Asiakastarina

Oy Nimetech Ab


Kappale aikaa kolmannekseen Biglia sorvauskeskuksella

Vaativaan alihankintakoneistukseen Vaasan lähellä Maalahdella panostava Oy Nimetech Ab löysi nopeaan kapasiteetin lisäykseen tarvitsemansa, tangonsyöttölaitteella varustetun Biglia B301 SM sorvauskeskuksen suoraan Vossi Group Oy:n varastosta Tampereelta.

– Hinta/laatusuhteeltaan varsin kilpailukykyinen italialaisvalmisteinen Biglian sorvauskeskus soveltuu hyvin meille pienehköjen, mutta vaativien osien 500 – 1 000 kappaleen sarjavalmistukseen, kertoo toimitusjohtaja Niklas Sandqvist.

Maalahdelle toimitettu Biglia B301 SM on kompakti ja laadukas, pyörivillä työkaluilla, C-akselilla ja apukaralla varustettu CNC-sorvi pienien kappaleiden monipuoliseen tanko- ja istukkatyöstöön.

Hankitulla koneella koneistettavaa työkappaletta valmistettiin ennen perinteisemmin menetelmin, jossa käytettiin ensin kaksivaiheista CNC-sorvausta sekä vielä työstökeskusta kappaleen poraukseen. Nyt uudella Biglia sorvauskeskuksella kappale saadaan kerralla valmiiksi ja sen valmistusaika putosi yhteen kolmannekseen. Lisäksi vielä kaikki välivarastoinnit jäivät pois, joten saavutettu säästö ja kapasiteetinnosto ovat varsin merkittävät.

11 CNC-konetta

Nimetech on erikoistunut sorvaukseen, jyrsintään, hitsaukseen, kokoonpanoon sekä testaukseen. Pienten ja keskisuurten sarjojen valmistamiseen keskittynyt yhtiö on myös järjestelmätoimittaja. Osalle asiakkaista tehdään piirustusten mukaan valmis tuote alusta loppuun asti. Laatu, osaaminen, moderni CNC-konekanta, joustavuus ja nopeus ovat yhtiön keskeisimmät kilpailuvaltit.

Täydellä kapasiteetilla pyörivässä yrityksessä työstetään alumiinia, valurautaa (GRS 200, GRP 400), terästä ja ruostumatonta terästä nykyaikaisilla työstökoneilla. Konekantaan kuuluu nykyisin mm. neljä pystykaraista työstökeskusta, kaksi vaakakaraista työstökeskusta (toinen 2:lla ja toinen 6:lla paletilla), kaksi monitoimisorvia, yksi 4-akselinen CNC-sorvi ja kaksi CNC-sorvia. Keväällä hankittu Biglia on yhtiön yhdestoista CNC-kone.

Alihankintaa suuryhtiöille

Vuonna 1993 perustettu yritys tekee noin 90 % liikevaihdostaan alihankintana suurille kansainvälisille yhtiöille. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat Wärtsilä Oyj, Finn-Power Oy, Lillbacka Powerco Oy, ABB Motors Oy, LKI-Käldman Oy, Uwira Oy, Rolls-Royce Oy Kokkola, Sisu Diesel Oy sekä Engcon Ab.

Oy Nimetech Ab valmistaa omana ympäristötekniikan tuotteenaan metalliromun, muovijätteiden, sähköjohtojen ja kaapelien taloudelliseen käsittelyyn soveltuvia Nimetech ST- silppureita. Koneita räätälöidään myös asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Toimitus voi sisältää silppurin lisäksi syöttölaitteen, kuljettimen ja kuljetuskontin.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus