Asiakastarina

Reifer Oy


REIFER VAHVISTAA KONEISTUKSEN TOIMINTOJAAN – FERMAT-AVARRUSKAPASITEETTIA KANGASNIEMELLE

Reifer Oy vahvistaa koneistuksen konekantaansa. Uusi Fermat WFT13CNC -avarruskone lisää edelleen laaja-alaisen alan yrityksen koneistuksen mahdollisuuksia ja varmistaa tuotannon jatkumisen tilanteissa talon aiemman avarruskaluston rinnalla.

Reifer Oy on Jyväskylän ja Mikkelin puolivälissä Etelä-Savon Kangasniemellä toimiva konepajayritys. Toimintaa on vuodesta 1997 lähtien, ja yritys palvelee ohutlevynkäsittelyn ja raskaan konepajateollisuuden alueilla.

Noin 60 henkilöä työllistävän yrityksen noin 12 miljoonan liikevaihdosta suurin osa tulee ohutlevyn käsittelystä, mutta myös merkittävä osa raskaamman puolen koneistuksista.

Kangasniemellä omassa tilassaan yrityksen päätoimipisteeseen sijoittuvat levypuolen toiminnot, koneistusta tekee on erillinen 20 – 100 mm:n materiaalivahvuuksia käsittelevä, mm. ajoneuvovalmistajien runkorakenteisiin ja koneenrakennukseen keskittyvä keskiraskas konepaja.

– Reiferin kokonaisuus on muodostunut yritysoston kautta ja ohutlevytoiminnoissa on yrityksen perusta. Koneistustoiminnot ovat tärkeä ja myös jatkuvasti kasvava osa toimintaamme. Asiakaskunta eri alueilla on pitkälti erillinen, mutta toki liitospintaa ja yhteisiäkin kokonaisprojektejakin on. Kokonaisvaltaisuus ja toimintojen monet tukijalat ovat yrityksen vahvuus, mitä kehitämme nyt ja jatkossakin, sanoo toimitusjohtaja Santtu Keto.

 

Koneen kara on tyyppitunnuksen mukainen 130 mm.

Koneen kara on tyyppitunnuksen mukainen 130 mm.

Ohjaus on Heidenhain. Konetta käyttää Tuomo Marttinen.

Ohjaus on Heidenhain. Konetta käyttää Tuomo Marttinen.

Täydennystä osaamisalueisiin

Reifer Oy on toiminut alalla pitkään, viime vuonna täyttyi 25-vuotta ja taipaleella on tapahtunut kaksi omistajanvaihdosta.

Viimeisin muutos tapahtui noin vuosi sitten, kun ohutlevytalo Lankapaja Oy osti yrityksen toiminnot niitä toistakymmentä vuotta pyörittäneiltä edellisomistajilta eli Ville ja Lassi Otraselta. Lankapaja on yrityksen kolmas omistaja.

Samassa yhteydessä yritys sai uuden toimitusjohtajan. Santtu Keto on toiminut tehtävässä viime kesästä lähtien.

Yrityskauppa täydentää osaltaan yritysten osaamisalueita ja laajentaa edelleen yritysten asiakkailleen tarjoamia palveluita.

– Reiferin keskiraskaat koneistustoiminnot ovat Lankapajan paletissa uutta. Raskaampien kappaleiden työstö tuo ilman muuta uusia mahdollisuuksia Lankapajan toimintaan. Palvelutarjonta on asiakkaiden suuntaan aiempaa laajempi ja kokonaisvaltaisempi, Santtu Keto kertoo.

Vahva pöytä, kookkaat liikkeet. Uudessa Fermatissa maksimipaino pöydälle on 20 tonnia, X/Y/Z-liikkeet ovat 4000, 2500 ja 1500 mm.

Vahva pöytä, kookkaat liikkeet. Uudessa Fermatissa maksimipaino pöydälle on 20 tonnia, X/Y/Z-liikkeet ovat 4000, 2500 ja 1500 mm.

Uusi avarruskone aiemman kumppaniksi

Yrityskaupan myötä Reiferillä tapahtuu juuri nyt tuotannon ja kokonaispalvelun kehittämisen kannalta paljon, ja monet asiat keskittyvät juuri koneistustoimintojen suunnalle.

Koneistuksen modernisointiprojekteja on vireillä, ja pintakäsittelyn toimintoja tehostetaan.  Nykyisin Reiferillä hoidetaan peittaukset, märkä- ja jauhemaalaukset omissa tiloissa. Tämä kehitystyö jatkuu.

