Asiakastarina

Anjalankosken Metallinen Oy


Räätälöity Fermat WFC-10 CNC-avarruskone Anjalankosken Metallinen Oy:n tuorein hankinta

Toimitusjohtaja Antti Tallinen (vas.) varmistaa yhdessä koneistaja Mika Hostikan kanssa isomman kokoluokan valetun pumpunrungon piirustuksista, että kaikki on kunnossa työstöä varten. – Vain huolimattomuusvirheet saattavat aiheuttaa ongelmia, koska tämä uusi Vossin toimittama Fermat on tarkkuudeltaan erittäin korkeatasoinen kone. Työstön nopeus ja myös vaikeiden materiaalien onnistuminen antavat meille uusia mahdollisuuksia tarjota palveluita asiakkaille, Tallinen kehuu Fermat WFC-10 CNC:tä.

Toimitusjohtaja Antti Tallinen (vas.) varmistaa yhdessä koneistaja Mika Hostikan kanssa isomman kokoluokan valetun pumpunrungon piirustuksista, että kaikki on kunnossa työstöä varten.
– Vain huolimattomuusvirheet saattavat aiheuttaa ongelmia, koska tämä uusi Vossin toimittama Fermat on tarkkuudeltaan erittäin korkeatasoinen kone. Työstön nopeus ja myös vaikeiden materiaalien onnistuminen antavat meille uusia mahdollisuuksia tarjota palveluita asiakkaille, Tallinen kehuu Fermat WFC-10 CNC:tä.

Vuonna 1970 Inkeroisiin perustetun Anjalankosken Metallinen Oy:n alkuajoista lähtien on konekantaa uusittu yrityksessä tasaiseen tahtiin. Ensimmäinen CNC-sorvi otetiin käyttöön jo 1983, jolloin tuotannon tehokkuus ja tarkkuus saatiin komeaan nousuun. Yrityksen toiminta on levännyt prosessiteollisuuden tilausten leveillä harteilla ja etenkin pumpputehtaan tilaukset ovat olleet tärkeässä osassa.
-Isäni Orko Tallinen aloitti koneistajana jo vuosia ennen oman yrityksen perustamista. Alku tapahtui vuokratuissa tiloissa ja varsin pian vuonna 1973 siirtyminen uusiin tiloihin tuli ajankohtaiseksi, kun silloin vain kahden sorvin yritys ei enää voinut laajentaa toimintaansa silloisissa toimitiloissa, kertoo perustajan poika, toimitusjohtaja Antti Tallinen yrityksen alkumetreistä.

Pumpputehtaan töillä

Yrityksen töistä valtaosa on edelleen tänäkin päivänä pumpputehtaan tuotteiden valmistamista. Valimolta tulevat osat koneistetaan asiakkaan piirustusten mukaan kuntoon.
– Näin pitkä historia yhteistyötä kertoo tarjoamastamme laadukkaasta koneistusosaamisesta ja kyvystämme tehdä asiat sovitussa aikataulussa. Tilaukset liittyvät aina jo myytyihin tuotteisiin, kappaleet ovat keskisuuria tai suuria ja sarjakoot erittäin pieniä.

Uusi Fermat on tehokas ja räätälöity kokonaisuus

Mallimerkinnän WFC-10 mukaisen koneen modifioinnit vaikuttivat Anjalankosken Metallinen Oy:n päätöksen kääntymiseen Fermatin hyväksi.
– Perusversio ei olisi ollut meidän käyttöömme riittävä, joten tehtaan edustajan ja Jarkko Vossin kanssa käydyt keskustelut ja toteutetut muutokset vaikuttivat päätökseemme paljon. Perusversion karan halkaisija on 100 mm, mutta se vaihdettiin
110 mm kokoon meidän koneeseen. Työstöpöydän koko on suurempi, eli 1250 x 1800 mm ja suurin sallittu kuormitus jopa 5000 kg. Karamoottori päivitettiin järeämpään ja se on Siemensin 31 kW moottori, jossa on vääntöä 1 416 Nm. Koneen liikkeet ovat X = 2000 mm, Y = 1700 mm, Z = 1250 mm ja W = 730 mm.
– Perusversiossa myös työkalut ovat 40 kappaleen ketjussa, mutta meille otettiin robottitoiminen 105-paikkainen automaattivaihtaja.
– Erittäin suuri parannus vanhan täysin manuaalisen koneen ominaisuuksiin on
70 bar karanläpijäähdytys, joka mahdollistaa erittäin vaikeasti koneistettavien materiaalien, kuten haponkestävien Duplex-teräksien helpommat työstöt, Tallinen summaa.
– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä pian vuoden tuotannossamme olleen Fermatin ominaisuuksiin. Sen myötä voimme tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisempaa valikoimaa työstön saralla, nopeutta sekä tarkkuutta.

Toimitilat kasvaneet tarpeen myötä

Hallia on laajennettu jo pariin otteeseen ja uusin osa valmistui juuri ennen uuden avarruskoneen saapumista alkuvuodesta 2018. – Oli hyvä saada uusi kone uudelle puolelle, niin sen ympärillä mahtuu hyvin toimimaan ja nyt on hieman enemmän tilaa myös uusille koneille ja varastolle. Esimerkiksi uusi kiilauranvetokone saadaan mukavasti mahtumaan tiloihin.

Pitkät työurat

– Työntekijämme ovat tehneet meillä erittäin pitkiä uria. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta meille tulleet työntekijät ovat myös pysyneet kirjoillamme. Olemme tästä erittäin tyytyväisiä, koska työntekijämme ovat todella sitoutuneita tekemiseen ja ovat myös erittäin ammattitaitoisia sekä joustavia. Melko harvoin tulee yllätyksellisiä kiireitä, mutta niistäkin on aina selvitty. Meillä on 16 koneistajaa ja tämän hetkinen porukka on säilynyt samana noin 10 vuotta.

Tuotanto hyvässä vauhdissa

– Koneistukset pyörivät tasaisesti päivävuorossa kolme sorvia lukuun ottamatta. Niillä tehdään nyt kahdessa vuorossa. Paljon koneistetaan valukappaleita, mikä luonnollisesti vaatii omanlaistaan osaamista. Töitä on riittänyt varsin hyvin, mutta aina uusia asiakkaita voimme vastaanottaa.
– Vaikka tekemisemme painottuu pääasiassa koneistuksiin, niin mielellään tar­joamme myös sellaisia töitä, jotka vaativat levytöitä, hitsausta tai vaikka erilaisia viimeistelyitä. Lähiseuduilta löytyy useita eri alojen tekijöitä, joiden kanssa teemme jatkuvasti yhteistyötä tarjoten pidemmällä valmistettuja tuotteita, Antti Tallinen ­päättää.

 

Julkaistu Eurometalli 3/2019

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus