Asiakastarina

Lankapaja Oy


Lankapajalle jo kolmas Biglia

Koneistamon työnjohtaja Kaspar Kool todentamassa uudella Biglialla työstettyä kappaletta. Koolin mukaan Bigliat ovat erittäin luotettavia ja helppokäyttöisiä koneita.

Koneistamon työnjohtaja Kaspar Kool todentamassa uudella Biglialla työstettyä kappaletta. Koolin mukaan Bigliat ovat erittäin luotettavia ja helppokäyttöisiä koneita.

Ensi vuonna huikeaa 90-vuotista historiaansa julistavan Lankapaja Oy:n yksi menestyksen kulma­kiviä on laajasti eri valmistus­teknologioita hyödyntävä poikkeuksellisen omavarainen tuotanto. Koneistusosastolle tämä teollisuutta palveleva metalli­alan monitoimiosaaja hankki helmikuussa jo kolmannen Biglia CNC-sorvinsa. Vossin toimittamina tuotannossa lastuavat myös kaksi Akira-Seiki-työstö­keskusta.

Lankapaja aloitti toimintansa jo vuonna 1935 yrityksen perustajan Yrjö Kuloahon valmistamilla lampunvarjostimilla. Helsingin Punavuoresta alkanut pitkä taival on kulkenut Nummelaan, jossa Lankapajalla on tänä päivänä neljä eri tuotantotilaa. Yritys on kasvanut vuosikymmenten aikana paitsi orgaanisesti myös yritysostoin. Tätä nykyä Lankapaja-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lankapaja Oy:n lisäksi tytär­yhtiöt Lankapaja Industri AB, Reifer Oy ja Kiikala Steel Works Oy. Tehtaita konsernilla on Nummelan lisäksi Lahdessa, Skillingarydissa (Ruotsi), Kangasniemellä ja Kiikalassa. Tuotantotiloja Nummelassa on huikeat 22 000 m2 ja muissa yksiköissä yhteensä myös mittavat 20 000 m2.

Langanvääntäjästä moniosaajaksi

Lankapaja on Nummelassa merkittävä ­alueellinen työllistäjä, sillä tällä hetkellä yritys työllistää noin 175 henkilöä.

– Meillä on täällä Nummelassa poikkeuksellisen laaja osaaminen. Vaikka teräslangasta valmistettavien osien osuus on edelleen merkittävä, olemme vuosikymmenien saatossa kasvaneet tuotantomme osalta varsin omavaraiseksi moniosaajaksi. Tuotantoteknologiamme kattavat muun muassa lastuavan koneistuksen, levy- ja putkityöt aina pintakäsittelyä myöten. Valmiit tuotteet kuljetetaan kellontarkasti asiakkaalle omalla kuljetuskalustollamme. Kun koko ketju omasta valmistuksesta kuljetuksiin asti on omassa hallinnassamme, asiakkaat voivat luottaa toimitusvarmuuteemme. Myös laaduntuottokykymme on huippuluokkaa, mistä kertoo sertifioidut johtamisjärjestelmät ISO 9001 ja ISO 14001, kertoo vuodesta 2004 asti Lankapaja Oy:n palveluksessa työskennellyt tehdaspalvelupäällikkö Andres Sarapuu.

Alihankintatöiden lisäksi Lankapajan omia tuotteita ovat erilaiset rullakot sekä veneilytarvikkeet Nawa-tuotemerkillä.

Levyvalmistuksessa Lankapaja Oy:n oma kapasiteetti yltää arkkikokoon 1,5 x 3 m.

– Sarjakokomme ovat keskimäärin 50–200, toki isompiakin sarjakokoja tehdään. Muiden konsernimme yksiköiden ansiosta pystymme toteuttamaan myös järeämmän kokoluokan töitä, niistä löytyy muun muassa isoja avarrus- ja jyrsinkoneita, sanoo Sarapuu, ja jatkaa: – Meillä on käytössämme modernit valmistusmenetelmät, joiden ansiosta kustannustehokkuutemme, joustavuutemme ja nopeutemme on huippuluokkaa. Tämän ansiosta meille on muodostunut erittäin laaja asiakaskunta, joka on pitänyt hyvin työssä kiinni. Tälläkin hetkellä töitä on hyvin ja tilauskanta on hyvä. Kustannustehokkuuden ylläpitämiseksi on pidettävä koko ajan silmät auki ja hankkia markkinoiden moderneimpia koneita, jotta valmistus olisi vieläkin tehokkaampaa. Viimeisin investointimme uuteen teknologiaan on Vossilta hankittu CNC-sorvi Biglia B620YS.

