Asiakastarina

Markki Oy


Macri Provar 6-65UD CNC-putkentaivutuskone on ensimmäinen lävistysominaisuudella oleva kone Suomessa. Kuvassa konetta käyttää Reijo Mäkitalo. Samassa yhteydessä käyttöönotettu öljytön Irmco tuurnanvoiteluaine puhdisti tuotepakkaukset, kun aikaisemmin käytetty öljy valui tuotteista niihin.

Macri Provar 6-65UD CNC-putkentaivutuskone on ensimmäinen lävistysominaisuudella oleva kone Suomessa. Kuvassa konetta käyttää Reijo Mäkitalo. Samassa yhteydessä käyttöönotettu öljytön Irmco tuurnanvoiteluaine puhdisti tuotepakkaukset, kun aikaisemmin käytetty öljy valui tuotteista niihin.

Macri nosti merkittävästi kustannustehokkuutta

Macri Provar 6-65UD CNC-putkentaivutuskone poisti monta aikaa vievää työvaihetta Markki Oy:n alumiinisen laituritikkaan valmistusprosessista. Merkittävä osuus asiassa oli Macrin lävistysyksiköllä, joka on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Markki-tuotemerkillä metallisia pihakalusteita ja kattoturvallisuustuotteita valmistava Markki Oy on viime vuosina panostanut voimakkaasti konekannan uusimiseen ja tuotekehittelyyn.

– Tuotekehittelyä silmällä pitäen putkentaivutuskaluston uusiminen tuli siihen pisteeseen, että asialle täytyi tehdä jotain. Ratkaisuksi löydettiin Macri Provar 6-65UD CNC-putkentaivutuskone lävistysominaisuudella. Kone nopeutti esimerkiksi noin kolminkertaisesti alumiinisten laituritikkaiden kaarien valmistusta, sanoo toimitusjohtaja Kari Lehtola.

Lävistysyksikkö omaa luokkaansa

– Tarpeet kartoitettiin ja niiden pohjalta kilpailutettiin laitevalmistajia. Peruslähtökohtana oli löytää CNC-putkentaivutuskone kiinteällä ja muuttuvalla säteellä. Lisäksi kriteerinä oli lävistysyksikön integroiminen samaan pakettiin. Näiden lähtötietojen pohjalta lähdimme vertailemaan viittä eri tuotetta.

– Kokonaisuutena Macri vastasi parhaiten meidän tarpeitamme. Erityisesti vaakakupissa painoi Macrin ratkaisu lävistysyksiköstä, joka kilpailijoihin verrattuna oli aivan omaa luokkaansa. Tehdaskäynnillä Italiassa viimeistään vakuutuimme tukevan koneen ominaisuuksista ja laadusta.

– Pelkästään tämän laituritikkaan osalta voidaan puhua merkittävästä kustannustehokkuuden nostosta, kehuu Macri Provaria Markki Oy:n toimitusjohtaja Kari Lehtola.

– Pelkästään tämän laituritikkaan osalta voidaan puhua merkittävästä kustannustehokkuuden nostosta, kehuu Macri Provaria Markki Oy:n toimitusjohtaja Kari Lehtola.

Yhdestä putkesta

Macrin myötä esimerkiksi alumiininen laituritikas on kyetty kaariensa osalta valmistamaan yhdestä kappaleesta lävistyksineen. Aikaisemmin kaksiosainen kaari sisälsi monta aikaa vievää työvaihetta sekä kuljetuksia koneelta toiselle.

– Voidaan puhua merkittävästä kustannustehokkuuden nostosta jo pelkästään tämän yhden tuotteen osalta, innostuu Lehtola.

– ”Softan” tekeminen monimuotoiselle kappaleelle ei ollut ihan yksinkertaista, mutta Vossin ja Macrin tehtaan edustaja auttoivat meitä ongelman ratkaisussa. Yhteistyö on ollut kaikin puolin hedelmällistä ja apua on saatu nopeasti, mikäli ongelmia on ilmennyt.

Irmco puhdisti pakkaukset

Markki Oy otti käyttöön Irmcon voiteluaineteknologian Macrin myötä. Aikaisemmin käytössä olleen öljyn runsas käyttö aiheutti valmiiden pakattujen kappaleiden likaantumista, kun öljyä valui putkista tuotepakkauksiin. Irmcon myötä tämä ongelma poistui, koska saippuapohjainen aine haihtuu putkesta.

– Irmcolla putken muokkautuvuus on hyvä ja työympäristö on siistimpi. Myös työmukavuus ja -turvallisuus paranevat, koska Irmco ei aiheuta ihoärsytystä. Työntekijöiden keskuudessa uusi öljy on saanut innostuneen vastaanoton ympäristöystävällisyytensä vuoksi. On hieno asia, että kykenemme pienentämään hiilijalanjälkeämme, Lehtola hehkuttaa.

Kilpailu kansainvälistyy

Lehtolan mukaan kilpailu on muuttunut globaaliksi. Haastajia tulee erityisesti halpatyömaista.

– Hintakilpailussa emme aasialaisille pärjää. Heitä vastaan taistelemme laadulla. Monelle on vielä suomalaisella laadulla merkitystä.

– Meidän on kuitenkin oltava ehdottoman kustannustehokkaita, jotta pärjäämme alati kansainvälistyvässä kilpailussa. Kustannustehokkuus saavutetaan automatisoimalla. Hyvänä esimerkkinä tässä on Macri.

– Myös toimihenkilöidemme lukumäärä pyritään pitämän alhaisena. Tällä hetkellä kolmestakymmenestä työntekijästämme vain viisi on toimihenkilöitä.

Markki Oy ei aio jäädä kansainvälistyvillä markkinoilla sivustakatsojaksi

– Haluamme ottaa osamme globaalissa kilpailussa. Olemme aloitelleet vientiä kattoturvallisuustuotteillamme Ruotsiin, josta niitä on edelleen toimitettu Tshekkeihin, Puolaan, Romaniaan, Unkariin ja Slovakiaan. Kansainvälisiltä markkinoilta haemme jatkossakin kasvua.

Macri tuo uusia mahdollisuuksia muotoiluun

– Valmistamamme pihakalusteet ovat toimivia. Seuraavaksi panostamme niiden visuaalisuuteen. Tulemmekin modernisoimaan koko kalustesarjamme näyttävämmäksi, mihin muuttuvasäteinen Macri antaa meille oivat mahdollisuudet.

– Lisäksi tulemme lisäämään myyntivarastojamme Tuusulan ja Oulun rinnalle, visioi Lehtola.

Jaa sivu:
Ota yhteyttä

 

MYYNTI
010 8200 500

Tarjouspyyntö

HUOLTO
010 8200 530

Huoltotilaus

VARAOSAT
010 8200 540

Varaosatilaus