19.10.2018

UltraCut investoi 12 kW Eagle iNspire kuitutasolaseriin


Vossi Group Oy:n tuotepäällikkö Juha-Pekka Hietala ja UltraCut Oy:n toimitusjohtaja Sami Kuntola lyövät kättä päälle kaupan varmistuttua.

Vossi Group Oy:n tuotepäällikkö Juha-Pekka Hietala ja UltraCut Oy:n toimitusjohtaja Sami Kuntola lyövät kättä päälle kaupan varmistuttua.

SOP-Metalin tytäryhtiö UltraCut investoi 12 kW Eagle iNspire kuitutasolaseriin

Hankittu Eagle 12kW + 6G -kuitulaserjärjestelmä on erityisen tehokas muun muassa ruostumattoman teräksen, alumiinin, messingin sekä kuparin leikkauksessa.

UltraCut Oy julkisti muutama viikko sitten Alihankinta-messuilla historiansa merkittävimmän konehankinnan. Päätös laajentaa leikkausrepertuaaria vesi- ja abrasiivileikkauksesta myös kuitulaserleikkaukseen on merkittävä ja siitä hyötyvät UltraCutin omien asiakkaiden lisäksi myös Vaasassa samoissa tuotantotiloissa toimivan SOP-Metalin asiakkaat.

SOP-metal on erikoistunut valmistamaan virtakiskoja sekä muita sähkö- ja energiateollisuudessa tarvittavia osakokonaisuuksia, joissa kyky työstää kuparia, messinkiä tai alumiinia ovat poikkeuksetta avainasemassa.

UltraCutin tekemä investointi tukee siis erittäin hyvin myös SOP-Metalin toimintaa?

– Kyllä! Tämä investointi mahdollistaa paljon molempien yritysten asiakkaiden kannalta. Harvat esimerkiksi kykenevät leikkaamaan 15 millimetriä vahvaa kuparia. UltraCutilta se kuitenkin onnistuu ensi keväänä jopa 25 millimetrisenä, yhtiöiden toimitusjohtaja Sami Kuntola kertoo.

Muita haastavia materiaaleja, joita Eagle 12kW + 6G -kuitulaser kykenee leikkaamaan yllättävän suurilla vahvuuksilla ovat mm. ruostumaton teräs (45mm), alumiini (45mm) sekä messinki (30mm). Käsiteltävien levyjen maksimi koot ovat 1500mm x 3000mm.

“Laitteen tehokkuutta on vaikea hahmottaa, ellei sitä ole itse nähnyt toiminnassa.”

Sami Kuntola allekirjoittamassa Eagle 12kW + 6G -kuitulaserista tehtyä kauppakirjaa Alihankinta-messuilla.

Sami Kuntola allekirjoittamassa Eagle 12kW + 6G -kuitulaserista tehtyä kauppakirjaa Alihankinta-messuilla.

Tehokas ja tarkka

Kuten jo todettu, Eagle 12kW + 6G on poikkeuksellisen tehokas, mutta se on myös tarkka. Sen kyky ja nopeus suoriutua monimutkaisista leikkauskuvioista on lähes hämmentävä.

– Laitteen tehokkuutta on vaikea hahmottaa, ellei sitä ole nähnyt toiminnassa. Itse sain mahdollisuuden vierailla Eaglen tehtaalla Puolassa ja todistaa leikkurimme kuljetinpöydän nytkähtelevän 6G:n kiihtyvyydellä edes takaisin leikkausten välissä. Täytyy myöntää että olin vaikuttunut, Kuntola muistelee.

Yleisesti kuitulaser on merkittävä kehitysaskel laserleikkauksessa, jossa perinteisempi leikkausmenetelmä on pitkään ollut CO₂-laser. Kuitulaserissa säde luodaan kuidussa, josta se ohjataan koneen leikkauspäähän. Menetelmä tuottaa samalla jännitteellä kaksinkertaisen määrän tehoa. Lisäksi kuitulaserin energiankulutus on huomattavasti alhaisempi kuin CO₂-laserin.

UltraCutin uuden kuitulaserjärjestelmän toimitus ajoittuu maaliskuulle 2019 ja sen toimituksesta vastaa Vossi Group.

UltraCut Oy on korkeapainevesileikkauksiin erikoistunut yhtiö, joka on tarjonnut vesileikkauspalveluita jo itse menetelmän alkuajoista lähtien. Vesileikkaus on nopea, ympäristö- ja materiaaliystävällinen leikkausmuoto, joka sopii lähes kaikkien eri alojen tarpeisiin.

SOP-Metal Oy valmistaa virtakiskoja sekä muita korkeaa materiaaliosaamista vaativia alihankintatuotteita muun muassa sähkö- ja energiateollisuudelle. Hallitsemme myös sähkövirtausten johtamisen sekä niiden eristämisen aina suunnittelusta komponenttien valmistukseen asti. Valmistamme myös laaja-alaisesti erilaisia rakenteita sekä teräksestä että ruostumattomasta teräksestä.

 

Julkaistu SOP-Metal uutiset 10.10.2018

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus