Asiakastarina

Skandi-Steel Oy


Skandi-Steelille uutta avarrusteknologiaa tehokkaalla automaatiolla

Skandi-Steel Oy vahvistaa toimintojaan investoimalla uuteen avarrusteknologiaan. Fermat WFT15 CNC on täydennys yrityksen avarruskapasiteettiin. Automaattiuniversaalijyrsinpää ja 96-paikkainen robottityökalunvaihtaja lisäävät uuden tuotantokoneen tehokkuutta.

Skandi-Steel on Nakkilassa toimiva ja vuonna 1990 aloittanut konepaja ja perheyritys. Koneistustöitä tehdään eri kokoluokkiin, myös varsin kookas koneistus kuuluu keskeiseen toimenkuvaan. Käytössä on kokonaisuus jyrsinkoneita ja aarporia, joilla voidaan koneistaa aina 50 tonnin kappalepainoihin saakka.

Yritys palvelee mm. Satakunnan alueen kansainvälisesti toimivia valmistajia useilla teollisuudenaloilla ja valmistetut tuotteet liittyvät mm. huoltoon, kunnossapitoon, hydrauliikkaan sekä sulattojen toimintaan.

Teräksen lisäksi yritys koneistaa melkoista valikoimaa erikoismetalleja, esimerkiksi titaania, dublexia, SMO:ta, Inconellia, kuparia, HST:tä sekä kulutuslevyjä.

Konekanta on laaja ja haastavat erikoisprojektit talolle mieluisia.

Skandi-Steelin erikoisosaamiseen kuuluu jyrsinnän ja avarruksen lisäksi syvän reiän poraus, ohjelmoitavat BTA- ja kanuunaporat.

– BTA-poralla voidaan porata reiät halkaisijaltaan 20-60 mm ja reiän pituus voi olla 3000 mm yhdestä suunnasta. Kanuunaporalla voidaan porata halkaisijaltaan 38 mm tai pienempi reikä. Reiän pituus voi olla riippuen terän halkaisijasta 1940 mm yhdestä suunnasta, kertoo toimitusjohtaja Pasi Koota.

Yksi kone lisää, vaiheita pois

Skandi-Steelin toiminnasta keskeinen osa on varsin järeää valmistusta. Käytössä siihen ovat myös asiaan kuuluvaa tilat.

Korkeiden teollisuushallien nostokapasiteetti on 50tn ja pinta-ala on yli 2600 neliömetriä, varaston kanssa lattiapinta-alaa on yli 3000 m²

Käyttövalmis. Kone asennettiin yrityksen käyttöön tammi-helmikuun vaihteessa.

Käyttövalmis. Kone asennettiin yrityksen käyttöön tammi-helmikuun vaihteessa.

Mukana kokonaisuudessa on mm. Fermatin UHAmi SD-kulmapää.

Mukana kokonaisuudessa on mm. Fermatin UHAmi SD-kulmapää.

Skandi-Steelilla työtilanne on viime aikoina ollut erittäin hyvä. Vahva kysyntä on samalla lisää luonut haasteita kapasiteetin riittävyydelle.

– Keskeiset asiakkaamme ovat lisänneet tilauksiaan ja olemme saaneet myös uusia asiakkaita. Tähän kysyntään vastaamiseksi oli investointi konekantaan ennen pitkää välttämätön, Koota kertoo.

Tilannetta paikkaa Skandi-Steelilla nyt uusi Fermat WFT15 CNC, se asennettiin yrityksen käyttöön tammi-helmikuun vaihteessa.

– Sen myötä saimme näin yhden avarruskoneen lisää töihin ja sen vahvan varustuksen myötä vaiheita pois. Samalla varmistamme, että pysymme teknologian kehityksessä mukana.

