Asiakastarina

Alvarin Metalli Oy


AVARRUSKALUSTO VAHVISTUI ALVARIN METALLILLA – ”MERKITTÄVÄ LISÄKAPASITEETTI VAATIVAAN KONEISTUKSEEN”

Alvarin Metalli Karviassa vahvistaa koneistuksen kapasiteettiaan uuden avarruskoneinvestoinnin myötä. Fermat WFT 13 R on yrityksen tuore investointi vaativien kappaleiden koneistustarpeisiin. Yhteistyö tamperelaisen Konepaja Tremecin kanssa tuo uusia mahdollisuuksia kokonaispalveluun.

Alvarin Metalli on vaativiin koneiden ja laitteiden osiin sekä osakokonaisuuksiin keskittynyt konepaja Karvialta. Perheyritys tarjoaa asiakkaalle tuotteen koko valmistuskaaren alkaen materiaaleista ja kattaen levytyöt, hitsauksen, koneistuksen, pintakäsittelyn ja kokoonpanon”, kertoo yrityksen operatiivinen johtaja Arttu Alvari.

– Tarjoamme monipuolista valmistuskapasiteettia ja usein olemme mukana jo suunnittelutyössä ja tuotteiden kehittämisessä. Mm. liikkuvien työkoneiden, materiaalinkäsittelylaitteiden valmistajat ja vaihdeteollisuus ovat asiakkaitamme, Alvari tiivistää.

Monipuolista valmistusta. Esimerkiksi liikkuvien työkoneiden, materiaalinkäsittelylaitteiden valmistajat ja vaihdeteollisuus ovat Alvarin Metallin asiakkaita.

Monipuolista valmistusta. Esimerkiksi liikkuvien työkoneiden, materiaalinkäsittelylaitteiden valmistajat ja vaihdeteollisuus ovat Alvarin Metallin asiakkaita.

Korjaamosta konepajaksi

Alvarin Metalli on kulkenut pitkän matkan pienestä pajasta nykymallin yli 100 henkilöä työllistäväksi ja nykyistä 18 miljoonan euron liikevaihtoa tekeväksi konepajaksi.

Yrityksen Karviankylään perustivat Jorma ja Jukka Alvari vuonna 1978. Aluksi harjoitettiin korjaamotoimintaa lähistön maatilojen tarpeisiin ja pian ryhdyttiin valmistamaan maatalouskoneita ja myöhemmin myös kenttäsirkkeleitä sekä erilaisia materiaalinkäsittely- ja pakkauslaitteita.

Aikojen muuttuessa 1990-luvun lopulla yritys suuntasi tuotantoaan kuitenkin yhä enemmän koneistukseen ja hankki käyttöönsä aarporan ja pitkäjyrsimen.

Tämän vuosituhannen alussa avarruskone vaihdettiin modernisoituun CNC-aarporaan ja aloitettiin suunnan muutos kevyestä konepajatoiminnasta vaativampien ja keskiraskaiden koneiden ja laitteiden runkorakennevalmistukseen.

Viisi vuotta sitten yritys investoi isosti koneisiin ja kolminkertaisti tilansa, ja kehitys on jatkunut myönteisenä. Laajennetuissa tuotantotiloissa toimii nyt toistakymmentä CNC-konetta, aarporia ja pitkäjyrsimiä.

– Investoimalla olemme pystyneet pitämään tuotantomenetelmät moderneina ja kilpailukykyisinä. Yhteistyöverkostot täydentävät asiakaspalvelumahdollisuuksia edelleen, Alvari toteaa.

Fermat WFT 13 R täydentää Alvarin Metallin avarruskonekalustoa.

Fermat WFT 13 R täydentää Alvarin Metallin avarruskonekalustoa.

Kone on räätälöity monimuotoisten vaativien rakenteiden koneistukseen. Robottityökalunvaihtaja tekee vaihdoista nopeita ja sujuvia.

Kone on räätälöity monimuotoisten vaativien rakenteiden koneistukseen. Robottityökalunvaihtaja tekee vaihdoista nopeita ja sujuvia.

Uutta avarruskapasiteettia

Viime aikoina talon koneistuksen kapasiteetti on edelleen vahvistunut.

Tämän vuoden alussa Alvari toteutti jälleen tilalaajennuksen, mikä mahdollisti mittavan investoinnin avarruskapasiteetin laajentamiseen.

Fermat WFT 13 R on yrityksen uusi CNC-aarpora keskiraskaiden, vaativien kappaleiden työstämiseen.

– Suuren suorituskyvyn ja tarkkuuden omaava avarruskone lisää koneistuskapasiteettiamme merkittävästi ja tuo osaltaan varmuutta tuotantoon mahdollisissa häiriötilanteissa. Tarkkuutta ja monipuolista työstöä vaativien kappaleiden koneistus edellyttää kehittynyttä teknologiaa ja työstökonehankinnan myötä tarjontamme laajenee entisestään, Alvari toteaa.

Tsekkiläisvalmisteinen ja Suomessa Vossin edustama Fermat WFT 13 R on räätälöity monimuotoisten ja useita eri työstösuuntia vaativien rakenteiden koneistukseen.

Koneen liikealueet ovat X=4000 mm, Y=3000 mm, Z=2000 mm, V(RAM)=700 mm ja W=830 mm. CNC-ohjaus on Heidenhain iTNC 640 sekä pyöröpöytä on kooltaan 2000 x 2400 mm, jonka kantavuus 20 tonnia. Lisäksi koneessa on 0,001 asteen jaolla indeksoiva automaattinen universaalijyrsinpää ja 96 työkalun robottityökalunvaihtaja, jolla voidaan vaihtaa työkalu kulmapään jokaiseen asentoon ja vaihtoaika on nopea myös väliasteita käytettäessä.

– Saimme koneen nopeana toimituksena, mikä on arvostettava asia nykyaikoina. Tunnetusti toimitusajat ovat pitkät. Konevalintaan sujuvalla toimituksella seikalla oli iso vaikutus, Arttu Alvari sanoo.

Kumppanina Konepaja Tremec

Alvarin Metalli jatkaa eteenpäin konekantansa osalta vahvistuneena. Uutta puskua yrityksen toimintaan tuovat nyt myös uudet yrityskuviot.

Tuoreen yrityskaupan myötä Konepaja Tremecin osake-enemmistö siirtyi Arttu Alvarin  omistukseen ja yritys toimii kiinteässä yhteistyössä Alvarin Metallin kanssa.

Tremec, aiemmin nimeltään Konepaja Enne, on keskiraskas Tampereella toimiva alihankintakonepaja. Alvarin Metallin operatiivisen johdon lisäksi Arttu Alvari toimii myös Konepaja Tremecin toimitusjohtajana.

Omistajanvaihdoksen jälkeen tamperelaisyrityksen nimi muuttui Konepaja Tremec Oy:ksi vuoden alussa. 

– Yrityskauppa ja sen myötä alkanut yhteistyö tuo osaltaan toimintaamme uutta potentiaalia ja kehittää eteenpäin nopeaa ja kokonaisvaltaista asiakaspalvelua. Sen myötä tarjontaamme kuuluvat aiempaa vahvemmin mm. sorvaustyöt. Tie on kuitenkin vasta alussa ja toiminnallisuuksien muokkaamisessa riittää työtä. Mahdollisuudet ovat monet, Arttu Alvari sanoo.

Julkaistu Konekuriiri 8/2023 Kari Harju

 

Lisää Fermat avarruskoneista:
www.vossi.fi/fermat

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus