Asiakastarina

Riitek Oy


Myös haponkestäviin putkiin saadaan todella nopeasti ja siististi reiät uudella Hankwang FS3015 4kW tasolevylaserilla – Sädeaika saadaan paremmaksi, kun tehdään monipuolisesti töitä aina kun koneella on vapaata, Toni Pesonen painottaa.

Myös haponkestäviin putkiin saadaan todella nopeasti ja siististi reiät uudella Hankwang FS3015 4kW tasolevylaserilla – Sädeaika saadaan paremmaksi, kun tehdään monipuolisesti töitä aina kun koneella on vapaata, Toni Pesonen painottaa.

Riitek Oy siirtyy uuteen aikakauteen levyleikkauksen saralla

Perinteisesti putkien kanssa työskennelleen Joros Oy:n omistajat syventävät yhteistyötään asiakkaidensa kanssa laajentamalla palveluitaan uuden yrityksensä Riitek Oy:n levytuotteilla. Vossin toimittama Hankwang FS3015 4 kW tasolevylaseri muodostaa uuden aluevaltauksen ytimen.

– Ajatus laajentaa toimintaa puhtaasti putkien parissa toimimisesta myös levyjen työstöön vaikutti varsin haastavalta, mutta erittäin mielenkiintoiselta projektilta. Tämä on kuitenkin täysin uudenlainen osa-alue ja haluammekin olla etukäteen liikkeellä, että ehdimme ennen nousukauden alkua harjoitella uutta aluevaltaustamme ja olla valmiita siihen hetkeen, jolloin tuotteita alkaa mennä kolmessa vuorossa, summaa Riitek Oy:n Toni Pesonen ison investoinnin taustoja taloudellisesti haastavana ajankohtana.

Riitek Oy:n toimitusjohtaja Toni Pesonen pitää kädessään jo elektrolyysikiillotettua veneen kansiritilää, mikä on leikattu uudella Vossin toimittamalla Hankwang FS3015 4 kW levylaserilla.

Riitek Oy:n toimitusjohtaja Toni Pesonen pitää kädessään jo elektrolyysikiillotettua veneen kansiritilää, mikä on leikattu uudella Vossin toimittamalla Hankwang FS3015 4 kW levylaserilla.

Tarkkuus ja laatu avainasemassa

Yli 500 000 € investointeja ei tehdä hätiköiden ja Toni Pesosen mukaan tähänkin projektiin kului yli 6 kk. – Kun päätös projektin aloittamisesta tehtiin, niin ensimmäinen tehtävä oli valikoida potentiaaliset meille sopivat koneet maailmalla tarjolla olevista. Listasimme koneen tarkkuutta ja leikkuulaatua koskevat vaatimukset, jotka uuden koneen pitää täyttää ja lähetimme ne toimittajille. Jo tässä vaiheessa selvisi, että kriteerimme täyttävien koneiden lista ei ole pitkä ja lopulta vain kahden valmistajan koneita lähdettiin tutkimaan tarkemmin, kertoo Pesonen projektin käynnistymisen alkuvaiheista.

– Seuraavassa vaiheessa listasimme omat laatu- ja suorituskykyvaatimuksemme, käyttämämme parametrit ja leikkuunopeudet, joihin valittavan koneen tulee pystyä. Kun puntaroimme vielä kokonaisuudessaan laitteiston toimitusaikaa, varaosien saatavuutta ja hintaa sekä koneiden käyttämiä logiikkoja ja ohjauksia, alkoi valinta olla selvä: Hankwang. Vaatimuksenamme oli muun muassa oman materiaalitoimittajamme 15 mm rosterin ja 20 mm teräksen korkealaatuinen ja tehokas leikkaus, vaikka pääasiallisen tuotantovolyymimme uskomme tulevaisuudessakin olevan ohuemmissa materiaaleissa. Kävimme ensimmäisen kerran tutustumassa Hankwangin moderniin ja yli 200 laserleikkausjärjestelmää vuodessa valmistavaan tehtaaseen Koreassa reilut kaksi vuotta sitten. Tämän investointiprojektin yhteydessä vierailimme vielä kahdesti testaamassa koneesta annettuja lupauksia ja ne täyttyivät vähintään luvatun mukaisesti, Toni Pesonen hymyillen kertoo testeistä.

– Uusi kone on nyt ollut käytössä noin kaksi kuukautta ja toiminut moitteettomasti. Laite on erittäin selkeä ja helppokäyttöinen. Levytyöstö onkin osoittautunut huomattavasti helpommaksi kuin putkien työstäminen. Olemme jo ehtineet vastaanottaa kaksi opiskelijaryhmää tutustumaan tähän ainoaan tämän kokoluokan levylaseriin joka seutukunnasta löytyy. Meillä olevan koneen yhteydessä on myös automaattinen levypöytä.

Pieniä sarjoja

– Meidän erikoisosaamisalueemme on pienissä sarjoissa tehtävät erikoisteräksiset levytuotteet, jotka voimme myös elektrolyyttisesti kiillottaa. Olemme ainoa Suomessa toimiva yritys, jolta saa ruostumattomasta teräksestä valmistetuille tuotteille kaikki palvelut – levyt, putket, niiden liittämiset ja elektrolyyttikiillotuksen – saman katon alta. Pystymme tarjoamaan todella kilpailukykyisesti juuri pieniä sarjoja, koska kaikki turhat kulut, kuten välivarastointi ja tavaroiden rahdit, jäävät pois. Tuotantotilamme sijaitsevat vain parin sadan metrin päässä toisistaan, Toni Pesonen avaa tuotannon toiminta-ajatusta.

Elektrolyyttikiillotus tuo tuotteille pinnan, joka on edellytys terveydenhuollon tai elintarviketeollisuuden käyttöön tulevilla tuotteilla.

Elektrolyyttikiillotus tuo tuotteille pinnan, joka on edellytys terveydenhuollon tai elintarviketeollisuuden käyttöön tulevilla tuotteilla.

Tyypillinen sarja on 1 – 20 kappaletta ja elektrolyyttikiillotetuiden tuotteiden käyttäjiä ovat esimerkiksi terveydenhuolto, prosessi- ja energiateollisuus. – Myös traktorien ja muiden raskaankaluston valmistajien lopputuotteista löytyy meillä tehtyjä osia. Tämä on myös yksi tulevaisuuden kasvusektori meidän palveluillemme. Tällä hetkellä asiakkaat ovat vain seutukunnasta, mutta odotusarvomme on kasvattaa asiakaskuntaa aina itärajan toiselle puolelle asti, Pesonen kertoo. – Ensi keväänä Pietarissa pidettävillä Technical Fair -messuilla olemme mukana kartoittamassa tulevaisuuden näkymiä itään päin, Toni jatkaa.

Pitkän ajan yhteistyötä

– Vossi on ollut meille eräänlainen hovihankkija jo vuosien ajan kun olemme hankkineet putkentyöstämisessä käytettäviä CNC-koneita ja muita teknologioita Joros Oy:lle. Vossin edustama tuote täytti tälläkin kertaa meidän tiukat laatuvaatimuksemme ja pääsimme laajentamaan tutun ja turvallisen kumppanin kanssa yhteistyötämme. Tällä kertaa Riitek Oy:n kanssa. Yhteistyömme tulee varmasti myös jatkumaan, kun tulemme tulevaisuudessa vahvistamaan ja laajentamaan levypalveluitamme asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti, Pesonen summaa kokonaisuutta.

Luotettavat levytuotteet

– Tuomme maahan levymateriaalia myös itse, mutta valtaosan levyistä meille toimittaa Ruukki. Halvin ei ole tässäkään tapauksessa välttämättä se paras vaihtoehto, koska tuotannon hukkaprosentti pitää olla minimissä. Ruukin tuotteissa on äärimmäisen harvoin ollut mitään huomauttamista ja kun levyistä tuote leikataan on leikkuupinnan oltava virheetön, eli materiaalin tasalaatuista ja tässä olemme Ruukin tuotteet hyviksi havainneet, Pesonen summaa materiaalitoimittaja valintaa.

Uusia osaajia koulunpenkiltä

Riitek Oy satsaa paljon uusien hyvien tekijöiden löytämiseen ja tässä on suurena osana yhteistyö oppilaitosten kanssa. – Jos mihinkään, niin ei tähänkään työhön valmistuta täydellisesti koulunpenkiltä, vaan siellä saadaan perusteet asioille ja työtä tekemällä hankitaan kokemus ja ammattitaito. Tämä on syynä siihen, että teemme yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja tarjoamme heille mahdollisuuden tutustuttaa opiskelijoita viimeisimmän tekniikan saloihin. Meillä käy opiskelijaryhmiä niin aikuis- kuin nuorisopuolelta ja aika näyttää löytyykö heidän joukostaan meille uusia työntekijöitä. Ensi vuoden aikana tulemme nostamaan työntekijämäärän neljästä kuuteen vakituiseen, Toni Pesonen kertoo työvoimapoliittisista suunnitelmista.
 

Julkaistu: Eurometalli 1/2014


Videot

Riitek Oy - Yritysesittely

Jaa sivu:
Contact us

 

SALES
+358 (0)10 8200 500

Offer request

MAINTENANCE
+358 (0)10 8200 530

Service order

SPARE PARTS
+358 (0)10 8200 540

Spare parts order