Uusi avarruskoneinvestointi, Fermat WFT15 CNC, on iso vahvistus Skandi-Steelin tuotan tokapasiteettiin, kertoo Pasi Koota

Uusi avarruskoneinvestointi, Fermat WFT15 CNC, on iso vahvistus Skandi-Steelin tuotan tokapasiteettiin, kertoo Pasi Koota

Servotoiminen automaattiuniversaalijyrsinpää ja robottityökaluvaihtaja

Tsekkivalmistaja Fermat on erikoistunut lattia- ja pöytätyypin avarruskoneiden, pitkä- ja portaalijyrsinkoneiden sekä pyöröhiomakoneiden valmistukseen, pöytätyypin WFT-sarjaan kuuluvat mallit WFT11, -13 ja -15.

Skandi-Steelin kone on sarjan suorituskykyisin kone, liikkeet koneessa ovat X=5000, Y=3000, Z=2000 ja W=800 mm sekä pöytä 2000 x 2400 mm ja kapasiteetiltaan 25 tonnia.

Vossi Groupin toimittamalla koneella voidaan käsitellä jopa kuusimetrisiä kappaleita.

Kara on ∅ 150 mm, 3000 rpm ja 53/77,9 kW.

Samalla Skandi-Steelin kone on varustelultaan monipuolinen. Mukana on mm. Fermatin itsekehittämä ja valmistama UHAmi SD-universaalijyrsinpää, mikä vähentää työvaiheita tuotannossa ja on avuksi erityisesti monimutkaisten kappaleiden tuotannossa. Automaattijyrsinpään A- ja C-akselien nopeat liikkeet ovat toteutettu servomoottoreilla.

Lisäksi varusteluun kuuluu 96-paikkainen työkalumakasiini robottityökalunvaihtajalla, mikä mahdollistaa tehokkaan työkaluhuollon koneistuksen aikana, nopeat työkaluvaihdot ja pidempien työkalujen automaattisen vaihdon.

Ohjaus koneessa on Heidenhain.

– Kone sijoittuu täällä rankkaan lastunpoistoon ja sen takia halusimme rakenteeltaan vankan koneen ja mukaan sellaiset varusteet, että paketti mahdollistaa monipuoliset ja sujuvat työt. Tämän kokonaisuuden totesimme tarkoitukseen toimivimmaksi.

Nopea universaalijyrsinpää ja robotisoitu työkalumakasiini merkitsevät tehokasta tuotantoa, sanoo Koota.

Kokonaisvaltaista palvelua

Kootan mukaan investointi lisää Skandi -Steelin avarruskapasiteettia ja vahvistaa jatkon mahdollisuuksia kasvaneeseen kysyntään ja tehokkaaseen asiakaspalveluun.

– Tehokkuus ja laatu ovat tietenkin keskeisiä asioita. Meillä nykyaikainen konekanta, osaava henkilökunta ja tehokas asiakaspalvelu yhdistettynä noudattamaamme laatujärjestelmään ovat takeena tuotannon korkeasta laadusta sekä toimitusvarmuudesta.

Asiakkaiden suuntaan talon palvelun yksi keskeinen osatekijä on, että Skandi-Steel toimii markkinoilla tiiviissä yhteistyössä saman perheen omistuksessa olevan ja sijaintinsa puolesta lähellä toimivan ja perinteensä aina vuoteen 1974 ulottavan Nakkilan Metallin kanssa.

– Skandi-Steel koneistaa ja Nakkilan Metallin omaa erikoisalaa ovat hitsaus- ja levyrakennetyöt. Yhteistyö mahdollistaa monipuolisen alan palvelun samassa kokonaisuudessa, Pasi Koota sanoo.

Julkaistu Konekuriiri 4/2024, Kari Harju

 

Lisää Fermat avarruskoneista:
Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/fermat

96-paikkainen robottityökalumakasiini mahdollistaa mm. tehokkaan työkaluhuollon koneistuksen aikana sekä nopeat työkaluvaihdot.

96-paikkainen robottityökalumakasiini mahdollistaa mm. tehokkaan työkaluhuollon koneistuksen aikana sekä nopeat työkaluvaihdot.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus