29.5.2024

BigRepiltä kaksi uutuus 3D-tulostinmallia ultrapolymeereille


BigRepiltä kaksi uutuus 3D-tulostinmallia ultrapolymeereille

BigRep ALTRA 280

BigRep ALTRA 280

BigRep IPSO105

BigRep IPSO105

Saksalainen suurien kappaleiden 3D-muovitulostinvalmistaja BigRep esitteli kaksi uutuusmallia ultrapolymeereille. Valmistajan aikaisemmilla tulostimilla on voinut tulostaa laadukkaita osia tehokkaasti aina kokoluokkaan 1x1x1 m³ asti varsin kattavasta materiaalivalikoimasta ja Suomessa onkin käytössä useita valmistajan tulostimia mm. Valtralla, Wärtsilällä, Frameryllä ja Aalto Yliopistolla. Nyt julkaistut uutuudet laajentavat kuitenkin materiaalitarjonnan entisestään erittäin suorituskykyisiin ultrapolymeereihin, jotka tarjoavat mm. poikkeuksellista lämmön- ja kemikaalinkestoa.

ALTRA 280 suuri tulostuskammio

Tulostuskammion koko on 500 mm x 700 mm x 800 mm (Tilavuus 280 litraa). Tulostimen avulla voidaan tuottaa monimutkaisia ja täysimittaisia prototyyppejä, tuotanto- ja loppukäyttäjä osia. Hitsatun rungon, kuularuuvien ja CNC-tekniikkaan perustuvien servomoottorien ansiosta ALTRA 280:lla saavutetaan teollisuustason koneelta odotettavaa tarkkuutta ja toistettavuutta.

Koe uuden mittakaavan tulostusvapaus ja tulosta tarkkoja osia luotettavasti koosta tinkimättä.

IPSO 105 työkaluvalmistukseen optimoitu versio

IPSO 105 on desktop kokoa suurempi 3D-tulostin, jonka tulostuskammio on kooltaan 400 mm x 600 mm x 440 m (tilavuus 105 litraa), joten se osuu perinteisen ja suuren mittakaavan 3D-tulostimen väliin. Tämä sopii täydellisesti moniin työkalusovelluksiin.

Kestävien teollisuuskomponenttien ja antureilla varustettujen askelmoottorien ansiosta IPSO 105 saavuttaa teollisuuskoneilta odottamasi tarkkuuden ja toistettavuuden.

Korkean lämpötilan ominaisuudet

ALTRA 280 tulostuskammio ja -alusta saavuttavat jopa 180 °C:n lämpötilan. Tämä mahdollistaa sovellukset, joissa käytetään erittäin suorituskykyisiä materiaaleja, kuten ULTEM 9085 ja PEEK-materiaalit. Tulostuksen aikana lämmitettävä tulostuskammio ja sen lämpötilan hallinta parantaa osien mekaanisia ominaisuuksia, toimivuutta ja mittavakautta.

Suorituskykyiset osat

IPSO 105:n edistyksellisiin ominaisuuksiin kuuluvat jopa 100 °C:n lämmitettävä tulostuskammio, 180 °C:seen lämmitettävä tulostusalusta ja 450 °C:seen lämmitettävät tulostuspäät. Tämä monipuolisuus yhdistettynä tarkkuuteen mahdollistavat laajan valikoiman sovelluksia rajoittamattomilla materiaaleilla tuotantotason osista toimiviin prototyyppeihin.

Neljä luotettavaa DSX-tulostuspäätä

ALTRA 280 on varustettu jopa 4:llä DSX-tulostuspäällä (Direct Synchronized Extruders), jotka pystyvät tulostamaan jopa 450 °C:ssa aina 20 kg:aan yhdessä tulosteessa. Laitteen ansioista voit tehdä monimutkaisia tulosteita kahdella suuttimella ja varmistaa katkeamaton tuotanto kahdella vastaavalla varasuuttimella. Jokainen DSX on viimeisintä tekniikkaa, jossa on integroidut jäähdytyskanavat ja useita antureita valvontaa ja ohjausta varten.

Kaksi luotettavaa DSX-TULOSTINPÄÄTÄ

2 kpl DSX (Direct Synchronized Extruders) tulostuspäätä pystyy tulostamaan 450 °C:ssa,  ja niissä on integroidut jäähdytyskanavat ja useita antureita valvontaa ja ohjausta varten. Jos filamentti loppuu, niin toinen tulostinpää ottaa tulostuksen haltuun ja jatkaa saumattomasti tulostustyötä. DSX-tulostuspäissä filamentin kulku ja syöttömekanismi ovat optimoitu, joten ne ovat erityisen hyviä pehmeille ja joustaville materiaaleille (jopa Shore 70A).

Täysin automatisoitu pika-aloitus

Tulostuksen aloittaminen ALTRA 280:lla on nopeaa ja helppoa lukuisten automaattisten toimintojen ansiosta. Nämä pitävät sisällään tulostusalustan kalibroinnin, topologiamittauksen ja automaattisen kompensoinnin. Sujuvan käynnistyksen jälkeen monet sisäänrakennetut anturit varmistavat toimintasi 24/7, kun taas HD-laajakulmakamera mahdollistaa tulostuksen reaaliaikaisen etävalvonnan.

Tulosta napin painalluksella

Aloittaminen on nopeaa ja helppoa lukuisten automaattisten toimintojen ansiosta sillä alustan kalibrointi, topologiamittaus ja kompensoinnin tapahtuu automaattisesti. Sujuvan alun jälkeen monet sisäänrakennetut anturit varmistavat toimintasi 24/7 ja  HD-laajakulmakamera mahdollistaa tulostuksen reaaliaikaisen etävalvonnan.

Turvallinen tulostuksen tarttuvuus

Tulostuksen onnistumista parantaa vakuumitulostusalusta, jossa on materiaalikohtaiset tulostuspinnat. Tämän ansiosta tulosteet pysyvät paikoillaan, mutta ne on helppo poistaa tulostuksen jälkeen. Vakuumialusta lämmitetään aina 180 ° C:seen alustaan upotetulla lämmitys johdotuksella, jonka avulla saavutetaan erittäin tasainen lämpötilajakauma. Tämä takaa tarkat tulosteet ja erinomaisen kerrosten tarttuvuuden jopa suuria monimutkaisia osia tuotettaessa.

Tulosteiden huipputason mekaanisia ominaisuuksia varten

Tasainen lämpötila on avain erinomaisiin tulosteisiin ja perusvaatimus suorituskykyisille osille.  ALTRA 280 -tulostusalusta saavuttaa jopa 180 °C:n lämpötilan ja säilyttää tasaisen lämmönjaon. Airflow Control -tekniikan avulla tulosteiden lämpötila pysyy kammiossa vakiona ja sen ansiosta saadaan osia joilla on yhdenmukaiset mekaaniset ominaisuudet.

ESITE: BigRep_ALTRA_280_2024-EN

Useita vaihtoehtoja optimaaliseen tarttuvuuteen

Paranna tulostuksen onnistumista tasaisesti lämmitetyn tulostusalustan avulla. Laite tarjoaa kahden alustatyypin käyttämisen.  Ensimmäinen vaihtoehto, karkaistu lasilevy, takaa minimaalisen lämpölaajenemisen ja tuottaa tarkempia tulosteita laajalla materiaalivalikoimalla. Toinen vaihtoehto on joustava teräslevy, jossa on magneettifolio ja PEI-pinnoite tulostuksen irrottamisen helpottamiseksi.

Mittatarkat osat

Tasainen lämpötila on avain erinomaisiin tulosteisiin ja vaatimus suorituskykyisille osille.  IPSO 105:n tulostusalusta saavuttaa jopa 180 °C:n lämpötilan ja säilyttää tasaisen lämmönjaon koko kammiossa. Hyvin eristetty rakennuskammio kierrättää 100 °C:seen lämmitettyä ilmaa, joka takaa optimaalisen mekaanisen suorituskyvyn ja tulostuslaadun tulosteille.

ESITE: BigRep_IPSO_105_2024-EN

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus