Palsa sanoo.

Riitek hankki maahantuojalta koneen yhteyteen poistopään lisätasopöydän, joka lisää sujuvuutta kappaleenkäsittelyyn.

”Kone on ollut jo monessa mukana ja työt sujuvat. Alkuun koneen säätöjen hienosäädön kanssa oli oma tekemisensä, mutta haltuunhan nekin olemme saaneet vähitellen. Kone on helppokäyttöinen, mutta hakemisensa säätöjen optimoinnin kanssa toki on. Kertyvä kokemus tuo helpotusta asiaan”, Palsa sanoo.

Myös vanhassa tilassa Palomäentiellä toiminnot jatkuvat. Tilassa tehdään esimerkiksi särmäystöitä.

Myös vanhassa tilassa Palomäentiellä toiminnot jatkuvat. Tilassa tehdään esimerkiksi särmäystöitä.

Julkaistu Konekuriiri 5/2021, Kari Harju

 

Info

Riitek Oy
Topi Palsa
Toimitusjohtaja
+358 50 528 6033
www.riitek.fi

Lisää levyntyöstökoneista
www.vossi.fi

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus