Nikon SLM Solutions

3D-metallitulostimet


Suuren suorituskyvyn 3D-metallitulostimet

3D-metallitulostus mahdollistaa uuden sukupolven suuren suorituskyvyn tuotteiden suunnittelun ja valmistuksen ilman perinteisien tuotantoteknologioiden asettamia rajoitteita. Tavoitteena tuleekin olla  suorituskyvyltään täysin ylivoimaisten tuotteiden kehittäminen ja kilpailuedun saavuttaminen hyödyntäen murrosteknologian huikeita mahdollisuuksia. 3D-tulostus tulee mullistamaan radikaalisti globaalia konepajavalmistusta ja siihen liittyviä materiaalivirtoja seuraavan vuosikymmen aikana.

SLM®500 Metal Additive Manufacturing System 3D-tulostin metallituotteiden sarjavalmistukseen.

20x-tuottavuus: 12 laserin SLM NXG XII 600E

SLM Solutions NXG XII 600E on täynnä innovatiivisia automatisoituja ominaisuuksia, kuten automaattinen kasvatussylinterinvaihto, automaattinen kasvatuksen käynnistys sekä kasvatussylinterin ulkoinen esilämmitysasema ja ulkoinen jauheenpoistoasema.

 • 600 x 600 x 1500 mm kasvatustilavuus
 • 12 laseria 1 kW tehoilla
 • Kasvatusnopeus 1000 cm³/h

NXG XII 600

Markkinoiden ylivoimaisesti nopein 3D-metallitulostin on 20 kertaa nopeampi kuin yhden laserin kone.

 • 600 x 600 x 600 mm kasvatustilavuus
 • 12 laseria 1 kW tehoilla
 • Kasvatusnopeus 1000 cm³/h
 • Automatisoitu jauheen käsittelyjärjestelmä
 • Laserien zoom-toiminto

SLM®500

Markkinoiden ensimmäinen nelilaserjärjestelmä, joka hyödyntää lasereita yksittäin tai rinnakkain, mikä lisää  kasvatusnopeutta 90 % verrattuna kaksoislaserkokoonpanoihin.

 • 500 x 280 x 365 mm kasvatustilavuus
 • Monilaser (kaksois- tai nelilaser)
 • Automatisoitu jauheen käsittelyjärjestelmä
 • Avaimet käteen -järjestelmä sisältäen kappaleiden poistoaseman

SLM®280 PS

SLM®280 -tuotantosarja on kolmannen sukupolven kone, joka on suunniteltu tuotantoympäristöihin. Käytettävissä useita lasereita, 25% suurempi kasvatusalusta, suljettu jauheenkäsittelyjärjestelmä sekä päivitetty prosessinohjaus, joka on ihanteellinen korkean tuottavuuden vaativille sovelluksille.

 • 280 x 280 x 365 mm kasvatustilavuus
 • Monilaser (kaksoislaser)
 • Automatisoitu jauheen käsittelyjärjestelmä
 • Jatkuva kaasun suodatus

SLM®280 2.0

Metalli 3D-tulostus useilla lasereilla ja suljetulla jauheenkäsittelyjärjestelmällä. SLM®280 2.0 on ihanteellinen keskisuurten ja suurten metallilisäaineiden valmistusosien sekä prototyyppien tuotantoon.

 • 280 x 280 x 365 mm kasvatustilavuus
 • Monilaser (kaksoislaser)
 • Monipuolinen materiaalivalikoima

Teknologia haltuun

Vossi edustaa yksinoikeudella alan teknologiajohtajan saksalaisen pörssiyrityksen Nikon SLM Solutions GmbH:n metallien 3D-tulostimia. Autamme asiakkaitamme ottamaan tämän vallankumousteknologian edut hyötykäyttöön sekä saavuttamaan uuden sukupolven tuotteilla kilpailuedun.

Nikon SLM Solutionsin laitteet soveltuvat erinomaisesti lujien tuotteiden sarjavalmistukseen sekä yhtälailla myös joustavaan alihankintatyöskentelyyn. Tehokkaimman laitteen tulostusnopeus on 12 laserpään sekä molempiin suuntiin tapahtuvan jauhelevityksen ansiosta markkinoiden nopein. Lisäksi joustavuutta valmistukseen tuo nopea materiaalista toiseen vaihtaminen,  automaattinen kasvatussylinterinvaihto, automaattinen kasvatuksen käynnistys sekä kasvatussylinterin ulkoinen esilämmitysasema ja ulkoinen jauheenpoistoasema.

Materiaalia lisäävä valmistus

Metallien työstäminen voidaan jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan: materiaalia muovaaviin, poistaviin sekä lisääviin menetelmiin, joista viimeiseen 3D-tulostus luokitellaan. Nikon SLM Solutionin hyödyntämässä jauhepetiteknologiassa metallijauhe sulatetaan tulostuskammion tarkasti hallitussa inerttisuojakaasuympäristössä lasersäteen avulla kiinni kasvatusalustaan kerros kerrokselta 3D CAD -mallin mukaiseksi kappaleeksi.

Nikon SLM Solutions on teknologian edelläkävijä ja se pystyy hyödyntämään peräti 12 laseria, jotka sulattavat jauhetta yhtä aikaisesti. Tällöin voidaan tulostaa joko yhtä isoa kappaletta tai vaikka tuhatta pientä kasvatusalustalle mahtuvaa yksilöllistä kappaletta. Lisäksi myös metallijauheen levitys tapahtuu kahteen suuntaan. Tulostettavina materiaaleina voidaan käyttää mm. ruostumatonta ja työkaluterästä sekä koboltti-kromi-, super-, titaani- ja alumiiniseoksia.

Ainutlaatuisia etuja

3D-tulostus tarjoaakin täysin ainutlaatuisia etuja. Pystytään luomaan optimaalisia rakenteita, joita aikaisemmin ei ollut mahdollista valmistaa. Kuitenkaan tulostuskustannus ei kasva tuotteen monimutkaisuuden lisääntyessä vaan ainoastaan kulunut jauhemateriaalia ja käytetty koneaika aiheuttavat kustannuksia. Kappaleet pystytään valmistamaan esimerkiksi äärimmäisen kevyiksi, koska materiaalia voidaan käyttää vain siellä, missä sitä kuormitusominaisuuksien takia tarvitaan. Tämä mahdollistaa esimerkiksi ajoneuvoteollisuuden energiatehokkuuden merkittävän noston.

3D-tulostuksen mahdollisuuksien hyödyntämisessä kaikkein kriittisintä onkin saada tuotesuunnittelijat ymmärtämään uuden teknologian mahdollisuudet tuotteiden toiminnallisuuksien sekä valmistettavuuden kannalta. Lisäksi tuotekehitystä ja tuotannon ylös ajoa pystytään nopeuttamaan radikaalisti, kun muutokset saadaan välittömästi tuotteeseen eikä työkaluja, monia työvaiheita ja menetelmiä tarvita. Myös asiakaskohtainen tuotteiden räätälöinti on helppoa ja edullista, kun kasvatusalustalla voidaan valmistaa useita tuotteita yhtä aikaa ja niistä jokainen voi olla erilainen.

Logistiikkavirrat muuttuvat

3D-tulostaminen tuo valmistuksen myös lähemmäksi loppuasiakasta, kun valmiiden tuotteiden sijaan kuljetetaan vain jauhemateriaaleja. Tämä tuleekin vaikuttamaan merkittävästi yrityksien ulko- ja sisälogistiikkaan. Lisäksi valmistuksen resurssitehokkuus kasvaa, kun materiaalia ei mene hukkaan esim. lastujen tai jätepalojen muodossa vaan käyttämätön metallijauhe saadaan puhdistettua 3D-tulostimien suodatinlaitteissa ja uudelleen käyttöön.

– Kannustamme asiakkaitamme avaamaan mielensä ja pohtimaan ennakkoluulottomasti tämän uusimman sukupolven teknologian mahdollisuuksia omien ja asiakkaidensa tuotteiden sekä tuotantojen kannalta. Meihin kannattaakin olla yhteydessä, jotta saamme valjastettua 3D-tulostuksen mahdollisuudet kilpailukyvyksenne, toimitusjohtaja Marko Vossi kannustaa.

12 laserin SLM NXG XII 600E uutuus mullistaa valmistuksen

12 laserin SLM NXG XII 600E uutuus mullistaa valmistuksen


Kuvagalleria


Videot

SLM NXG XII 600 lanseerausvideo

Hybrid Manufacturing Process with Burgmaier AM

Falk Heilfort – Entwicklung Antrieb, Porsche AG

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus