8.6.2017

Saksalainen työstökonejätti GROB ja Vossi Group Oy yhteistyöhön


GROB 5-akselikoneistuksen uusi ulottuvuus ja suorituskyky

GROBin 5-akselityöstökeskuksien poikkeuksellisen älykäs rakenne mahdollistaa suurimman akselivapauden sekä huippudynaamisuuden, -tukevuuden ja -tarkkuuden erittäin kompaktissa koossa.

GROBin 5-akselityöstökeskuksien poikkeuksellisen älykäs rakenne mahdollistaa suurimman akselivapauden sekä huippudynaamisuuden, -tukevuuden ja -tarkkuuden erittäin kompaktissa koossa.

Saksalainen edistyksellisiä 5-akselityöstökeskuksia sekä automaatiojärjestelmiä valmistava perheyritys GROB sekä älykkäisiin tuotantoteknologioihin ja elinkaaripalveluihin erikoistunut perheyritys Vossi Group ovat solmineet yhteistyösopimuksen GROBin tuotteiden yksinmyynnistä Suomessa ja Baltiassa.  Työstökonejätti GROB valmistaa vaakakaraisia 5-akselityöstökeskuksia useassa eri kokoluokassa aina kappalekokoon  1 600 mm ja korkeus 1 500 mm sekä palettikokoon 800 x 800 mm asti. Karavaihtoehtoja on runsaasti ja niistä löytyy tehoa 100 kW, vääntöä 2 500 Nm sekä kierroksia 30 000 1/min asti.

Uudenlaista vapautta ja dynaamisuutta

GROBin poikkeuksellisen älykäs rakenne mahdollistaa suurimman akselivapauden sekä huippudynaamisuuden, -tukevuuden ja -tarkkuuden erittäin kompaktissa koossa.  Kolme lineaariakselia ja kaksi pyöritysakselia (A=225 ja B=360, jolla voi myös sorvata) yhtäaikaisella interpolaatiolla. Lisäksi vaakasuuntainen kara mahdollistaa erinomaisen tukevuuden sekä karan pitkä Z-liike mahdollistaa isojen työkalujen hyödyntämisen ilman maksimi kappalekoon pienentymistä sekä myös pienien työkalujen käyttämisen. Ylösalaisin kääntyvä pöytä mahdollistaa ylivoimaisen lastunpoiston myös kuivakoneistuksessa sekä nopea kiekkotyyppinen työkaluvaihtaja äärimmäisen nopean työkaluvaihdon (2,7 s lastusta lastuun).

Työstökonejätti GROB valmistaa vaakakaraisia 5-akselisityöstökeskuksia useassa eri kokoluokassa aina kappalekokoon 1 600 mm ja korkeus 1 500 mm sekä palettikokoon 800 x 800 mm asti.

GROB valmistaa itse koneisiin liitettävän automaation kompakteista palettiautomaatioratkaisuista aina isoihin FM-järjestelmiin. Kuvassa erittäin kompakti 13 paletin automaattivarasto PSS-R13, mikä ei vaadi koneelta erillistä paletinvaihtoasemaa.

Täydellinen automaatio

GROBin tavoitteena on tarjota haastaville kappaleille alhaisin kustannus per osa, uusia mahdollisuuksia suunnittelijoille, huippulaatuiset kappaleet sekä ensiluokkainen palvelu. Vuonna 1926 perustettua, n. 1,3 miljardin euron liikevaihtoa sekä 6 000 henkeä työllistävää perheyritystä johtaa kolmatta sukupolvea edustava Christian Grob. Yrityksellä on neljä tehdas, jotka sijaitsevat Saksassa, USA:ssa, Brasiliassa ja Kiinassa. GROB valmistaa itse mahdollisimman pitkälle kaiken liittyen koneisiin sekä niiden automaatioratkaisuihin. Yritys tarjoaakin koneisiin kompakteista palettiautomaatioratkaisuista isoihin FM-järjestelmiin sekä kokonaisten tehtaiden automatisointeihin. GROB panostaa myös runsaasti ohjelmistokehitykseen ja Industry 4.0 -mukaiseen digitalisaatioon.

Teknologiakeskus ja 24h/360d-palvelu

Saksan Mindelheimissa sijaitsevassa pääkonttorissa ja -tehtaassa työskentelee yli 4 000 henkeä ja tuotantopinta-alaa on noin 155 000 m². Siellä sijaitsee myös teknologiakeskus, jossa asiakkaat pääsevät tutustumaan kaikkiin konemalleihin sekä pääosaan automaatioratkaisuista. GROBilla on tiimi asiakkaiden sykliaikalaskelmien sekä testikoneistuksien tekemiseen. Yrityksen pääasiakaskunta koostuu lentokone- ja autotehtaista, joiden vaatimukset ovat nostaneet koneiden laatutason lisäksi myös palvelutason huippuunsa. Esimerkiksi kaikkien asiakkaiden käytössä on ympärivuorokauden ja -vuoden palveleva tekninen tuki, josta vastaa aina tekninen ammattihenkilö, jolla on pääsy etäyhteydellä asiakkaan koneelle.

”Edistyksellisemmästä 5-akselikoneistuksesta kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä, jotta voimme kartoittaa uusien ulottuvuuksien mahdollisuudet teille sekä kutsumme teidät vierailemaan kanssamme teknologiakeskuksessa”, liiketoiminnan kehitysjohtaja Marko Vossi kannustaa.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus