Asiakastarina

Siuron metallirakenne Oy


Siuron Metallirakenne ja Eagle eSmart 1530 3kW 2G -kuitutasolaser

Siuron Metallirakenteen linjaus keskittyä hitsattaviin alumiinisiin rakenteisiin profiili- ja levytavarasta on varmistanut vakaan etenemisen myös talouden vaikeimpina aikoina. Nyt yritys on teroittanut kilpailukykyään entisestään tällä saralla Eagle eSmart 1530 3kW 2G -kuitutasolaserilla, joka toi monia kilpailukykyä parantavia syömähampaita. Muun muassa tuotannon läpimenoajat nopeutuivat merkittävästi.

Siuron Metallirakenne Oy:n juuret ulottuvat lähes 40 vuoden taakse vuoteen 1978, jolloin veljekset Hannu ja Jorma Ritala aloittivat teräsrakennetyöt ”autotallipajana”. Neljä vuotta perustamisesta parivaljakko rakensi oman hallin Nokian kupeeseen Siuroon. Tällä tontilla yritys jatkaa edelleen, toki tasaisen ja vakaan kasvun myötä myös tuotantotilojen koko on vuosien varrella moninkertaistunut kokoon 2000 m2.

Kasvutarina alumiinista

1980-luvun puolenvälin kieppeillä Siuron Metallirakenne erikoistui alumiinitöihin. Tämä valinta osoittautui oikeaksi, sillä tänä päivänä yritys keskittyy ainoastaan alumiinin jatkojalostukseen.

“Erikoistuminen pelkästään alumiiniin toi vankkaa jalansijaa tekemiseemme. Alumiini on haastava materiaali. Vaikka olemme sen saloihin tutustuneet lähes 40 vuotta, harjoittelu jatkuu edelleen ja koko ajan kehitytään ja opitaan lisää tästä materiaalista, kertoo toimitusjohtaja Marko Ritala.

Alumiini on pitänyt Siuron Metallirakenteen hyvin leivässä kiinni. Jopa vuonna 2009 alkaneiden vaikeiden vuosien läpi yritys on edennyt mukavasti ja nytkin tilanne on Ritalan mukaan hyvä.

“Liikevaihtomme on viime vuodet pyörinyt 1,5 – 1,8 M€ välillä ja tästäkin vuodesta muodostunee ihan mukavat luvut.

"Eagle eSmart 1530 3kW 2G saatiin tuotantokäyttöön parissa päivässä ja se on osoittautunut erittäin hyväksi koneeksi, joka toi selkeää kilpailukyvyn kasvua yritykseemme sekä alihankintatöissä että omien tuotteidemme valmistuksessa, kertovat Siuron Metallirakennetta toisessa polvessa luotsaavat Marko, Markus ja Juhani Ritala

Marko Ritalan mukaan tehokkaan tuotannon takaamiseksi alumiini vaatii esimerkiksi jokaiseen työpisteeseen TIG- ja MIG-hitsauslaitteet. – Nämä ja monet muut pienet yksityiskohdat tekevät alumiinista materiaalin, joka vaatii korkeaa ammattitaitoa tekijöiltä, valistaa Ritala.

Marko Ritalan mukaan tehokkaan tuotannon takaamiseksi alumiini vaatii esimerkiksi jokaiseen työpisteeseen TIG- ja MIG-hitsauslaitteet.
– Nämä ja monet muut pienet yksityiskohdat tekevät alumiinista materiaalin, joka vaatii korkeaa ammattitaitoa tekijöiltä, valistaa Ritala.

Haastava materiaali

“Alumiini ei sovellu esimerkiksi pajaan, jossa samojen seinien sisällä jalostetaan myös mustaa materiaalia. Tehokkaan tuotannon takaamiseksi alumiini vaatii lisäksi jokaiseen työpisteeseen TIG- ja MIG-hitsauslaitteet. Nämä ja monet muut pienet yksityiskohdat tekevät alumiinista materiaalin, joka vaatii korkeaa ammattitaitoa tekijöiltä, valistaa Ritala.

Alihankintaa ja SirMet Erikoistuminen alumiiniin on yksi tekijä, joka on auttanut Siuron Metallirakenteen tasaista etenemistä myös talouskuopissa. Toinen tekijä on terveen monipuolinen tuotanto, joka muodostuu päämiehille tehtävistä alihankintatöistä ja SirMet-tuotemerkillä valmistettavista omista tuotteista. SirMet-tuotteista ehkä tunnetuimpia ovat yli 30 vuotta valikoimissa olleet laituriportaat. Muita omia tuotteita Siuron Metallirakenteella ovat räätälöidyt työveneet, mobiilisti siirrettävät ja yhden henkilön voimin kasattavat katsomot ja esiintymislavat, kuormalavat, patjasuojat urheilukentille sekä Sir- Met-profiilit.

“Yhtä lailla kun kehitämme jatkuvasti tuotantoamme, niin kehitämme jatkuvasti myös SirMet tuoteperhettä ja mietimme myös alati uusia tuotteita laajentamaan valikoimaamme, valaisee Ritala.

“Painopisteet vaihtelevat vuosittain, mutta alihankintatöiden osuus tuotannostamme on tällä hetkellä noin 60 %. Meillä on muutaman ison päämiehen lisäksi paljon pieniä asiakkaita, joille valmistamme mitä moninaisimpia alumiiniosia. Laaja asiakaskuntamme edustaa monia eri toimialoja ja päämiestemme mukana iso osa käsittelemistämme osista päätyy vientiin. Teemme päämiehillemme tuotteita osatoimituksista aina valmiisiin kokoonpantuihin kokonaisuuksiin saakka. Mutta kaikelle tekemisellemme on yksi yhteinen nimittäjä: hitsattavia alumiinisia rakenteita profiili- ja levytavarasta.

SirMet-tuotemerkillä valmistetut Siuron Metallirakenteen omat tuotteet muodostavat noin 40 % yrityksen 1,8 M€ liikevaihdosta, loppuosa tuotannosta on alihankintatöitä. Räätälöidyt työveneet ovat yksi mielenkiintoinen SirMet-tuotesektori.

SirMet-tuotemerkillä valmistetut Siuron Metallirakenteen omat tuotteet muodostavat noin 40 % yrityksen 1,8 M€ liikevaihdosta, loppuosa tuotannosta on alihankintatöitä. Räätälöidyt työveneet ovat yksi mielenkiintoinen SirMet-tuotesektori.

Tehdaskäynti vakuutti

Eagle eSmart 1530 3kW 2G -kuitutasolaser saapui Ritaloiden perheyritykseen toukokuussa, ”Kotka” laskeutui Siuroon jopa kaksi viikkoa etuajassa.

“Oli yllättävää, että saimme koneen tuotantokäyttöön niin nopeasti, vaikka kone räätälöitiin meidän tarpeisiimme pöydän rst-piikkien osalta. Parin päivän kuluttua koneen saapumisesta, teimme sillä jo tuotantoleikkeitä. Eaglen meille toimittanut maahantuoja Vossi Group onnistui toimituksessa erittäin hyvin, kehuu Marko Ritala. Tehdaskäynti Eaglella vakuutti Ritalat.

“Tehtaan järjestelmällisyys ja into, joka käynnillämme oli aistittavissa, sai meidät vakuuttumaan, että nyt ollaan varmalla pohjalla.

“Eaglen hinta kilpailijoihinsa nähden on jopa edullinen. Vastaavalla tekniikalla ja ominaisuuksilla olevat kilpailevat merkit ovat huomattavasti kalliimpia. Eaglessa on mm. Drop & Cut -ohjelma, jonka ansiosta nestaus jopa pieniin jäämälevynpaloihin onnistuu nopeasti. Lisäksi koneen runko on valettu yhdeksi kappaleeksi, mikä tekee siitä tukevan, kertoo Ritala.

Eagle poiki töitä ja rekrytoinnin

Eaglen kuitulaserin tuomat edut olivat Siuron Metallirakenteelle moninaiset. – Teetimme leikkeet aiemmin alihankintana. Leikkeiden saaminen saattoi välillä kestää 3–5 viikkoa. Nyt saamme saman tien leikkeet Eaglella leikattuna. Kustannussäästöjä muodostuu myös materiaalihankinnoissa, koska ostomäärämme nousee lisääntyvien levyostojen kautta.

“Eagle on ollut meille heti tultuaan kiitettävästi kuormitettuna – olemme saaneet sillä jopa uusia alihankintatöitä. Kuormaa koneella on sen verran mukavasti, että palkkasimme sitä käyttämään yhden uuden työntekijän ja todennäköisesti toinenkin rekrytointi koneen ansiosta tehdään, mikäli Eaglen kuormitus kasvaa nykyisellä vauhdilla.

Mukana Alihankinta-messuilla

“Vaikka töitä Eaglella on varsin mukavasti, vapaata kapasiteettia sillä vielä on. Mikäli on tarvetta alumiinileikkeille, kannatta ottaa meihin yhteyttä. Eagle leikkaa 3 kW kuitulaserilla ainevahvuuteen 12 mm ja kokoon 1500 x 3000 mm 2G-kiihtyvyydellä erittäin tarkasti. Tarpeen mukaan jatkojalostamme leikkeet valmiiksi hitsatuiksi kokonaisuuksiksi asti. Meillä on vuosikymmenten kokemus alumiinin käsittelystä, joten kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä meihin, mikäli tarvitsette luotettavaa alumiinin hallitsevaa alihankkijaa. Näistä asioista voi tulla juttelemaan kanssamme, vaikka Alihankinta-messuilla osastollemme A231, toivottaa Marko Ritala.

 

Eurometalli 7/2017

Jaa sivu:
Contact us

 

SALES
+358 (0)10 8200 500

Offer request

MAINTENANCE
+358 (0)10 8200 530

Service order

SPARE PARTS
+358 (0)10 8200 540

Spare parts order