Lankapajan Biglia-kaksikko kasvoi helmikuussa trioksi. Tehoketju muodostuu nyt Biglian koneista B 565 YS – B 565 YS – B 620 YS.

Lankapajan Biglia-kaksikko kasvoi helmikuussa trioksi. Tehoketju muodostuu nyt Biglian koneista B 565 YS – B 565 YS – B 620 YS.

Biglia-tehotrio

Lankapajalla on jo 15 vuoden kokemukset Biglia CNC-sorveista.

Biglia B 565 YS on jauhanut erittäin luotettavasti ja tehokkaasti tuotannossamme vuodesta 2009. Sen aisapariksi hankimme vuonna 2013 samanlaisen koneen. Nyt uutta sorvia hankittaessa erittäin hyvät kokemukset Bigliasta painoivat paljon vaakakupissa, ja jälleen uusi sorvi-investointimme kallistui Bigliaan. Myös toista merkkiä mietimme, mutta luotettavuuden lisäksi Vossin moitteettomasti toimivat jälkimarkkinointipalvelut johtivat Biglia B 620 YS CNC-sorvin hankintaan, perustelee Sarapuu konevalintaa, ja jatkaa: – Totta kai kokonaisuudessa vaikutti myös hinta, saatavuus ja toimitusaika. Meidän tarpeisiimme sopiva kone pitää saada silloin, kun tarvetta on. Myös konetoimittajan pitää olla luotettava ja meillä pitää olla varmuus myös jälkimarkkinointitoimien luotettavuudesta.

Helppokäyttöinen ja luotettava Biglia

– Uudessa Bigliassamme oli myös tietty tekninen ominaisuus, jota tuotannossa tarvitsemme. Biglia on hyvä, meille sopiva peruskone, joka vastaa vaatimuksiimme esimerkiksi käyttömukavuuden puitteissa. Tästä 5-akselikoneesta löytyy 90 mm (+45/–45) Y-akseli, apukara ja tehokkaat 11/13 kW pyörivät työkalut. Lisäksi uusi kone on aavistuksen verran suurempi, kuin aiemmat Bigliamme, mikä mahdollistaa uusia tankosorvausmahdollisuuksia aina Ø 65 mm saakka. Kone on varustettu Fedek-tangonsyöttölaitteella, mikä mahdollistaa myös miehittämättömän ajon. Bigliat jauhavatkin meillä 10–12 tunnin vuoroja, kertoo vuodesta 2012 asti Lankapajassa työskennellyt koneistamon työnjohtaja Kaspar Kool.

Bigliat ovat helppokäyttöisiä ja luotettavia koneita. Harvoin on niille joutunut pyytämään korjausapuja. Ja apuja Vossilta on saatu, kun tarvetta on ilmennyt. Ei ole todellakaan itsestäänselvyys, että jälkimarkkinointipalvelut toimivat. Vossilla homma toimii, vakuuttaa Kool.

Toinen Akira-Seiki hyvien kokemuksien pohjalta

Vossin repertuaarista Lankapajalla on myös kaksi Akira-Seikiä.

– Meillä on kaksi Akira-Seikiä, joista ensimmäinen on ollut tuotannossamme jo vuodesta 2013. Uutta pystykaraista hankittaessa ei olisi päädytty Akira-Seikiin, mikäli aiempi kone ei olisi toiminut hyvin. Niinpä vuodenvaihteessa päädyimmekin Akira-Seiki V4.5 XP -malliin. Päätökseemme vaikutti myös Akira-Seikin useita kilpailijoitaan isompi Y-akselin liike 640 mm, kertoo Kool.

Julkaistu Eurometalli 5-6/2024

 

Lankapaja Oy
Andres Sarapuu
Estate Manager
puh. 040 559 6134
www.lankapaja.fi

Lisää Biglia- ja Akira-Seiki-koneista:
Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/biglia
www.vossi.fi/akira-seiki

Lankapajalla on tuotannossaan kaksi pystykaraista Akira-Seiki koneistuskeskusta. Kuvassa vuoden vaihteessa hankittu Akira-Seiki V4.5 XP, jonka iso Y-akselin liike luo lisää mahdollisuuksia.

Lankapajalla on tuotannossaan kaksi pystykaraista Akira-Seiki koneistuskeskusta. Kuvassa vuoden vaihteessa hankittu Akira-Seiki V4.5 XP, jonka iso Y-akselin liike luo lisää mahdollisuuksia.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus