Asiakastarina

Seger Oy


20-vuotiaalle Seger Oy:lle Baykal-hybridisärmäyspuristin

Seger Oy:n Baykal APHS-HYBRID -hybridisärmäyspuristin on varustettu saattavalla etutuella, joka jaksaa avustaa jopa 125 kg kuorman ja siirtää raskaat työvaiheet operaattorilta Baykalille.

Seger Oy:n Baykal APHS-HYBRID -hybridisärmäyspuristin on varustettu saattavalla etutuella, joka jaksaa avustaa jopa 125 kg kuorman ja siirtää raskaat työvaiheet operaattorilta Baykalille.

Ohutlevytuotteiden moniosaaja Seger Oy juhlistaa tänä vuonna 20-vuotistaivaltaan. Kovassa kasvuvauhdissa etenevä yritys on saanut uutta särmää taivutuksiinsa Baykal APHS-HYBRID 41200 -hybridisärmäyspuristimella, jossa yhdistyvät hydrauli- ja servokoneen parhaat puolet.

Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet todella hektisiä ja oma porukkamme on joutunut tiukkaan paikkaan. Ammattitaitoinen ja sitoutunut vajaan sadan henkilön tiimimme on selviytynyt upeasti näistä haastavista ajoista ja näistä syistä johtuen on erityisen hienoa juhlia omalla hienolla porukallamme 20-vuotista taivaltamme, iloitsee toimitusjohtaja Kimmo Tähtinen.

– Haasteita todellakin on riittänyt. Koronan iskiessä henkilökuntamme osoitti hienoa yhteishenkeä ja yhdessä henkilökuntamme kanssa löysimme ratkaisut selvitä pandemian aiheuttamien ongelmien yli. Maailma myllertää edelleen ja muutokset ovat nopeita. Tämä vaatii nopeaa reagointikykyä myös meiltä. Nopeus ja joustavuus on meille ykkösasia. Nämä ydinasiat toteutuvat vain nopealla muuntautumiskyvyllä eri tilanteisiin. Meillä organisaation päätöksentekokyky on erittäin hyvä ja koko organisaatio ymmärtää ympäristön vaatimukset, jatkaa Tähtinen.

Henkilökuntaa osallistetaan

Tähtinen kehuu varauksetta henkilökuntaansa.

– Henkilöstön kehittäminen ja tyytyväisyys ovat toimintamme kulmakiviä. Meillä on tasapainoinen henkilöstö niin iältään kuin sukupuolijakaumaltaan toteuttamassa monipuolisesti eri tehtäviä. Haluamme osallistaa omaa henkilökuntaamme Seger Oy:n toimintaan. Onneksemme vaihtuvuus on ollut meillä pientä ja vaikka uusien henkilöiden rekrytointi onkin haastavaa, olemme siinäkin onnistuneet mielestäni hyvin, joten jatkuvuuskin on taattu. Tärkeää on myös, miten saamme strategiamme jalkautettua jokapäiväiseen tekemiseen sitä mitataan ja seurataan koko ajan, se on jatkuva prosessi. Strategiamme toteuttaminen ei ole meillä vain toimitusjohtajan kalvojen esittelyä.

Laajat varastot

Uudessakaupungissa sijaitsevalla Seger Oy:llä on tiloja käytössään kaikkiaan mittavat 10 000 m2. – Yksi tämän hetken haasteita on materiaalin saatavuus, se on suurin yksittäinen haaste kasvupolullamme. Olemme esimerkiksi Skandinavan suurin levymäisen kuparin käyttäjä, joten materiaalimenekki on suurta. Toisaalta asiakkaidemme tarpeet vaihtelevat ja toimitukset pitää hoitua nopeasti. Toimintamme tarvitsee paljon neliöitä koska varastointitarve on suuri. Tehokkaan varastointimme ansiosta pystymme vastaamaan asiakaskuntamme tarpeisiin nopeasti ja joustavasti, kiteyttää Tähtinen.

Baykalissa on helppokäyttöinen ja monipuolinen Delem-ohjaus

Baykalissa on helppokäyttöinen ja monipuolinen Delem-ohjaus

Elinkaariajattelua monipuolisesti eri teknologioita hyödyntäen

– Keskitymme asiakkaidemme kokonaispalveluun, se on meille ykkösasia. Levymäisestä materiaalista valmistetut ohutlevykomponentit elinkaariajattelumallilla suunnitteluprojektien ensimetreistä lähtien aina tehokkaaseen sarjatuotantoon asti, näissä asioissa pystymme asiakkaitamme auttamaan ja luomaan heille kilpailukykyä, sanoo Tähtinen ja jatkaa:

– Meillä on kokonaisvaltaista ja eri tuotantoteknologioita tehokkaasti hyödyntävää monipuolista osaamista. Kaikki teknologiat on meillä saman katon alla ja pystymme korkealaatuisella automatisoidulla 24/7-toimivalla tuotannollamme valmistamaan kappaleet erittäin tuotantotehokkaasti. Kykenemme tehokkaaseen sarjatuotantoon aina satojen tuhansien kappaleiden eriin saakka. Mutta samaan hengenvetoon täytyy todeta, että pystymme myös toteuttamaan yksittäiset protokappaleet tehokkaasti, samoin kuin pienemmät sarjavalmistusvolyymit. Ja koska konekantamme on monipuolinen, voimme tarjota useita eri valmistusmalleja asiakkaan kappaleille, joista asiakkaan kanssa yhdessä mietitään paras vaihtoehto.

– Valmistamme levyosia pääosin ainevahvuuksien 0,5–6 mm haarukassa, ja kaikkein tehokkaimmillamme olemme ehkäpä yli 5000 kappaleen vuosikulutuksien osissa, tällöin meillä on useita eri menetelmiä tarjottavana, ja erotumme näin useista alan toimijoista.

Useita tukijalkoja

Yksittäisenä valmistettavana tuoteryhmänä Tähtinen mainitsee alumiinista ja kuparista valmistetut virtakiskot.

– Seuraamme markkinoita aktiivisesti ja etsimme uusia asiakkaita ja asiakassektoreita jatkuvasti. Olemmekin lähiaikoina saaneet hyviä uusia kasvavia asiakkuuksia, jotka valavat toiminnallemme entistä vakaampaa pohjaa. Tilanne tällä hetkellä on erittäin hyvä. Liikevaihtomme on kasvanut nopeasti ensimmäisen koronavuoden 10 miljoonasta 13 miljoonaan, ja tällä hetkellä etenemme 17 miljoonan euron vauhdissa. Ensi vuoden tavoite on ylittää 20 miljoonan raja. Mitä useamman tukijalan asiakaskuntamme muodostaa, sitä vakaammalla pohjalla kasvutarinamme on. Tämän vuoksi uusien asiakkaiden löytäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Baykalilla voimaa, nopeutta, tarkkuutta ja energiasäästöjä

Viime keväänä Seger Oy:n vajaan parinkymmenen särmäyskoneen arsenaaliin liittyi uutta teknologiaa: Baykal APHS-HYBRID 41200 -hybridisärmäyspuristin.

– Olemme siirtyneet särmäyksessä järjestelmällisesti servotekniikkaan. Uudessa Baykalissamme yhdistyy servokoneen ja hydraulikoneen parhaat ominaisuudet. Uusi Baykal on myös suurin särmäyspuristimemme, jolloin työleveys 4100 mm verrattuna entiseen 3 000 mm tuo lisää kilpailukykyä isommassa päässä, kuten myös 200 tonnin puristusvoima.

Baykal servotekniikan ansiosta säästää noin 60 % energiakuluissa. Tämä on merkittävä säästö tämän päivän energiahinnoilla. Servokoneena Baykal on myös tarkka ja nopea. Hydrauliteknologia puolestaan varmistaa riittävän voimakapasiteetin, arvioi Tähtinen.

– Vertailuja tehdessämme Baykalin tarjoama suorituskyky ja kustannustaso oli ylivoimainen verrattuna kilpailijoihinsa. Iso merkitys konevalintaa tehdessä oli myös Vossin toimivilla jälkimarkkinointipalveluilla. Apua täytyy saada nopeasti ja luotettavasti ongelmien ratkaisemiseksi. Ei voi jäädä odottelemaan ulkomailta tulevia huoltomiehiä, kun ongelmia koneissa ilmenee, sanoo Tähtinen.

Raskas työvaihe operaattorilta Baykalille

Baykal APHS-HYBRID 41200 tuo mukanaan myös työturvallisuutta, koska siinä on mukana levyn särmäystä seuraava saattava etutuki, joka jaksaa avustaa jopa 125 kg kuorman. Tämä lisää myös työntekemisen mielekkyyttä ja tuo lisää jaksamista operaattorille, kun raskaat työvaiheet siirretään ihmiseltä koneelle, kiittelee Tähtinen.

Julkaistu Eurometalli 9/2022

Lisätietoja:

Seger Oy
Kimmo Tähtinen
toimitusjohtaja
puh. 0400 790 431
www.segertech.com

Baykal-särmäyspuristimista:
Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/baykal

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus