Asiakastarina

Japrotek Oy Ab


Japrotek Oy Ab kehittää asiakkaidensa tuotantoprosesseja suunnittelemalla ja valmistamalla sekoittimia ja paineastioita kuten kolonneja ja reaktoreita sekä lämmönvaihtimia prosessi-teollisuudelle.

Japrotek Oy Ab kehittää asiakkaidensa tuotantoprosesseja suunnittelemalla ja valmistamalla sekoittimia ja paineastioita kuten kolonneja ja reaktoreita sekä lämmönvaihtimia prosessi-teollisuudelle.

Monipuolinen raskaansarjan erikoisosaaja

Vaativat konstruktiot ja erikoismateriaalit    hallitseva Japrotek Oy Ab on vahvistanut järeän pään taivutuskapasiteettiaan Faccin HAV 3154 muuttuvageometrisella 3-telalevynpyöristyskoneella.

NASDAQ OMX Helsinkiin listattuun Vaahto Group Plc Oyj:hin kuuluva, vuonna 1988 perustettu Japrotek Oy Ab kehittää asiakkaidensa tuotantoprosesseja suunnittelemalla ja valmistamalla sekoittimia ja paineastioita kuten kolonneja ja reaktoreita sekä lämmönvaihtimia prosessiteollisuudelle.

Japrotek Oy Ab toimii läheisessä yhteistyössä Vaahto Group-konsernin Process Machinery-ryhmään kuuluvan saksalaisyhtiön Stelzer Rührtechnik Int. GmbH:n sekä Suomessa ryhmän sopimusvalmistajina toimivan Vaahto Oy:n kanssa. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen kokonaispalvelua, johon sisältyvät tuotteiden suunnittelu, tuotekehitys, valmistus, asennus sekä käynnistys-, huolto- ja varaosapalvelut.

Vahvuutena vankka ammattitaito

Yhtiön erikoisaloja ovat vaativien konstruktioiden sekä erikoismateriaalien kuten titaanin, korkeasti seostettujen nikkeli- ja kromiterästen sekä ruostumattomien ja haponkestävien terästen suunnittelu- ja valmistusosaaminen.

Erityisosaamista edustavat mm. erilaisten metallien yhdistäminen ja toisiinsa räjäyttämällä liitettyjen materiaalien käsittelyä vaativat, erikoismateriaalista valmistetut laitteet, kuten titaanista, titaanicompoundista ja korkeista nikkeliseosteista valmistettavat putkistot, sekoittimet ja paineistetut reaktorit

– Toteuttamamme projektit ovat haastavia kertaluontoisesti toteuttavia töitä, jotka vaativat runsaasti erikoisosaamista. Menestymisemme teräsjalka onkin ehdottomasti henkilö-kuntamme monipuolinen ammattitaito sekä toimihenkilö- että työntekijätasolla, kertoo tuotantopäällikkö Asko Surma-Aho.

– Toteuttamamme projektit ovat haastavia kertaluontoisesti toteuttavia töitä, jotka vaativat runsaasti erikoisosaamista. Menestymisemme teräsjalka onkin ehdottomasti henkilö-kuntamme monipuolinen ammattitaito sekä toimihenkilö- että työntekijätasolla, kertoo tuotantopäällikkö Asko Surma-Aho.

Tuotantopäällikkö Asko Surma-aho kertoo Japrotekin vahvuuden piilevän osaavassa henkilökunnassa. – Toteuttamamme projektit ovat haastavia kertaluontoisesti toteuttavia töitä, jotka vaativat runsaasti erikoisosaamista. Menestymisemme teräsjalka onkin ehdottomasti henkilökuntamme monipuolinen ammattitaito, sekä toimihenkilö- että työntekijätasolla. Esimerkiksi pajan puolella levyseppähitsarimme hallitsevat teräksen taltuttamisen erittäin monipuolisesti, levytöistä hitsaukseen. Tämä tekee työstä monipuolista ja haastavaa. Ehkä juuri tämän ansiosta meillä on pitkiä työsuhteista. Ja pitkät työsuhteet merkitsevät vankkaa kokemusta. Ilman tätä kokemusta toteuttamiamme vaativia projekteja on mahdoton toteuttaa.

Hiljainen tieto varmistettu

Pietarsaarella toimivalla Japrotekilla on edessään sama ongelma kuin monilla muillakin suomalaisyrityksillä – henkilökunnan eläköityminen. – Olemme tiedostaneet ongelman. Tätä silmällä pitäen olemme mm. tehneet voimakasta yhteistyötä Teuvan aikuiskoulutuskeskuksen kanssa. Olemme myös pystyneet hyödyntämään vallitsevaa lamaa palkkaamalla osaavia vapaana olevia hitsareita. Tätä väkeä muutama vuosi sitten ei ollut saatavissa. Nämä uudet osaajat olemme laittaneet vanhojen eläkeiän kynnyksellä työskentelevien konkarien oppiin. Näin toimien varmistamme hiljaisen tiedon pysymisen talossa, valottaa Asko Surma-aho.

Asiakasprofiili muuttunut

Suomessa tapahtuvat rakennemuutokset näkyvät myös Japrotekin toiminnassa. – Vielä muutama vuosi sitten paperiteollisuudelle tehtävät projektit muodostivat 80 % liikevaihdostamme. Tänä päivänä tämän sektorin osuus on enää 20 %. Globaalina toimijana olemme paikanneet tämän aukon mm. kemikaali-, energia- ja lääketeollisuuden projekteilla, kertoo myyntipäällikkö Stig Sandström.

Irtisanomisilta vältytty

Vallitsevassa talouskuopassa Japrotek on onnistunut kilpailijoitaan paremmin.

– Ehkä juuri maailmanlaajuisen monipuolisen asiakaspohjamme ansiosta olemme ainakin toistaiseksi onnistuneet välttymään irtisanomisilta. Meillä on lisäksi paljon erikoisosaamista mikä erottaa meidät kilpailijoista eduksemme. Nämä faktat yhdistettynä luotettavan toimijan maineeseen on pitänyt meidät kohtuullisesti työssä kiinni, pohtii tuotantopäällikkö Surma-aho.

Faccinilla taivutetaan haastavat kartiot

Vajaa vuosi sitten tuotantoon saatu muuttuvageometrinen, 3-telainen Faccin HAV 3154 levynpyöristyskone hankittiin vaativiin taivutuksiin. – Aiemmin esimerkiksi vaativat kartioiden taivutukset tehtiin pitkälti alihankkijoidemme toimesta. Suuret taivutetut kappaleet merkitsevät usein hankalia kuljetuksia alihankkijamme ja meidän välillä. Nyt uuden Faccinin myötä selviydymme näistä töistä itse, eikä logistiikkaan pala turhaa aikaa, kertoo Surma-aho.

Japrotek taivuttaa uudella Faccinilla levyä aina 50 mm:iin saakka. – Kun alateloja pystytään siirtämään etäämmälle toisistaan, saadaan momenttia lisää. Kone on kokoluokkaansa nähden erittäin tehokas. Pitkälti tämän ominaisuuden takia valitsimme Faccinin.

Japrotek Oy Ab hankki 4-telaisen, muuttavageometrisen Faccin HAV 3154 levynpyöristyskoneen lähinnä haastavia kartiotaivutuksia silmällä pitäen.

Japrotek Oy Ab hankki 4-telaisen, muuttavageometrisen Faccin HAV 3154 levynpyöristyskoneen lähinnä haastavia kartiotaivutuksia silmällä pitäen.

– Faccin HAV 3154 on lisäksi monipuolinen. Järeiden levyjen lisäksi se on osoittanut kyntensä myös ohuempien levyjen mankeloinneissa, kehuu Surma-aho.

Piristymisen merkkejä ilmassa

Surma-ahon mukaan ilmassa on selkeitä piristymisen merkkejä. – Vaikka pajan puolella on juuri nyt hieman hiljaista, tarjouskanta on selkeästi noussut. Moni tarjottu projekti on rahoituksesta kiinni. Kun rahahanat aukeavat maailmantalous lähtee nousuun, veikkaa tuotantopäällikkö Asko Surma-aho.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus