Asiakastarina

Lehtovuori Oy


Lehtovuori vahvistaa levynpyöristyksen kapasiteettiaan

Faccin Synchro 4Hel-1614 -levyntaivutuskone on ollut Lehtovuoren käytössä viime syksystä. Koneen vierellä Eero Ojanen, koneenkäyttäjä Veikko Kuisma ja Panu Kytölä.

Faccin Synchro 4Hel-1614 -levyntaivutuskone on ollut Lehtovuoren käytössä viime syksystä. Koneen vierellä Eero Ojanen, koneenkäyttäjä Veikko Kuisma ja Panu Kytölä.

Uusi Faccin-levynpyöristyskone tuo monipuolisuutta materiaalinkäsittelyyn ja mahdollistaa aiempaa vahvempien levyjen taivutuksen yrityksen omissa tiloissa.

Ylöjärveläinen Lehtovuori Oy:n tuotantoa ovat ratkaisut kalustamiseen kaupunkien kaduille, puistoihin kuin kiinteistöjen sisätiloihinkin. Vuonna 1945 perustetun yrityksen nykytuotevalikoimaan kuuluu katu- puisto- ja leikkipuistokalusteita sekä ympäristötuotteita, joita yritys valmistaa niin sarjatuotteina kuin räätälöityinäkin.

Esimerkiksi katoksia, suojia sekä erilaisia astioita, kuten hiekka- ja roska-astioita tehdään. Nyt noin 45 henkilöä työllistävän Lehtovuoren asiakkaita ovat kiinteistöt ja taloyhtiöt sekä kotimaan kunnat sekä kaupungit. Yritys harjoittaa myös vientiä.

Lehtovuori Oy kehittää tuotantoaan Ylöjärvellä

”Toimituksia on ollut yli 40 maahan mm. Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, tytäryhtiöt toimivat Ruotsissa ja USA:ssa. Viennin osuus on ollut kasvussa, ja siihen myös panostamme jatkossakin vahvasti. Hiljattain palveluksessamme aloitti mm. Ranskassa toimiva oma myyntipäällikkö”, kertoo toimitusjohtaja Eero Ojanen.

Uusi tuote yrityksellä ovat ns. Citysolar-älyroskikset. Aurinkopaneelien kautta voimansa saavat tuotteet puristavat roskat tiiviiseen tilaan, mikä vähentää vaadittavien tyhjennyskertojen määrää ja siten kustannuksia. Täyttöastetta voidaan jatkuvasti seurata etänä.

”Nämä uudet tuotteet ovat olleet paletissamme nyt parin vuoden ajan. Kiinnostusta markkinoilla ne ovat herättäneet mukavasti ja tehneet samalla yritystä tunnetuksi”, kertoo toimitusjohtaja Eero Ojanen.

Lehtovuoren vienti ja tuotekehitys on huomattu myös yrityksen kotikaupungin taholla. Siitä kertoo hiljattain yritykselle myönnetty Ylöjärven kaupungin elinkeinopalkinto.

Levynpaksuudet ovat 6 mm:n vahvuuksiin saakka, taivutusvoima ylätelalle 70 tonnia.

Levynpaksuudet ovat 6 mm:n vahvuuksiin saakka, taivutusvoima ylätelalle 70 tonnia.

Uutta teknologiaa levynpyristykseen

Nykymuotoinen Lehtovuori on perheyritys, joka muotoutui viime vuosikymmenellä Ojasen perheen ostettua aluksi ylöjärveläisen sopimusvalmistajan Arvemet Oy:n ja myöhemmin Lahdessa toimineen julkikalusteiden valmistajan Lehtovuori Oy:n toiminnot.

Nykyisiin, Arvemet Oy:n aiempiin tiloihin Lehtovuoren vahvaa brandia jatkaneen yrityksen toiminnot keskitettiin vuonna 2016.

Lehtovuoren konekanta Ylöjärven Hopeatiellä kattaa monentyyppiset levynkäsittelyn toiminnot.

Leikkaustyöt yritys tekee laserilla, kaksi särmäyspuristinta sekä hitsauskalustoa on käytössä jatkojalostuksen tarpeisiin, oma pulverimaalaamo toimii lähistöllä, ja myös kokoonpanot tehdään itse.

Helppokäyttöinen, tarkka ja nopea ohjaus kuuluu koneen etuihin. Ohjauksella Veikko Kuisma.

Helppokäyttöinen, tarkka ja nopea ohjaus kuuluu koneen etuihin. Ohjauksella Veikko Kuisma.

Uusinta konekantaa Lehtovuoren toiminnassa edustaa kookas nelitelainen Faccin Synchro 4Hel-1614 -levynpyöristyskone, jonka yritys hankki käyttöönsä viime vuoden lopulla.

Uusi kone tuo lisää mahdollisuuksia levynpyöristykseen talon aiemman pienemmän levynpyöristyskoneen rinnalle.

”Pystymme uuden koneen myötä käsittelemään aiempaa paksumpia materiaaleja oman katon alla. Kyseessä on siten kapasiteetin lisäys, joka sujuvoittaa ja nopeuttaa osaltaan prosessejamme”, kertoo tuotantojohtaja Panu Kytölä.

”Tärkeä asia on, että koneessa on tarkka ohjaus, mikä nostaa osaltaan laatua. Ohjaus on myös helppokäyttöinen, ohjelmien teko ja muokkaukset sujuvat nopeasti. Lisäksi pyörimisnopeudet ovat tärkeitä, vaikka uusi kone on kookas, sen pyörimisnopeudet ovat tässä koneessa hyvällä tasolla. Se tuo nopeutta tuotantoon.”

Molemmat koneet toimivat Lehtovuorella nyt levynpyöristyssoluna. Töitä tehdään kahdella koneella samanaikaisesti, toisella taivutetaan ohuemmat materiaalit, uudella vahvemmat.

Italialainen Faccin on valmistanut 1960-luvulta lähtien ja valmistaa koneidensa komponentit pitkälle itse. Levynpyöristyskoneita yrityksen paletissa on laaja valikoima, levynvahvuudet 0,2-300 mm, koneet varustettuna 2-4 telalla puoli- tai täysautomaattisina versioina. Suomen edustaja on Vossi.

Lehtovuori Oy on monipuolinen ulko- ja sisätilojen kalustaja. Kuvassa tuore oma tuote, aurinkoenergiaa hyödyntävä Citysolar-jäteastia.

Lehtovuori Oy on monipuolinen ulko- ja sisätilojen kalustaja. Kuvassa tuore oma tuote, aurinkoenergiaa hyödyntävä Citysolar-jäteastia.

Synchro 4Hel-1614 -mallissa mahdolliset levynpaksuudet ovat 6 mm:n vahvuuksiin saakka, taivutusvoima ylätelalle on 70 tonnia. Ylärullan halkaisija koneessa on 140 mm, alarullan 150 mm ja sivurullien 135 mm. Levynleveys käsittelyyn on max. 1500 mm.

Lay-outia uusiksi

Levynpyöristys sujuu Lehtovuorella nyt suorituskykyisemmällä kalustolla, ja tuotanto kehittyy Ylöjärvellä parhaillaan muutenkin. Mm. tehtaan lay-outia muutetaan ja materiaalivirtaa kehitetään logistiikan kehittämiseksi.

”Pyrimme yrityksen tuotteiden kysynnän kasvun myötä kehittämään muutoksen myötä sekä tuotannon sujuvuutta kuin vapauttamaan lisää tilaa tuotannon käyttöön. Se mahdollistaa jatkossa myös lisäinvestoinnit, kertoo toimitusjohtaja Eero Ojanen.

 

Julkaistu Konekuriiri 2/2020

Jaa sivu:
Contact us

 

SALES
+358 (0)10 8200 500

Offer request

MAINTENANCE
+358 (0)10 8200 530

Service order

SPARE PARTS
+358 (0)10 8200 540

Spare parts order