Sen lisäksi talossa toteutettiin hiljattain mittava investointiprojekti, kun talon pitkään sujuvasti palvellut ja tälläkin hetkellä erittäin työllistetty avarruskone sai nyt alkuvuodesta rinnalleen uuden kumppanin, kun uusi Fermat-avarruskeskus asennettiin sen rinnalle.

– Keskeinen idea on avarrustoimintojen tehostaminen ja toisaalta töiden sujumisen varmistaminen jatkossakin eri tilanteissa. Uusi kone tuo lisää kapasiteettia ja tehokkuutta, ja kun koneita on nyt kaksi, selviämme myös mahdollisista häiriötilanteista. Kun aiempi kone on jo 16-vuotias, huolto- ja mahdollinen korjaustarve kasvaa. Siinä mielessä uusi kone tuo jatkossa myös lisäturvaa toiminnoillemme, kertoo työnjohtaja Vesa Koskelainen.

Kapasiteettia, isompia kappaleita

Reiferin WFT13CNC -avarruskone edustaa Fermatin uutta avarrusteknologiaa, ja se lisää talon mahdollisuuksia paitsi yleiskapasiteetiltaan, mahdollistaa aiempaa painavampien kappaleiden käsittelyn.

– Kun aiemmassa koneessa pöytä kantaa kuuden tonnin painon, tässä uudessa koneessa maksimi paino pöydälle on 20 tonnia.

Myös kappaleenkiinnitys- ja liikealueet ovat aiempaa suuremmat. Koneen pöydän koko on 1800×2600 mm, ja X/Y/Z-liikkeet koneessa ovat 4000, 2500 ja 1500 mm. Myös kara on isompi, aiemmassa 110 mm, uudessa 130 mm.

– Uusia nykyteknologian piirteitä tässä koneessa on mm. 3D-kappaleenmittausjärjestelmä ja 3D-mittausraportointi. Ohjaus koneessa on Heidenhain, mikä tuo alkuun uutta opiskeltavaa toisen koneen Fanuc-ohjaukseen verraten, mutta on tietenkin aivan toisen sukupolven ohjaus, sanoo Koskelainen.

– Koneen toimitti sama taho kuin aiemmankin avarruskoneemme, Vossi Group. Myös huolto toimii uudenkin koneen osalta elinkaarihuoltosopimuksen pohjalta.

Uusi kone, uudet mahdollisuudet, toteavat toimitusjohtaja Santtu Keto (oikealla) ja työnjohtaja Vesa Koskelainen.

Uusi kone, uudet mahdollisuudet, toteavat toimitusjohtaja Santtu Keto (oikealla) ja työnjohtaja Vesa Koskelainen.

Hyvin mielin uuteen vuoteen

Reifer odottaa tälle vuodelle varsin reipasta menoa ajan haasteista huolimatta.

– Liikevaihdollisesti viime oli yrityksen historian suurin ja kehitys näyttäisi jatkuvan hyvänä myös tälle vuodelle. Seuraamme toki asiakkaidemme markkinatilanteen kehitystä.

– Toiminnoissa muuten kehittäminen jatkuu ek. järjestelmätoimittajuuden suunnassa, ja siellä on myös jatkon kasvupotentiaali. Haluamme tarjota asiakkaillemme yhä kokonaisvaltaisempia ratkaisuja, ja toimitusvarmuudessa auttaa toiminnassa jo parin vuoden ajan ollut tuotannonsuunnittelun ohjelmisto Delfoi Planner. Teknologian osalta hitsauksen robotisointi on yksi suunta, toteaa Santtu Keto.

Niin Reiferia kuin muitakin alan yrityksiä piinaavaa pulaa osaavista alan ammattilaista yritys on ratkonut voimalla viime aikoina.

– Loppuvuodesta rekrytoimme tänne monia uusia ammattilaisia eri kanavia ja palveluja käyttäen. Eri kanavia hyödyntäen haasteita onnistuttiin ratkomaan. Nykyään Reiferissä on varsin kansainvälinen ilmapiiri, ja tuotannossa kuulee englannin kieltä varsin paljon, sanoo Santtu Keto.

Julkaistu Konekuriiri 2/2023 Kari Harju

Lisätiedot:

Reifer Oy
Santtu Keto
toimitusjohtaja
www.reifer.fi

Lisää Fermat avarruskoneista:
www.vossi.fi/fermat

 

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus