J. Neu

Putkenvapaataivutusautomaatit


Profiilien ja putkien vapaataivutusta ilman suoria osuuksia ja työkalunvaihtoja

Saksalaisen J. Neu GmbH patentoitu Nissin vapaataivutin on täysin ainutlaatuinen putkentaivutuskone maailmassa, joka mahdollistaa sekä pyöreiden että profiiliputkien 3D-taivuttamisen eri säteille, ilman taivutuksien välisiä suoria osuuksia ja työkalunvaihtoja. Äärimmäisen edistyksellisellä ohjauksella sekä työkaluilla voidaan taivuttaa jatkuvasti muuttuvaa sädettä ja työkaluja tarvitaan vain yksi per putkikoko- ja malli. Tämä ainutlaatuinen teknologia lyhentää merkittävästi taivutuksien sykliaikoja, koska taivutus tapahtuu jatkuvana putken työntönä työkalun läpi, jolloin taivutus saadaan kerralla ja erittäin tarkasti muotoonsa. Vapaataivutin tarjoaakin ratkaisun, jossa taivutus tapahtuu aina optimaaliseen suuntaan, toisin kuin perinteisissä CNC-putkentaivutuskoneissa.

Ajoneuvoteollisuuden kehityskumppani

J. Neu on jatkokehittänyt alun perin Japanista ostamaansa patentoitua vapaataivutusteknologiaa erittäin menestyksekkäästi yhteistyössä saksalaisen ja nyt myös suomalaisen ajoneuvoteollisuuden kanssa. Haasteina ovat olleet ajoneuvoteollisuuden jatkuvasti tiukentuvat vaatimukset yhä kompaktimmista ja kevyemmistä rakenteista, mikä tarkoittaa yhä tiukempia taivutussäteitä sekä ohuempia seinämävahvuuksia. Lisäksi ajoneuvot suunnitellaan yhä sulavalinjaisemmiksi, mikä putkentaivutuksissa tarkoittaa yhtä aikaa kahteen suuntaan muuttavasäteisiä 3D-taivutuksia. Useat testit ovat myös osoittaneet, että vapaataivuttimen ainutlaatuinen taivutustapa on ideaali ennen hydromuovausta tapahtuvaan taivutukseen, koska siinä putken seinämävahvuus säilyy lähes muuttumattomana.

Ainutlaatuinen ohjaus

Nissin vapaataivuttimen erittäin helppokäyttöisessä ohjauksessa taivutusohjelma voidaan luoda suoraan 3D-CAD-tiedostosta, jonka jälkeen sitä pystyy 3D-simuloimaan. Ohjaus on myös yhdistettävissä mittausvarren kanssa, jolloin taivutetut työkappaleet voidaan mitata sekä suorittaa automaattinen taivutusohjelman korjaus. Nämä toiminnot eliminoivat asetusajat sekä minimoivat hukkamateriaalin, jolloin myös piensarjojen valmistamisesta tulee kannattavampaa sekä reagointinopeus ja joustavuus nousevat uudelle tasolle.
 

Tarkkaa ja nopeaa taivutusta

Vakiomallien pyöreän putken suurin taivutushalkaisija on 90 mm ja lisäksi koneella voidaan taivuttaa muun muassa litteää ovaaliputkea ja epäsymmetrisiä profiileja. Tällä hetkellä vapaataivuttimia on saatavilla 3-, 5- ja 6-akselisina, mutta myös 7-akselinen versio on kehitteillä. 
Tyypillisesti vapaataivutin toimitetaan tuotantosoluna, jossa on automaattiset lataus- ja purkutoiminnot sekä muut tarvittavat työstötoiminnot, kuten esim. sahaus, päänmuovaus ja jäysteenpoisto.


Menestystarinoita


Videot

Profiilien ja pyöreän putken vapaataivutusta patentoidulla J. Neu Nissin vapaataivutuskoneella.

Pyöreän putken vapaataivutusta.

Lisää pyöreän putken vapaataivutusta.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus